عدالت جنسیتی باعث تعادل در جامعه می شود

تهران - ایرنا - معاون وزیر نیرو در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه عدالت جنسیتی سبب تعادل در جامعه می شود، گفت: نگاه اسلام و قرآن به زن بر مبنای کرامت انسانی و ظرفیت وجودی اوست، اصل هویت زن و مرد یکسان است و تنها تفاوت آنها براساس کارکردها و ظرفیت های وجودی آنهاست.
  • شنبه 27 شهریور 1395 ساعت 8:49
فاطمه قیومی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به اینکه اصل هویت انسان ها یکسان است و در جامعه اسلامی باید عدالت جنسیتی برقرار شود، افزود: زنانه و مردانه کردن موضوع عدالت چیزی جز حاشیه سازی و بازماندن زنان از اصل عزت زن در اسلام را دربرنخواهد داشت.
وی با اعلام این موضوع که عدالت جنسیتی موضوع حساسی است، اظهار کرد: حضور زنان در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بنا به ظرفیت آنها می تواند در توسعه و ارتقای کشور بسیار تاثیر گذار باشد.
قیومی تصریح کرد: براساس توجهاتی که اسلام و قرآن به زن و جایگاه ویژه بانوان داشته است، اکثریت زنان جامعه ما توانسته اند بعد از انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف کشور، موفقیت های خوبی را کسب کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، آنها نیز باید در حد امکان از حقوق و امکانات مشابه و یکسانی با مردان برخوردار باشند، زیرا زنان، افزون بر موقعیت شان در اجتماع، در خانواده نقش مهمی را در مقام همسر و مادر بر عهده دارند که از آن طریق نیز در رشد و توسعه کشور موثر هستند.
قیومی با بیان اینکه زنان نقش مهمی را در بحث فرهنگ و تربیت در خانواده ایفا می کنند، افزود: مجلس شورای اسلامی و برخی از وزارتخانه ها و سازمان ها باید نگاه ویژه ای را در این زمینه به زنان داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا وزارتخانه ها از جمله وزارت نیرو که کار خدمات رسانی آب و برق را به شهروندان برعهده دارد باید در بحث توسعه پایدار نگاه جهانی به آب، برق و محیط زیست از بانوان در فرهنگ سازی صرفه جویی از آب و برق استفاده شایسته ای کند. بدین ترتیب زنان با تربیت فرزندان در این امر و یادآوری موضوعات صرفه جویی به فرزندان و همسر می تواند نقش سازنده ای را در استفاده بهینه از آب، برق و پاکیزه نگه داشتن محیط زیست داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شایسته سالاری باید سرلوحه تمامی ادارات و سازمان ها قرار گیرد، اظهار داشت: حضور زنان در جامعه بسیار اهمیت دارد؛ جامعه ای که زنان در وضعیت نابسامانی به سر ببرند، بدون شک جامعه ای مساله دار خواهد بود؛ زیرا این مشکلات به فرزندان و از آنجا به کل جامعه منتقل خواهد شد. بنابراین عدالت جنسیتی نه فقط برای زنان بلکه برای کل جامعه ضروری است.
قیومی با بیان اینکه وضعیت زنان هر کشور یکی از شاخص های مهم اندازه گیری توسعه آن کشور به حساب می آید، گفت: برای آنکه جامعه ای متعادل داشته باشیم باید برای حضور زنان در عرصه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کمک کرده که در این راستا حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هیات دولت از طریق وضع قوانین جدید و بهبود قوانین گذشته لازم است.
وی اظهار کرد: براساس اینکه نمی توانیم جایگاه درستی را برای عدالت جنسیتی ایجاد کنیم، نباید صورت مساله را براساس یکسری حاشیه سازی ها پاک کنیم، کشور ایران یک جامعه اسلامی است که قابلیت ارائه الگوهای با ارزش را از جهت مذهبی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای تمام جهان و بالاخص کشورهای اسلامی که در آنها جای کار بسیار است دارد.
معاون وزیر نیرو در امور بانوان ادامه داد: بنابراین عدالت جنسیتی باید به درستی در کشور پیاده سازی شود که از آن طریق بتوانیم نگاه درستی را به کشورهای دیگر منتقل کنیم.
قیومی تصریح کرد: برخی از افراد با دید فمینیستی به این مساله نگاه می کنند که باید با اطلاع رسانی دقیق و نظرات صاحب نظران دولتی از این امر رفع شبه صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه خانواده یکی از ارکان اساسی جوامع برای رشد انسان هاست که سازگاری افراد را برای همنوعان خود فراهم می کند، گفت: باید براساس تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مساله خانواده این امر را که عدالت جنسیتی مقابل خانواده نیست و در کنار آن است قوت ببخشیم و در این زمینه تلاش کنیم.
قیومی افزود: در حال حاضر بحث عدالت جنسیتی تا حدود زیادی در خانواده ها حکمفرما شده است، اما در آن قسمتی که بر عهده دولتمردان است آن فضا و زمینه ای که باید برای این کار مهیا شود صورت نگرفته است که اگر این امر انجام شود همراهی تمام قشرهای زنان را برای توسعه و آبادانی کشور در تمامی حوزه ها خواهیم داشت و از این طریق زنان خود را به عنوان الگوهایی برای جهانیان معرفی کنیم.
اجتمام**7268 ** 1569

ثبت نظر

ارسال