به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی بانک سینا ، بر اساس این گزارش، سیاستهای اجرایی بانک سینا در خصوص جذب سپرده اثربخش بوده و در یک سال گذشته، شاهد رشد چشمگیر 25.3 هزار میلیارد تومانی سپردههای این بانک و رسیدن مجموع آنها به حدود 80 هزار میلیارد تومان بودهایم. روشن است که هر چه میزان منابع در دسترس بانک بیشتر باشد، قدرت تسهیلاتدهی و در نتیجه، کسب درآمد از محل اعطای تسهیلات نیز بیشتر خواهد بود. تحت تأثیر افزایش توان تسهیلاتدهی بانک، حجم تسهیلات اعطاشده در آذرماه سال 1402 بیش از 10 هزار و 200 میلیارد تومان گزارش شده که در قیاس با آذرماه سال 1401 رشد 75 درصدی را نشان میدهد.
با عملکرد گفته شده، اصلیترین مجرای درآمدی بانک سینا یعنی عایدی حاصل از اعطای تسهیلات با ثبت رشد یک هزار و 556 میلیارد تومانی در 9 ماهه اول امسال در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، به بیش از شش هزار و 256 میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که در آذرماه سال جاری با شناسایی 913 میلیارد تومانی درآمد از محل اعطای تسهیلات، رکورد درآمدی جدیدی برای بانک سینا ثبت شده است. این درآمد در ماه قبل از آن، 797 میلیارد تومان گزارش شده است، یعنی ظرف یک ماه گذشته، شاهد رشد 116 میلیارد تومانی ارزش درآمدهای ورودی به کسبوکار بانک از محل اعطای تسهیلات بودهایم.
وجه تمایز عملیات بانک سینا با سایر رقبا آنجاست که با وجود افزایش درآمد اعطای تسهیلات، سود پرداختی به سپردهگذاران که اصلیترین مجرای خروجی نقد کسبوکار است، تنها به میزان دو میلیارد تومان افزایش یافته و این یعنی مدیریت بهینه و اقتصادی منابع در دسترس در این بانک.
وسینا از معدود نمادهای بانکی بوده که تراز عملیاتی مثبت گزارش میکند. در دوره 9 ماهه منتهی به آذرماه 1402، تراز عملیاتی بانک رقم مثبت چهار هزار و 530 میلیارد تومان محاسبه شده که در قیاس با دوره مشابه شاهد جهش چشمگیر 91 درصدی این شاخص مالی مهم هستیم. بهبود تراز عملیاتی در صنعت بانکی به مثابه رشد حاشیه سود عملیاتی در صنایع تولیدی و بازرگانی بوده و نویدبخش سودسازی به مراتب بیشتر از دوره قبلی است.
بر اساس بررسی صورتگرفته، رشد قابل توجهی در میزان سپردههای بانک نزد سایر بانکها دیده میشود؛ بدینصورت که مانده سپردههای ریالی و ارزی نزد سایر بانکها در آذرماه سال 1401 تنها 15 میلیارد تومان گزارش شده بود که این رقم در آذرماه سال جاری به بیش از 10 هزار و 400 میلیارد تومان رسیده است. این افزایش حجم سپرده در 9 ماهه گذشته، درآمدی به ارزش یک هزار و 150 میلیارد تومان برای بانک سینابه همراه داشته است.
گفتنی است همانند دوره گذشته، جریان نقدی از بابت هزینههای مالی از چرخه مالی کسبو کار بانک خارج نشده است.