انتقال مدیریت آبیاری به کشاورزان در دنیا تحقق نیافته است

رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی گفت: شعار انتقال مدیریت به کشاورزان در قالب تشکل های آب بران در هیچ کشوری از جمله ایران موفق نبوده و فقط ترکیه و مکزیک توانستند به آن عمل کنند.
  • پنجشنبه 16 دی 1395 ساعت 17:26
دکتر نیریزی در حاشیه نشست سالیانه کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در دهه اول قرن جدید در زمینه آبیاری و زهکشی با مسائل پیچیده ای در سطح جهانی از نظر محیط زیست، حاکمیت آب و مسائل اجتماعی که در طراحی آبیاری دخالت دارند مواجه شدیم.
وی افزود: به همین دلیل کشورهای عضو کمیسیون آبیاری و زهکشی مجددا تشکل های آب بران (انتقال مدیریت آب به کشاورزان ) را دست دستور کار قرار دادند و بر این اساس نگاه جدیدی باید به تلفات آبیاری و نیاز گیاه داشت.

رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی با اشاره به اینکه تبخیر و تعرق نیاز واقعی گیاه نیست که در ادبیات ما تخصیص آب به گیاه رواج دارد ، گفت: باید از نظر کمی و کیفی به آبیاری توجه کنیم و به مدیریت آبیاری چه آب جاری و چه آب باران نگاه جدید داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه در کشورمان حدود 7 میلیون هکتار کشت دیم و حدود 60 میلیون هکتار مرتع و جنگل دارد که از آب باران استفاده می کند ، گفت: هیچ مدیریتی در نوع آبیاری آنها وجود ندارد و در برنامه ریزی توسعه ناپایداری که به وجود آوردیم و 2 میلیون هکتار بیشتر ظرفیت کشت دیم را توسعه دادیم ،موجب تشدید خشکی های اخیر شدیم بنابراین توجه به مدیریت کمیت و کیفیت آبیاری ضروری است.

رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی تاکید کرد: جایی که کشاورزی صرف نمی کند باید به صنعت توجه کرد، 75 درصد فقرای دنیا امیدشان به کشاورزی است که بر این اساس در ایران نیز باید روستاها با تغییر شکل به توسعه اقتصادی بیندیشند.

مشاور وزیر نیرو : مهم ترین چالش آب در کشور برنامه ریزی عملیاتی است

مشاور وزیر نیرو در امور آب و آبفا هم گفت: مهم ترین چالش آب در حال حاضر برنامه ریزی عملیاتی و شناخت درست معضل است.

اسدالله اسداللهی در حاشیه نشست سالیانه آبیاری و زهکشی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه این کمیته یکی از نهادهای کمیسیون بین المللی و زهکشی دنیاست که 96 کشور عضو آن هستند ، افزود: رئیس این کمیسیون ایرانی است و در کمیته های منطقه ای  حضور فعال دارد به طور مثال ریاست کمیته آسیایی نیز به عهده ایران است.

وی به لزوم توجه وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به نظر کارشناسی این کمیته اشاره کرد و گفت : متاسفانه در سالهای اخیر کمتر از ظرفیت کارشناسی این کمیته استفاده شده است.

اسداللهی با اشاره به اینکه اعضای این کمیته از دانشگاهیان ، پیمانکاران ، اساتید صاحبنظر آب و تمام بخش های کشور هستند ، گفت: دولتی ها نباید از نقد اعضای این کمیته بترسند بلکه به عنوان اتاق فکر و برای شناخت بهتر چالش ها و مشکلات آبیاری از آنان استفاده کنند.

دبیر کل کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران تاکید کرد: دولت نباید خودش کارهایش را ارزیابی کند چون ممکن است نقاط سیاه را کم رنگ ببیند یا اصلا نشان ندهد اما این کمیته که اعضای آن هیچ مسئولیت دولتی ندارند ، می توانند از بیرون عملکرد دولت را
بهتر ارزیابی و نقد کنند.

وی افزود : کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران بیش از پنجاه سال در ایران قدمت دارد و هدف آن اشاعه دانش و فنون زهکشی در کشور است.


ثبت نظر

ارسال