به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا ، علی طیبنیا دوم شهریورماه در سفر به شهرکرد در دیدار با نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: امسال در تاریخ اقتصادی ایران، سال بسیار خاصی است. کشور یک دوره سخت و بحرانی را پشت سر گذاشته، دورهای که به دلیل تحریمهای ظالمانه بی نظیر در طول تاریخ و اقتصادی که از عدم تعادل رنج میبرد، مواجه شده بود.
وی تصریح کرد: در آغاز کار دولت یازدهم تورم نقطهای ۴۵ درصد و رشد اقتصادی ۶.۸- درصد بود و با وجود اینکه در گذشته نیز شرایط این چنینی وجود داشت، اما ترکیب این دو، شرایط بسیار سختی را ایجاد کرده بود. دولت در مرحله اول ثبات را به اقتصاد کشور برگرداند.
طیب نیا با اشاره به اینکه در این دولت از اختلافات میان مسئولین خبری نیست، افزود: خوشبختانه همدلی و همزبانی بین مسئولان حاکم است.
وی به روابط خارجی نیز اشاره کرد و گفت: روابط خارجی زمینه اقدام و عمل را فراهم کرده و موجب ثبات اقتصادی میشود. در طول سه سال فعالیت دولت تدبیر و امید شاهد تورم تک رقمی و با ثبات هستیم که برای اولین بار اتفاق افتاده است، تورم تولیدکننده امروزه به ۳.۵ درصد رسیده و تورم نقطه به نقطه نیز از این رقم کمتر است.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه با کاهش قیمت نفت کشورهای وابسته به نفت همچون عربستان، قطر و روسیه دچار تلاطم شدند، گفت: اگر کاهش قیمت نفت اتفاق نمیافتاد، در کشور نیز رشد اقتصادی بیشتری حاصل میشد که حفظ رشد اقتصادی مثبت در این شرایط دستاورد بزرگی است.
وی با اشاره به افزایش ۴۴ درصدی پرداخت تسهیلات بانکی در سطح کشور، گفت: هفتهزار واحد صنعتی که تعطیل شده بودند با همکاری بانکها مجددا رونق گرفتند. گشایشهای مالی که در این دولت حاصل شده، فرصتی تاریخی است که باید از آن استفاده کنیم و از گذشته تاریخی فاصله بگیریم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه دوره مدیریت شهیدان رجایی و باهنر کوتاه بوده است، گفت:همین مدت زمان کوتاه مدیریتی میتواند الگوی مناسبی را برای مدیران ارائه دهد و دلتمردان باید با همدلی و همزبانی رفع مشکلات مردم را در اولویت قرار دهند.
طیبنیا تاکید کرد: اگر مسائل حاشیهای و اختلافات سیاسی کنار گذاشته شود و همه برای بهبود زندگی مردم تلاش کنند، رسیدن به اهداف مقدس انقلاب اسلامی امکانپذیر است.
وی با اشاره به اینکه هدف رسیدن به رشد اقتصادی پنج درصد بود که بر اساس برآورد سازمان آمار کشور در حال حاضر رشد اقتصلادی ۴.۴+ درصد است، تصریح کرد: رشد پنج درصد نیز در سال جاری دست یافتنی است به شرط آنکه اولویت با سیاستهای اقتصاد مقاومتی باشد.
وزیر اقتصاد کاهش رکود اقتصادی را یکی از اهداف دولت تدبیر و امید دانست و تاکید کرد: در این دولت واردات به شدت کاهش یافته و صادرات ۳۰ درصد افزایش داشته است. بدون کنترل رکود اقتصادی، دستیابی به رشد اقتصادی امکانپذیر نیست.
وی رفع کامل مشکلات بیمهای را از دیگر دستاورهای دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در روابط با بانکهای خارجی مشکل خاصی وجود ندارد و روابط کارگزاری با بانکهای بزرگ دنیا در حال پیگیری است.
طیبنیا همچنین در مراسم افتتاح از ۴۰ طرح عمرانی شهرستان شهرکرد، اظهار کرد: افتتاح این پروژهها در راستای اشتغالزایی و احیاء و نوسازی بافتهای فرسوده صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: در سه سال گذشته علیرغم کاهش قیمت نفت و استمرار تحریمها، دولت با هدایت مقام معظم رهبری و همراهی مردم توانست بر شرایط حاکم فائق آید و نرخ تورم را تک رقمی کند. صندوق بینالمللی پول علیرغم خصومتی که با ایران داشت، در دو هفته گذشته اعلام کرد که موفقترین عملکرد در بین کشورهای نفتی را ایران داشته است که این امر نشانگر افزایش تابآوری اقتصادی در برابر تکانههای خارجی است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه آمار اقتصادی در سالجاری نوید آیندهای روشن و پر رونق در اقتصاد کشور را میدهد. تاکید کرد: با روحیهای که در کشور وجود دارد، میتوان تولید را افزایش داد و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرایی کرد.
وی با اشاره به شروع مجدد فعالیت دستگاههای اقتصادی کوچک در سطح کشور، گفت: در چهارمحال و بختیاری در بخش صنایع کوچک رشد مثبتی دیده میشود.
طیبنیا اضافه کرد: امروز در بخش کشاورزی نیز پیشرفتهای چشمگیری وجود دارد که تولید ۱۱ میلیون تن گندم از این جمله است که موجب جلوگیری از واردات این محصول به کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه در سالجاری میزان صادرات به لحاظ وزنی ۱۰ درصد افزایش و به لحاظ ارزشی ۴۲ درصد افزایش داشته است، گفت: در این مدت زمان، میزان واردات از ۷۱ میلیون دلار به ۱۴ میلیون دلار کاهش یافته است.
وزیر اقتصاد افزود: در سال گذشته میزان صادرات غیر نفتی کشور از واردات کشور بیشتر شد و این میزان در سال جاری به بیش از سه میلیون دلار افزایش یافت. ایران در طول تاریخ سردمدار تمدنهای بزرگی بوده است و امروز نیز میتواند تمدنی بزرگ را به جهانیان نمایش دهد.
کاهش ۱۵ میلیارد دلاری واردات قاچاق به کشور
طیبنیا در مراسم بازدید از کارخانه لبنیات فلات کوهرنگ با اشاره به اینکه تولید داخلی راهکار مناسبی برای مبارزه با بیکاری است، خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته ۱۵ میلیارد دلار در کشور کاهش واردات قاچاق را داشتیم.
وی ادامه داد: جلوگیری از کالای قاچاق نقش مهمی را در کشور دارد و همچنین حمایت از تولید داخل باید مدنظر قرار گیرد.
وزیر اقتصاد اظهار کرد: افزایش تعرفه کالاهای وارداتی و فراهم کردن زمینه رقابت با کالاهای خارجی، موجب افزایش بهرهوری و ارتقاء کارایی تولید داخل میشود.