به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از زیرساخت های شهرکهای صنعتی استان گلستا بر ضرورت تامین زیرساختهای لازم برای کل شهرکها و نواحی صنعتی کشور به عنوان اساسی ترین وظیفه حاکمیتی این سازمان تاکید کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت : با پیشنهاد دولت و مصوبه مجلس در قالب برنامه ششم توسعه در سال 96 به استناد ماده 6 این برنامه،30 درصد از مالیات بر ارزش افزوده سهم شهرداری ها و دهیاری ها بابت توسعه زیرساخت ها و هزینه نگهداری شهرک ها و نواحی صنعتی هزینه خواهد شد.
بنابر گزارش روابط عمومی سازمان شهرک های صنعتی ، یزدانی اظهار داشت : تا پیش از این شهرک ها و نواحی صنعتی در قبال پرداخت مالیات، هیچ خدمتی را از شهرداری ها و دهیاری ها دریافت نمی کردند که این مشکل در برنامه ششم مرتفع شده است.
وی با اشاره به پتانسیل مناسب استان گلستان برای رونق هر چه بیشتر سرمایه گذاری صنعتی اظهار داشت : در شهرک صنعتی گنبد که در حال حاضر حدود 101 هکتار وسعت دارد و دارای سند ثبتی و سند تفکیکی است، بیش از 91 قرارداد منعقد شده و 71 واحد هم پروانه بهره برداری اخذ کرده اند.
یزدانی با بیان اینکه شهرک گنبد تا بیش از 90 درصد تکمیل شده است، خاطرنشان کرد: به منظور توسعه این شهرک، تملک100 هکتار در کنار شهرک صنعتی گنبد در دستور کار قرار دارد که مصوبه شرکت شهرک های صنعتی استان دریافت شده و اقدامات بعدی برای تملک زمین در دستور کار شرکت استانی و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی قرار دارد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در ادامه با اشاره به برخی مشوقات سرمایه گذاری صنعتی اظهار داشت : مجمع استانی به منظور ایجاد رغبت در سرمایه گذاران، متناسب با محرومیت و کمتر توسعه یافتگی مناطق، تصمیماتی در جهت کاهش حق انتفاع برخی مناطق دریافت می کند.
وی افزود : در سال جاری در500 شهرک و ناحیه صنعتی کشور حق انتفاع افزایش داده نشد.
یزدانی گفت : همچنین برای شهرک هایی که هیچگونه سرمایه گذاری انجام نشد یا در کمترین میزان ممکن انجام شد ، میزان تخفیف ها تا بیش از 50 درصد هم در نظر گرفته شد.
وی یادآور شد: همچنین برای تغییر کاربری نواحی و شهرک های صنعتی که با استقبال کمتر سرمایه گذاران مواجه بوده نیز تصمیم های گرفتیم و تلاش شد مبلغ پیش پرداخت تا 5 درصد کاهش و مدت بازپرداخت اقساط تا 48 ماه افزایش یابد.
یزدانی تاکید کرد : همچنین اگر سرمایه گذاران از شرکت های دانش بنیان یا نخبگان یا ایثارگران باشند، به تناسب مجموعه سرمایه گذار تا بیش از 50 درصد هم تخفیف دریافت خواهد کرد.
وی گفت : این تخفیف در صورتی به این مجموعه ها تعلق خواهد گرفت که واحد صنعتی مورد نظر در یک سال به بهره برداری رسیده باشد.
یزدانی همچنین به صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک اشاره کرد و با بیان اینکه در برنامه ششم بر افزایش سرمایه این صندوق ها تاکید شده است، خاطرنشان کرد : ضمانتنامه هایی که در این صندوق صادر می شود با 50 درصد نرخ کارمزد صدور ضمانتنامه در بانک هاست و شرایط صدور آن به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته شرایط بسیار آسانی است.
وی تاکید کرد : بنگاه های کوچک و متوسط می توانند حتی برای خرید مواد اولیه مورد نیاز بدون مراجعه به سیستم بانکی با نرخ نیم تا دو درصد ضمانتنامه از صندوق دریافت کنند که کمک بسیار موثری در جهت رونق و حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط به شمار می آید.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در ادامه با تاکید بر ضرورت تامین زیرساخت های لازم برای کل شهرک ها و نواحی صنعتی کشور به عنوان اساسی ترین وظیفه حاکمیتی این سازمان اظهار داشت : تحقق کامل این امر منوط به آن است که شرکت های ملی مرتبط نظیر آب، برق، گاز، تلفن و ...نسبت به تامین زیرساخت های لازم در مناطق مورد نظر اقدام کرده باشند که در این موارد به محض فراهم شدن زیرساخت ها در منطقه، نسبت به انتقال آن امکانات به شهرک ها و نواحی صنعتی اقدام خواهد شد.
در سفر یک روزه معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت به استان گلستان از زیرساخت های عمرانی شهرک های صنعتی این استان بازدید کرد.
ساخت 260 تصفیه خانه فاضلاب در شهرک های صنعتی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین اعلام کرد : 260 تصفیه خانه فاضلاب در کشور اجرا، ساخت و طراحی شده است.
علی یزدانی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور گفت: از این تعداد 188 تصفیه خانه فاضلاب به بهره برداری رسیده 22 تصفیه خانه در دست ساخت و 47 تصفیه خانه نیز در دست طراحی است.
وی با اشاره به آمار جوازهای صنعتی صادر شده در کل کشور تصریح کرد : بر اساس آخرین آمار تاکنون حدود 6 هزار جوار صنعتی در کل کشور صادر شده است که از صفر تا 99 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
یزدانی یادآور شد: همچنین تاکنون 88 هزار و 122 واحد تولیدی پروانه بهره برداری دریافت کرده اند و برای بیش از دو میلیون و 500 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در ادامه به آمار و ارقام تسهیلات پرداختی بانک ها به بنگاه ها و واحدهای تولیدی در جهت رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت : تا 13 دی ؛ 10 هزار و 745 بنگاه که از طریق سایت بهین یاب برای ثبت نام برای دریافت تسهیلات اقدام کردند با بانک هم قرارداد بستند که از این تعداد تاکنون ده هزار و 514 بنگاه تسهیلات دریافت کردند.
وی گفت: تاکنون مبلغی بالغ بر 8 هزار میلیارد قرارداد منعقد و هفت هزار و پانصد میلیارد ریال تسهیلات به بنگاه های تولیدی به منظور کمک به رونق تولید و رفع موانع و مشکلات این واحدها پرداخت شده است.
این آمار تنها مربوط به آن دسته از بنگاه ها و واحدهای تولیدی است که از طریق سایت بهین یاب نسبت به ثبت نام برای دریافت تسهیلات اقدام کرده اند.
برخی از واحدهای تولیدی با مراجعه حضوری به بانک ها خواستار دریافت تسهیلات بوده اند که بر اساس تکلیف بانک مرکزی همه بانک ها موظفند در قالب طرح رونق اقتصادی برای اعطای تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط اقدام کنند.
معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در سفر یکروزه خود به استان گلستان از شهرک ها و نواحی صنعتی این استان بازدید کردند.