مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی: بورسی شدن شستا /

نایب رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار : ۱۲ درصد از سهام شستا به بورس می‌آید

نمایه بانک : نایب رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از عرضه ۱۲ درصد از سهام شستا در بورس خبر داد./ همچنین مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با اعلام خبر بورسی شدن این شرکت در آینده نزدیک جزئیات بیشتری را از عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین تشریح کرد.
  • سه شنبه 19 فروردین 1399 ساعت 12:0

به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا، حسن امیری با تاکید بر اینکه فرآیند عرضه سهام شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) در بورس، در حال طی کردن مراحل لازم است، اظهار کرد: در واقع شستا مراحل نهایی پذیرش را طی می‌کند و سهام آن به زودی در بورس عرضه می‌شود.

 

وی با بیان اینکه ۱۲ درصد از سهام شستا عرضه خواهد شد، به اینکه آیا عرضه اولیه در فروردین ماه صورت خواهد گرفت؟ پاسخ داد: شستا اقداماتی که باید انجام می‌داد را انجام داده است. یک یا دو اقدام دیگر مانده که باید توسط شرکت انجام شود و زمانی که این اقدامات هم صورت بگیرد، سهام شستا عرضه می شود. در واقع این اقدامات ارتباطی به سازمان بورس ندارد و اقدامات کوچکی است که باید توسط شستا انجام شود.

 

بر اساس این گزارش، یکی از تاکیدات رئیس‌جمهور خروج دستگاه‌های دولتی، نهادها و سازمان‌های عمومی از بنگاه‌داری بوده و در این راستا قرار شد سهام شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در بورس عرضه شود تا به گفته محمد شریعتمداری - وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی - این وزارتخانه از بنگاه‌داری به سمت سهام‌داری حرکت کند.

 

گرچه طبق گفته‌های وزیر تعاون قرار بود این اتفاق در مهر سال گذشته صورت گیرد، اما در نهایت در ۲۳ آذرماه ۱۳۹۸ پس از چندین ماه جلسه پذیرش شستا در محل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران برگزار شد و مدیرعامل این مجموعه پیش از جلسه مذکور، در این مورد توضیح داد که با توجه به تاکیدات ویژه ریاست جمهوری و پیگیری‌های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و البته همکاری مجدانه سازمان بورس و بورس تهران، به زودی بازار سرمایه شاهد عرضه سهام این مجموعه بزرگ اقتصادی خواهد بود. همچنین مستندات لازم برای طرح در جلسه پذیرش و ارائه به اعضای هیت پذیرش آماده شده است. پس از پذیرش، وارد مراحل عملیاتی عرضه در بازار سهام می‌شویم.  

 

وعده عرضه سهام شستا در بورس تا پایان سال ۱۳۹۸ و بازپس‌گیری آن

البته پس از آن، علی صحرایی - مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران - با تاکید بر اینکه هنوز زمان عرضه سهام شستا در بورس مشخص نیست، به ایسنا توضیح داد که جلسه پذیرش شستا در بورس، برگزار شد و هیات پذیرش نکاتی داشتند که به شرکت اعلام کردند. این نکات اکثرا در راستای شفاف‌سازی، اطلاعات مازاد، اقدامات برای برخی دارایی‌هایی بود که باید انجام شود تا جلسه هیات پذیرش مجدد برگزار شود. تلاش می‌شود عرضه سهام شستا در بورس قبل از سال جدید صورت گیرد.

 

شروط پذیرش شستا در بورس

چندی بعد صحرایی درمورد شروط پذیرش شستا در بورس توضیح داد که عرضه زمانی صورت می‌گیرد که امیدنامه نهایی شود و به شفافیت کافی برسد. همچنین شستا باید  شرایطی که اعضای هیات پذیرش گذاشتند را مهیا کنند. شرایط درمورد شفاف‌سازی است. همچنین بندهای حسابرس باید رفع ابهام شود.

 

وی به این سوال که سهام شستا سال ۹۸ عرضه می‌شود یا خیر و اینکه چند درصد این شرکت در بورس عرضه خواهد شد؟ پاسخ داد که مشخص نیست سهام شستا امسال عرضه شود یا خیر. همچنین شستا جزو شرکت‌های بزرگی است که پنج درصد آن در بورس عرضه خواهد شد.

 

موانع ورود شستا به بورس

سرانجام مرتضی لطفی - عضو هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی - در اواخر سال ۱۳۹۸ درباره سیاست خروج از بنگاه داری در شستا گفت که در هر صورت منافع ذی‌نفعان ما در رویکرد سهام داری و پرتفوگردانی بهتر تامین میشود تا مدیریت یک بنگاه. سازمان یک برنامه راهبردی پنج ساله داشته که سال آینده به اتمام می‌رسد. در این برنامه آمده است که فعالیت‌های اقتصادی در پنج حوزه دارو، نفت و گاز، آی تی، بانک و فولاد منحصر شود.

 

به گفته لطفی، با توجه به اصل ۴۴ و سیاست دولت نباید مدیریت بر بنگاه داشته باشیم و حداکثر سهم ما ۴۰ درصد است. البته این اراده هم به طور جدی در همه ارگان‌ها و سازمان‌ها وجود دارد، اما موانع قانونی فراوانی داریم. شرایط احراز خریدار به لحاظ بورس، وضعیت شرکت‌ها، متغیرهای ارزی و قیمتی از جمله موانعی هستند که نه تنها حوزه سازمان بلکه سایر حوزه‌ها مانند بانک‌ها، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام هم با آن رو برو هستند.

 

این مقام مسئول اظهار کرد که همین بس که سازمان خصوصی سازی متهم به عدم رعایت قانون  است. ما الزام داریم واحدها را از طریق بورس و فرابورس ارائه کنیم و مذاکره و مزایده در واگذاری ممنوع است. نباید با بخش خصوصی در برخی حوزه ها فعالیت کنیم. بورس بیش از ۱۷۰ درصد رشد دارایی داشته است. اکنون تامین اجتماعی معتقد است حتی الامکان از بنگاه داری خارج شود و دارایی‌های خرد را از طریق مشارکت در سهام به ارزش تبدیل کند.

 

در نهایت، به نظر می‌رسد، به زودی و احتمالا تا اواخر فروردین ماه شاهد عرضه اولیه سهام شستا در بورس باشیم.

 

 

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی: بورسی شدن شستا 

 

به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی شستا ، محمد رضوانی فر با بیان اینکه برنامه داریم حداکثر تا هفته اول اردیبهشت ماه سال جاری شستا عرضه شود ادامه داد: با انجام مراحل اداری و کاری  و همکاری مثال‌زدنی سازمان بورس و همه ارکان آن، به زودی نماد معاملاتی این شرکت با نماد شستا عرضه خواهد شد.

وی افزود: عرضه سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی همچنان ادامه دارد و قصد داریم در سال جاری سهام شرکت‌های سیمان تامین، ذغال سنگ پرورده طبس، تامین سرمایه امین، ملارد شیر، لطیف ، چوب و خزر کاسپین و صنایع عمومی تامین را به بورس بیاوریم.

رضوانی‌فر همچنین درباره عرضه اولیه سهام شرکت سرمایه گذاری صبا تامین گفت: با درج نماد معاملاتی «صبا» و آگهی عرضه اولیه صبا در تاریخ ۱۷ فروردین سال گذشته شرکت سرمایه گذاری صباتامین روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۹ در فرابورس ایران عرضه می‌شود. 

وی با بیان اینکه بازدهی پرتفوی این شرکت در سال مالی جاری بیش از ۲۷۰ درصد بوده است، ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری صبا تامین در ۹ ماهه اول سال مالی جاری حدود ۲۷۱۰ میلیارد تومان سود خالص کسب کرده است.

وی افزود: سرمایه شرکت سرمایه گذاری صبا تامین ۱۵ هزار میلیارد ریال است و به لحاظ سرمایه ثبتی و ارزش این شرکت در گروه "سرمایه‌گذاری‌ها" در رده نخست قرار دارد.

شرکت سرمایه گذاری صبا تامین یکی ازشرکت‌های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است که در زمینه سرمایه گذاری و مدیریت سبد سهام فعالیت می کند این شرکت حدود ۵۰ درصد از سهام شرکت صدر تامین را در اختیار دارد و سهام‌دار بلوکی در برخی نمادهای بانکی و بیمه‌ای است.

شرکت سرمایه گذاری صبا تامین به عنوان یک شرکت سرمایه گذاری مدیریت پرتفویی از سهام شرکت‌های بورسی و غیر بورسی و متنوع را داراست. 

۷۲ درصد از پرتفوی شرکت سرمایه‌گذاری صبا بورسی است و به لحاظ تنوع صنعت در شرکت‌های بورسی، ۳۲ درصد ارزش روز پرتفوی متعلق به صنعت استخراج کانه‌های فلزی، ۳۰ درصد بانک‌ها و موسسات اعتباری، ۱۲ درصد صنعت شیمیایی و پتروشیمی، ۸ درصد صنعت دارو، ۶ درصد صنعت فلزات اساسی، ۵ درصد بیمه و بازنشستگی و مابقی سرمایه در سایر صنایع، سرمایه‌گذاری شده است. 

پرتفوی‌ غیربورسی شرکت نیز شامل ۱۹ درصد سهام شرکت سنگ آهن مرکزی، ۲۹ درصد تامین سرمایه امین ،۱۰۰درصد سرمایه‌گذاری هامون شمال و ۱۰۰ درصد کارگزاری صباتامین است.

 


ثبت نظر

ارسال