به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا ، تازهترین آمار بانک مرکزی از این حکایت دارد که شاخص بهای تولیدکننده در ایران در ۱۲ ماه منتهی به شهریور ماه نسبت به همین دوره در سال گذشته ۸.۲ درصد افزایش یافته است.
شاخص بهای تولیدکننده نشان دهنده تغییر قیمت کالا و خدماتی است که توسط تولیدکننده خریداری شده و پس از تولید نهایی به فروش میرود. به عبارتی تغییرات قیمت در این بخش میتواند در سطح عمومی قیمتها در محصولات نهایی تاثیرگذار باشد.
این در حالی است که شاخص بهای تولیدکننده در شهریور ماه به ۲۴۷.۳ رسیده که حاکی از تورم ماهانه ۱.۴ درصدی در این ماه خواهد بود. همچنین تورم نقطه به نقطه تولید (تغییرات شاخص در شهریور امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل) به ۱۰.۷ درصد رسیده است.
بررسی جزئیات تغییرات شاخص تولیدکننده در گروههای اصلی نشان میدهد که بخش «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» با ۱۲.۵، «صنعت» با ۱۲.۲ و «هتل و رستورانداری» با ۱۲ درصد بالاترین سطح تورم نقطه به نقطه را به خود اختصاص دادهاند. صنعت با ۱.۶ درصد بالاترین حد تورم را در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه در بین بخشهای تولیدی داراست.
همچنین تورم تولید در «حمل و نقل و انبارداری» ۶.۱، «اطلاعات و ارتباطات» ۷، «آموزش» ۱۱.۱، «بهداشت و مددکاری اجتماعی» ۸.۵ و سایر فعالیتهای خدمات عمومی، اجتماعی و شخصی تا ۱۲.۵ درصد گزارش شده است. در بین گروههای اختصاصی تورم «خدمات» ۷.۶ درصد است.
**********************************************************************************************************
به گزارش نمایه بانک ، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، خلاصه نتایج بهدست آمده از شاخص بهای تولیدکننده در ایران براساس سال پایه ۱۰۰=۱۳۹۰ به شرح زیر است:
- شاخص بهای تولیدکننده در ایران در شهریور ماه ۱۳۹۶ به عدد ۲۴۷.۳ رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۴ درصد افزایش داشته است.
- شاخص مذکور در شهریور ماه ۱۳۹۶ نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۱۰.۷ درصد افزایش نشان میدهد.