حراج هنری تهران ۱۲ میلیارد تومان چکش خورد

چرخش رکوردها و حضور نام‌های تازه در بازار هنر کمترین دستاوردهای حرکت نوظهور حراج تهران است که اگر اوضاع اقتصادی بسامان بود، می‌توانست اتفاق‌هایی بزرگ‌تر هم رقم بزند.
  • دوشنبه 6 دی 1395 ساعت 12:11

درخشش نام‌های جوان که دهه‌های 40 و 50 عمر خود را پشت سر می‌گذراند، ارتقای قیمت مجسمه‌ها و هنر معاصر و فروش 118اثر مدرن و معاصر در غیاب سنگین‌وزن‌های بازار هنر آن هم به قیمت بیش از 12میلیارد تومان از پایداری رونق اقتصاد هنر با وجود تداوم رکود در اقتصاد کلان ایران حکایت دارد. به گزارش همشهری، طبقه 3هتل اسپیناس پالاس شامگاه جمعه 3دی میزبان بیش از 700خریدار و علاقه‌مند هنر بود؛ رویدادی که 15دقیقه پس از ساعت 18با سلام و احوالپرسی حسین پاکدل آغاز به‌کار کرد و چکش‌زنی این بازیگر و کارگردان تئاتر 155دقیقه بعد پایان یافت. این حراجی از آن رو بیشتر در یادها ماند که برای نخستین‌بار نام فردی جز سهراب سپهری را به‌عنوان رکورددار ثبت کرد؛ فرهاد مشیری 53ساله که در 10سال اخیر چهره ممتاز هنر معاصر ایران در حراجی‌های معتبر بین‌المللی بوده است.

در ششمین حراج تهران 120نقاشی، مجسمه و عکس از 112هنرمند معاصر به خریداران آثار هنری پیشنهاد شد و سرانجام با فروش 118اثر در مجموع به قیمت 12میلیارد و 344میلیون تومان پایان یافت. در این میان فروش 35نقاشی و مجسمه با قیمتی بیش از 100میلیون تومان در نوع خود یک شگفتی بود. گران‌ترین اثر هم به نام مشیری ثبت شد که تابلوی «شماره‌های سیاه روی سفید» او که سال 81خلق شده، 850میلیون تومان چکش خورد.

مجسمه معروف «نی‌لبک‌زن» زنده‌یاد بهمن محصص با 600میلیون تومان دومین رکورد این شب را از آن خود کرد. این مجسمه کوچک برنزی تک‌نسخه‌ای سال 1350خلق شده است. 2اثر هم به‌طور مشترک جایگاه سومین رکورد حراج تهران را به نام خود زدند؛ نقاشی «شکار سبز در سبز» اثر رضا درخشانی 64ساله و اثری از مجموعه کوزه‌های مشیری با عنوان «بخواب گل شکستنی» که هر یک 500میلیون تومان چکش خوردند.

نقاشی‌های طبیعت بیجان منوچهر یکتایی، 94ساله مربوط به سال 1343 به‌ترتیب با قیمت‌های 400 و 380میلیون تومان فروخته شدند و رده‌های 4 و 5 را از آن خود کردند. شامگاه جمعه 5اثر دیگر هم بالای 300میلیون تومان چکش خوردند؛ نقاشی حسین زنده‌رودی، نقاشی «تارنواز» کورش شیشه‌گران، اثر دولته‌ای «وسوسه» کار پویا آریانپور هنرمند 45ساله، «در ستایش موندریان» منیر فرمانفرماییان و مینیاتور «عشق در همه جا» اثر رضا درخشانی.

محصص، شیشه‌گران، فرح اصولی، زنده‌یاد پرویز کلانتری، فریده لاشایی، حسین زنده‌رودی، زنده‌یاد منصور قندریز، رضا لواسانی و زنده‌یاد عباس کیارستمی هم هنرمندانی بودند که رکورد بالای 200میلیون تومان را به نام خود ثبت کردند. اثری که از فیلمساز فقید و نامدار در حراج ششم تهران به فروش رسید، یک عکس تک‌نسخه‌ای از مجموعه سفیدبرفی بود. اثری از زنده‌یاد توکل اسماعیلی مشهور به مش اسماعیل 120میلیون تومان فروخته شد و اثری از رضا کیانیان 55میلیون تومان چکش خورد.

ششمین حراج تهران به عرضه آثار هنر معاصر و گرایش‌های پست‌مدرن در هنر اختصاص داشت و آثار مدرنیستی هنرمندانی چون زنده‌یاد سهراب سپهری، حسین کاظمی، محسن وزیری‌مقدم، ابوالقاسم سعیدی، محمد احصایی و پرویز تناولی در آن ارائه نشده بود. در این حراجی چهره‌هایی چون احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، سیدمحمد بهشتی، مرتضی کاظمی، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان، مجموعه‌داران و مدیران نگارخانه‌ها حضور فعال و چشمگیر داشتند.


ثبت نظر

ارسال