به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا، دولت یازدهم اقتصاد کشور را در حالی از دولت پیشین تحویل گرفت که مدعی شد رکود عمیقی در بخش اقتصادی و به ویژه صنعتی کشور حکمفرماست که تاکنون اقداماتی برای خروج بخش صنعت از رکود نیز انجام داده است.
دولت روحانی در آخرین تصمیم خود برای حل بحران رکود حاکم بر صنعت و وضعیت اقتصادی کشور پرداخت تسهیلات بانکی به مبلغ ۱۶ هزار میلیارد تومان به صنایع کوچک و متوسط را در دستور کار قرار داد که گفته میشد این مبلغ قرار است برای احیای برخی واحدهای نیمه تعطیل و راهاندازی واحدها و طرحهای جدید مورد استفاده قرار گیرد.
هرچند که رییس کل بانک مرکزی پیش از این با انتقاد از برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که برخی واحدهای تولیدی نیمهتعطیل و فرسوده سودی در اقتصاد کشور نخواهند داشت، اما مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت بر بازگردانی این واحدهای تولیدی به چرخه کسبوکار ایران تاکید کردهاند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت برای شناسایی و بررسی وضعیت بنگاههای واجد شرایط برای دریافت این تسهیلات اقدام به ایجاد سامانهای برای ثبت نام واحدهای تولیدی که بانک مرکزی این اقدام را خلاف توافقات انجام شده دانست؛ بهطوری که رییس کل بانک مرکزی در این باره گفته بود که قرار بوده با تشکیل کارگروههای استانی واحدهای تولیدی واجد شرایط شناسایی شده و به بانکها معرفی شوند اما وزارت صنعت، معدن و تجارت خودسرانه اقدام به ایجاد این سامانه کرده است.
در همین رابطه علی یزدانی - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه سامانه تشکیل شده در اولین جلسه کارگروه ملی که نمایندگان بانک مرکزی هم در آن حضور دارند مصوب شده و در استانها نیز کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید نماینده بانکها را در خود جای دادهاند.
وی افزود: با توجه به اینکه تسهیلاتی در قالب منابع بانکی قرار بود به واحدهای تولیدی پرداخت شود با ایجاد این سامانه تلاش کردیم تا گفته نشود که رانتی برای برخی از واحدها ایجاد شده بهطوری که از طریق سامانه هرکسی که نیاز دارد میتواند برای دریافت تسهیلات ثبت نام کند.
به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، از سوی دیگر هر فردی هم مستقیم به خود بانکها مراجعه کند میتواند نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام کند.
یزدانی با بیان اینکه آمار واحدهای تولیدی ثبتنام شده در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکنون ۴۳ هزار بنگاه و طرح صنعتی است، اظهار کرد: حدود ۱۴ هزار واحد و طرح صنعتی در کارگروههای استانی مصوب شده که برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی میشوند.
وی همچنین درباره میزان تسهیلات پرداخت شده به واحدهای تولیدی نیز گفت: آمار را بانکها باید وارد سامانه کنند و البته بخشی از تسهیلاتی که مستقیما توسط خود بانکها پرداخت شده هم در سامانه ثبت نمیشود، اما آنچه تا پایان این هفته درقالب سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده، ۳۲۰۰ واحد تولیدی عقد قرارداد کردند که از این تعداد به ۳۰۵۱ واحد به مبلغ ۲۳۸۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
فرشاد مقیمی - معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران - نیز در این باره به ایسنا گفت که نظارت ها در این حوزه افزایش یافته تا واحدهای تولیدی مبالغ دریافتی را در همان محلی که در طرح پیشنهاد شده است، استفاده کنند، که می تواند شامل راه اندازی، افزایش ظرفیت و ... شود.
به گفته وی، اگر واحدی بخواهد تسهیلات دریافتی را در محلی غیر از محل برنامه ریزی شده هزینه کند، بلافاصله به بانک اطلاع داده می شود که جلوی ادامه روند پرداخت تسهیلات آن واحد گرفته شود.
مقیمی افزود: در ادامه به دنبال این هستیم که آمار و اطلاعاتی درخصوص میزان اشتغال و رونق ایجاد شده از این جهت ارائه دهیم.
همچنین محسن صالحی نیا - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - هم در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد که بر اساس اطلاعات دریافت شده از سوی بانک مرکزی، تاکنون بیش از ۴۰۰۰ واحد هم از طریق مراجعه مستقیم به بانک ها تسهیلات دریافت کردند.
با توجه به آمار ارائه شده از سوی رییس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران سهم هر واحد تولیدی از تسهیلات دریافتی تاکنون به طور متوسط کمتر از یک میلیارد تومان بوده است که در صورتی که این روند به همین شکل ادامه داشته باشد، تمامی ۱۴ هزار واحد و طرح مصوب میتواند تسهیلات خود را دریافت کند.
به گزارش ایسنا، پیش از این اعلام شده بود که سهم واحدهای ثبت نام کننده برای دریافت تسهیلات تا سقف سه میلیارد تومان است. همچنین نظارت ها در این حوزه افزایش یافته تا واحدهای تولیدی مبالغ دریافتی را در همان محلی که در طرح پیشنهاد شده است، استفاده کنند که می تواند شامل راه اندازی، افزایش ظرفیت و ... شود. اگر واحدی بخواهد تسهیلات دریافتی را در محلی غیر از محل برنامه ریزی شده هزینه کند، بلافاصله به بانک اطلاع می دهیم که جلوی ادامه روند پرداخت تسهیلات آن واحد گرفته شود.