رشد بنگاه های صنعتی در سه ماه سوم 14.4 درصد است

نمایه بانک : رییس کل بانک مرکزی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره تخصصی رسانه ای نقد صنعت بانکداری، نقد منصفانه را دلیلی برای ارتقای بانکداری کشور دانست و گفت: در فضای امروز باید با نقادی درست، نظام بانکی را به سمت اصلاح هدایت کرد. شاید پیش نیاز تحقق این هدف، جهت گیری به سمت تعدیل توقعات از نظام بانکی است. نظام بانکی همواره با انواع توقعات مواجه است منتها وقتی این توقعات را تحلیل کنیم می بینیم برخی از آنها به جاست اما برخی دیگر، توقعاتی نیستند که نظام بانکی بتواند آنها را پاسخ دهد.
  • پنجشنبه 19 اسفند 1395 ساعت 23:53

به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف در این جشنواره که عصر چهارشنبه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، ضمن تشکر از بانک اقتصاد نوین برای برگزاری دو دوره این جشنواره، با تاکید بر لزوم استقبال نظام بانکی کشور از نقد و استفاده از آن درجهت اعتلای خدمت رسانی به مردم گفت: برگزاری این جشنواره ها، فضای مناسبی را برای شناخت و اشراف بر مسائل و مشکلات ایجاد می کند و نظام بانکی با بهره گیری از نکات مطرح شده در نقدهای رسانه ای می تواند راهکارهای مناسب را درجهت تامین نظرات ذینفعان نظام بانکی پیدا کند.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مخاطبان نظام بانکی اقشار خاصی از جامعه نیستند، بلکه تمام افراد جامعه به نحوی با بانک‌ها در ارتباطند، تاکید کرد: بنابراین انعکاس نظرات و ارایه راهکارها و انعکاس منصفانه نقاط ضعف، فضای مناسبی را برای اتخاذ تصمیم‌های مطلوب درخصوص ارتقای خدمات بانکی و افزایش کارایی و بهره وری بانک ها ایجاد می کند.
سیف تصریح کرد: نقد، زمانی می تواند تاثیر درستی داشته باشد که منصفانه باشد و با اهداف و اغراض دیگری مخلوط نشود. اگر نقد از منظر سیاسی نشات گرفته باشد، اعتقاد مخاطب را ضعیف می کند و اثربخشی خود را از دست می دهد. نقد منصفانه نیز زمانی صورت می گیرد که نقدکننده، اشراف کاملی بر پدیده و نهاد مورد نقد خود داشته باشد.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به اینکه نظام بانکی ما شرایط ویژه‌ای را سپری می‌کند و در کنار نقاط ضعفی که وجود دارد نباید نقاط قوت موجود را نادیده گرفت، خاطرنشان کرد: شاید در شرایط امروز، نظام بانکی از برخی ابعاد در تنگنا قرار گرفته باشد اما نباید نقاط منفی بزرگنمایی شوند و لازم است علت بروز آنها را شناسایی کرد؛ خدمات نظام بانکی در اقتصاد بسیار تاثیرگذار است و حرکت‌های مثبتی که در طول خدمت دولت یازدهم انجام شده، نظام بانکی نقش بسیار سازنده و اثرگذاری در آنها داشته است؛ دستاوردهای تورمی، رشد اقتصادی و پیشرفت‌هایی که در زمینه اقتصادی حاصل شده و آرامش موجود در اقتصاد و بازارها از جمله این اقدامات است. این در شرایطی است که بانک ها در ظرفیت کامل، کارایی ندارند و بخش زیادی از دارایی های نظام بانکی، دارایی منجمد است.
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ما در تلاشیم دارایی‌های منجمد را به چرخه اقتصادی بازگردانیم و کارایی نظام بانکی را افزایش دهیم، گفت: اگر بتوانیم قدرت اعطای تسهیلات در نظام بانکی را افزایش دهیم نقش مضاعف فعالیت‌ها و تحرک نظام بانکی را در اقتصاد می بینیم. همان طور که در سال 1395 اقدام بزرگ نظام بانکی هدف گیری به سمت بنگاه های کوچک و متوسط بود چرا که می تواند بیشترین تاثیر را بر زمینه اشتغال و رشد اقتصادی و استفاده از ظرفیت های موجود تولیدی داشته باشد. اما در حال حاضر به دلیل محدودیت هایی که در اعطای تسهیلات در نظام بانکی وجود دارد ما باید بیشتر احساس مسئولیت کنیم تا از منابع محدود استفاده بهینه کنیم و به سمت اهدافی هدایت کنیم که می تواند بیشترین تاثیر را در رشد اقتصادی و اشتغال در کشور داشته باشد.
به گفته سیف، در حال حاضر میزان تسهیلات اعطایی به بنگاه های کوچک و متوسط، بیش از میزان هدف گذاری شده 16 هزار میلیارد تومانی بوده و تاکنون 16 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات توسط شبکه بانکی در اختیار بیش از 22 هزار و 500 واحد کوچک و متوسط قرار گرفته است.
وی افزود: این موضوع، دستاورد بزرگی است و این بنگاه ها توانسته اند به حرکت درآیند و نتیجه این اقدام را می توان در رشد اقتصادی و رشد بنگاه های صنعتی دید. بر همین اساس در سه ماهه اول سال جاری، بنگاه های صنعتی ما نسبت به سه ماهه اول سال قبل، 1.8 درصد داشت. در سه ماهه دوم 4.4 بود و در سه ماهه سوم این رقم به 14.4 درصد رشد رسیده است.
رییس کل بانک مرکزی از انتشار گزارش کامل رشد اقتصادی در سه ماهه سوم سال جاری و 9 ماهه در هفته آینده خبر داد و گفت: در این گزارش، نتایج آثار مثبت جهت گیری های نظام بانکی مشخص می شود.
سیف با اشاره به اینکه در حال حاضر شناخت کامل از مسائل نظام بانکی حاصل شده و زمان آن فرارسیده که با همکاری نهادهای ذی ربط و مجلس محترم شورای اسلامی، نظام بانکی در معرض تحول قرار گیرد، تصریح کرد: به خصوص در فضای پسابرجام با توجه به شرایط مثبت پیش آمده شاهد گسترش تدریجی ارتباطات بانکی هستیم و دستاوردهای حاصله، ما را در وضعیتی قرار داده که به هیچ وجه قابل مقایسه با قبل از برجام نیست. ارتباطات کارگزاری و روابط بانکی ایجاد شده در حال حاضر، به طور کامل می تواند خدمات بانکی مربوط به ارتباطات تجاری و اقتصادی بین المللی کشورمان را ارائه و تامین کند.
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: در اوایل برجام، اقبال بانک های دیگر کشورها برای ارتباط با بانک های ایران کمتر بود اما به مرور شاهد بهبود وضعیت هستیم.
رییس شورای پول و اعتبار ضمن تاکید بر اینکه انتقاد، می تواند جهت گیری منطقی را که متوجه نظام بانکی است شناسایی کند، گفت: نظام بانکی نیز با استفاده از نقد منصفانه می تواند بر تامین توقعات درست، تمرکز کند چرا که اگر توقعات نابجا از نظام بانکی ایجاد کنیم در بلندمدت می تواند برای نظام بانکی ما خسارت های زیادی را به بار آورد.
سیف در پایان ضمن تشکر از هیئت داوران این جشنواره که بیش از 800 اثر را بررسی کردند، گفت: همچنین از همه دست‌اندرکاران رسانه ای به خاطر نوع نگاهی که در جهت اعتلای نظام بانکی دارند، تشکر می کنم. امیدوارم در سایه این نوع نگرش و همکاری های متقابل، نظام بانکی ما بتواند روز به روز شرایط بهتری داشته باشد و در معرض رشد و اعتلا قرار گیرد.
همچنین در این جشنواره ضمن تقدیر از آثار برگزیده، از زحمات هیئت داوران تقدیر شد.
در بخش پایانی این جشنواره، جمعی از مدیران روابط عمومی بانک ها و موسسات اعتباری کشور از محمدعلی کریمی مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به پاس خدمات وی در ایجاد همگرایی بیشتر روابط عمومی شبکه بانکی و رشد و تعالی این حوزه، تقدیر و تشکر کردند.

دومین جشنواره تخصصی رسانه ای نقد صنعت بانکداری - با محوریت بانک اقتصادنوین و با حمایت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از اول خرداد ماه سال جاری آغاز و تا پایان آبان ماه ادامه داشت. این جشنواره در سه گروه رسانه‌ای شامل رسانه‌های مکتوب (روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها و مجلات اقتصادی و غیر اقتصادی)، رسانه‌های مجازی (سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و وب‌سایت‌های تخصصی) و رسانه‌های دیداری و شنیداری (تلویزیون و رادیو) برگزار شد. ضمن اینکه در این جشنواره آثار طراحی و کاریکاتور مرتبط با موضوعات شش‌گانه نیز پذیرفته و داوری شد.
در گروه‌ رسانه‌های مکتوب جمعا 1213 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد، 824 اثر مرتبط با نقد بانکی، بررسی شد. همچنین 43 اثر تصویری و 74 اثر در قالب کارتون و کاریکاتور به دبیرخانه ارسال شد. این تعداد در مقایسه با دوره نخست از رشد چشمگیری برخوردار بوده است.

در این جشنواره نقش نظام بانکی در توسعه اقتصادی کشور با تاکید بر بخش‌های تولیدی در چارچوب اقتصاد مقاومتی، نقش نظام بانکی در بازار سرمایه، نقش نظام بانکی در توسعه خدمات نوین و مشتری محوری در فضای رقابتی، نقش نظام بانکی در حوزه فرهنگی و ایفای مسئولیت‌های اجتماعی، بررسی آثار سیاست‌ها، قوانین و متغیرهای بیرونی بر عملکرد نظام بانکی و فضای کسب و کار، نقش نظام بانکی در عرصه بین‌الملل و توسعه ارتباطات بانکی و تسهیل جذب سرمایه‌گذاران خارجی، شش موضوع اصلی بود.


ثبت نظر

ارسال