به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛مسلم خانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: به طور کلی درصد جمعیت کار کارآفرینان در هر کشوری بسیار اندک اما این افراد بسترساز ایجاد اشتغال در جوامع مختلف دنیا محسوب می شوند.
وی اظهارداشت: بسیاری از کشورهای جهان امروز به دنبال مزیت نسبی و مطلق نبوده اند بلکه از هیچ، مزیت سازی می کند که کارآفرینان همان مزیت سازان
اقتصاد هستند.
کارشناس عالی کارآفرینی گفت: کارآفرینان ضمن ایجاد بستر اشتغال پایدار و خلق ارزش زمینه توسعه و تقویت فرهنگ کار و تلاش را در جامعه فراهم می سازنند.
وی افزود : کارآفرینی در ساختار اقتصادی هر کشوری بسیار نقش آفرین است ومسئولان به این مهم همواره توجهی جدی داشته باشند.
مسلم خانی با بیان اینکه نرخ بیکاری از دغدغه های اصلی دولت و ملت است ، اظهار داشت : توسعه فرهنگ کارآفرینی در کشور امری انکار ناپذیر است.
وی ادامه داد : بر اساس گزارش های بین المللی ایران در ایجاد و رونق کسب و کار به ویژه تولید کسب و کارهای نوآورانه (کارآفرینی) وضعیت خوبی در سالهای 94 و 95 نداشته است.
این کارشناس عالی کارآفرینی گفت: ایران در بین 190 کشور از نظر شاخص سهولت کسب و کار بر اساس گزارش 2017 بانک جهانی رتبه 120 را به دست آورده به عبارتی سه پله تنزل داشته است.
وی افزود: هر ساله سازمان دیده بان جهانی کارآفرینی وضعیت کارآفرینی در کشورهای مختلف دنیا را بر اساس شاخص هایی از قبیل درک فرصت های کارآفرینان، قصد کارآفرینان، رسانهها، انتخاب کارآفرینی به عنوان گزینه شغلی،ترس از شکست، درک قابلیت های کارآفرینان، منزلت اجتماعی کارآفرینان و غیره مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد.
مسلم خانی بیان داشت: بر اساس گزارش سازمان دیده بان جهانی کارآفرینی هم اکنون ایران در ایجاد و رونق کسب و کار به ویژه تولید کسب و کارهای نوآورانه (کارآفرینی) وضعیت مناسبی ندارد.
وی گفت: کارآفرینان به نسبت دیگر افراد فرصت ها را خیلی زود کشف و این فرصت ها را به سرعت تبدیل به یک مزیت و خلق ارزش میکنند بنابراین می طلبد موضوع کارآفرینی در کشوری جدی گرفته شود.
این کارشناس کار آفرینی افزود: رسانه ها باید کارآفرینان را به عنوان الگوهای برتر به جامعه معرفی و در راستای توسعه فرهنگ کارآفرینی تلاش مضاعف داشته باشند تا نسل جوان این مملکت کارآفرینی را به عنوان میسر شغلی زندگی خود انتخاب کنند.
وی در ادامه به بحث فرهنگ ملی مشاغل اشاره کرد و بیان داشت: درحال حاضر بیش از 6 هزار و 200 رشته شغلی با شرح وظایف مشخص در ایران وجود دارد اما متاسفانه بخش عمده ای از جمعیت کشور به ویژه دانش آموزی و دانشجویی از مجموعه این مشاغل آشنایی کافی ندارند.
مسلم خانی با انتقاد از اینکه در زمان انتخاب رشته تحصیلی کمتر به بازار کار توجه می شود، گفت: الگوی طراحی مسیر شغلی و کشف استعداد در سنین جوانی برکت برای جامعه است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کشور در خصوص نظام کشف استعداد و هدایت کارآفرینی به شدت دچار ضعف و نقصان است، یادآورشد: کارآفرینی از سنین کودکی باید در جامعه نهادینه شود.