به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ستاد خبری رویداد بینالمللی Transaction، پرویز ناصری؛ معاون نوآوری، برنامهریزی و تحقیقات شرکت خدمات انفورماتیک (مدیر نشست)، محمدعلی بخشیزاده؛ قائم مقام هلدینگ صاد بانک صادرات، بهزاد صفری؛ معاون فناوری اطلاعات بانک سپه، شهره طباطبایی سیفی؛ رئیس گروه هوش مصنوعی شرکت خدمات انفورماتیک سخنرانان این نشست تخصصی، درباره چند محور تعیین شده در این زمینه به ایراد سخن پرداختند.
ناصری؛ معاون نوآوری، برنامهریزی و تحقیقات شرکت خدمات انفورماتیک نخستین سخنران این نشست گفت: سال هاست در حوزه هوش مصنوعی کار می شود و مثل هر پدیده دیگری نتیحه سال ها کار جمع شد و در سال 2023 هوش مصنوعی منفجر شد، به طوری که با هیچ تکنولوژی دیگری قائل مقایسه نیست.
وی افزود: در سال 2023 اخراج های بزرگ دسته جمعی در حوزه تِک داشتیم. هوش مصنوعی کاربردهای مختلفی دارد و قلب تپنده تکنولوژی است. این اهمیت به قدری است که مقام معظم رهبری در این زمینه دستور صادر کردند و سند ملی هوش مصنوعی تدوین شد.
شهره طباطبایی سیف؛ رئیس گروه هوش مصنوعی شرکت خدمات انفورماتیک در ادامه این نشست گفت: بنابر گزارش forester تا 2030 بیش از 105 درصد کل شغل ها توسط هوش مصنوعی مولد از بین می روند.
وی همچنین گفت: هوش مصنوعی مولد روی شغل افراد با تحصیلات بالا تاثیر بیشتری می گذارد. هوش مولد بیش از آنکه شغل از بین ببرد، روی چگونگی انجام شغل ها تاثیر می گذارد و بنابر گزارش فروم اقتصاد جهانی wef, هوش مصنوعی مولد شغل جدید ایجاد می کند.
رئیس گروه هوش مصنوعی شرکت خدمات انفورماتیک تاکید کرد: کدنویسی از شغل هایی است که بیشتر از هوش مصنوعی متاثر خواهد شد و صاحبان این شغل بیکار خواهند شد. آمازون 18 هزار نفر و مایکروسافت 10 هزار نفر را اخراج کرده است. عددها در ابن زمینه تکان دهنده هستند. تولید محتوا از دیگر شغل هایی است که از بین خواهد رفت. نوشتن، ترجمه، تولید عکس و ویدئوی مبتدی و متوسط از بین می رود.
سیف بیان کرد : هوش مصنوعی مولد به طور متوسط روی شغل های بانکی هم تاثیر خواهد گذاشت. دستیارهای هوشمند و چت بات ها وارد حوزه بانکی خواهند شد و بهتر از انسان خدمت رسانی خواهند کرد. مشاوره از دیگر شغل هایی است که متاثر خواهد شد.