آغاز به‌کار بازار شرکت‌های کوچک در فرابورس

مدیرعامل فرابورس ایران از آغاز به‌کار بازار سهام شرکت‌های کوچک با پذیرش ۴شرکت در آینده نزدیک خبر داد.
  • یکشنبه 23 آبان 1395 ساعت 4:39

امیر هامونی در حاشیه نمایشگاه مطبوعات در گفت‌وگو با همشهری از آماده بودن بازار سهام شرکت‌های کوچک و متوسط برای آغاز به‌کار خبر داد و گفت: 4شرکت پتروصنعت گامرون، گز سکه، مینی صنعت کرمان و آذر باتری مراحل پذیرش در این بازار را پشت سر گذاشته‌اند. به گفته او معاملات سهام این شرکت‌ها بعد از طی مراحل ثبت در سازمان بورس در تابلوی شرکت‌های کوچک فرابورس آغاز می‌شود. او بدون اعلام زمان دقیق آغاز به‌کار این بازار گفت: به‌زودی شاهد معامله سهام این 4شرکت در بازار معاملات شرکت‌های کوچک خواهیم بود.

مدیرعامل فرابورس با اشاره به بازاریابی انجام شده برای توسعه این بازار گفت: در مذاکراتی که با بنیاد برکت انجام داده‌ایم قرار است به‌زودی چند شرکت از زیر مجموعه‌های این نهاد اقتصادی در تابلوی معاملات شرکت‌های کوچک فرابورس پذیرفته شوند. او در پاسخ به این پرسش که کدام شرکت‌ها مشمول استاندارد‌های تابلوی معاملات کوچک می‌شوند، گفت: شرکت‌هایی که حقوق صاحبان سهام آنها کمتر از 50میلیارد تومان باشد جزو شرکت‌های کوچک محسوب می‌شوند و می‌توانند از طریق پذیرش در فرابورس وارد معاملات تابلوی شرکت‌های کوچک فرابورس شوند.

مدیرعامل فرابورس در پاسخ به این پرسش که ورود شرکت‌های کوچک به فرابورس چه مزیتی برای آنها دارد، گفت: به غیراز اینکه این شرکت‌ها از مزایای تأمین مالی در بازار سرمایه برخوردار می‌شوند پس از ورود شرکت‌های کوچک به فرابورس سهام این شرکت‌ها امکان وثیقه‌گذاری پیدا می‌کند به این معنا که می‌توانند با وثیقه کردن سهام خودشان نزد بانک‌ها منابع مالی مورد نیازشان را برای طرح‌های توسعه تأمین کنند. هامونی توضیح داد: از سوی دیگر ورود شرکت‌های کوچک به فرابورس نقش زیادی در افزایش برند این شرکت‌ها دارد و می‌تواند یک برند بین‌المللی برای آنها ایجاد کند.

مدیرعامل فرابورس توضیح داد: اگر شرکت‌های کوچک قصد مشارکت با خارجی‌ها را دارند این اهمیت زیادی دارد که وارد فرابورس شوند زیرا همیشه یکی از پیش شرط‌های شرکت‌های خارجی برای انعقاد قرارداد‌های تجاری بلندمدت حضور شرکت‌ها در بازار سهام است. او در تشریح دلایل این موضوع گفت: به‌طور کل بورس‌ها درتمام نقاط دنیا بازار‌هایی تلقی می‌شوند که شفافیت شرکت‌ها را افزایش می‌دهند. نکته قابل اهمیت این است که سرمایه‌گذاران خارجی به هیچ عنوان در یک فضای غیرشفاف سرمایه‌گذاری نمی‌کنند از این جهت که بورسی بودن شرکت‌ها مزیت بسیار بزرگی برای شرکت‌ها برای انعقاد قرارداد‌های تجاری خارجی تلقی می‌شود.

او از کشور‌های ترکیه و کره‌جنوبی به‌عنوان 2 کشور موفق در توسعه تابلوی معاملات شرکت‌های کوچک نام برد و توضیح داد: تا چند سال پیش تعداد شرکت‌های کوچکی که در تابلوی شرکت‌های کوچک بورس ترکیه پذیرفته شده بودند کمتر از 20شرکت بود اما این تعداد هم‌اکنون به صدها شرکت رسیده است و دلیل این توسعه این است که شرکت‌های کوچک به مزیت‌های حضور در بورس در این کشور‌ها پی برده‌اند.


ثبت نظر

ارسال