مدعیان شفاف سازی هزینه های انتخاباتی، ادعای خود را عملی کنند

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی در خصوص پیشنهاد ترکان مبنی بر اعلام و شفاف سازی هزینه های انتخاباتی روحانی در صورت همکاری دیگر کاندیداها گفت: اینکه آقای ترکان و یا هر فرد دیگری این را گفته تردید نکنند و به گفته خود عمل کنند.
  • چهارشنبه 15 دی 1395 ساعت 10:45
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در حاشیه همایش تخصصی معاونان و رؤسای ادارات مبارزه با سرقت پلیس آگاهی در جمع خبرنگاران افزود: بسیار خوب است که بگویند که چقدر هزینه کرده اند اما این دیگر شرط گذاشتن نمی خواهد بهتر است خود عمل کنند و مثلاً بگویند که هزینه انتخاباتی آقای روحانی در دوره ریاست جمهوری چه اندازه بوده است. 
وی ادامه داد: به عنوان نمونه این موضوع را مسئول مالی آن ستاد که یکی از وزراء بوده و در رسانه ها مطرح می شود که 1000 میلیارد تومان سرمایه دارد پیشقدم شود و درباره هزینه انتخابات شفاف سازی کند. 
محسنی اژه ای در ادامه با اشاره به پیشنهاد رئیس جمهور مبنی بر ایجاد سامانه ای برای معرفی دخل و خرج دولت گفت: من هم این موضوع را در خبرگزاری ایرنا به نقل از آقای روحانی شنیدم پیشنهاد می کنم آن را عملی کنند کسی جلویشان را نگرفته است بلکه ما هم استقبال می کنیم. 
وی درباره شفاف سازی حساب های قوه قضائیه نیز افزود: حساب های قوه بسیار شفاف و عملکردش هم روشن است. 
محسنی اژه ای گفت: در این زمینه بیش از 200 نفر از نمایندگان آمدند و شهادت دادند و حتی وزیر امور اقتصادی دولت هم مسائل را از نزدیک دید اگرچه همه مسئولان از 20 سال پیش آن را می دانستند که حساب ها شفاف است. 

برخی از شفافیت استفاده ابزاری می کنند

معاون اول قوه قضاییه گفت: این روزها مطلبی را می شنویم که از یک جهت بسیار خوب است اما  از جهت دیگر برخورد ابزاری می‌شود چون که انتخابات که پیش می آید برخی به جای شفافیت، شفاف نمایی و از این موضوع استفاده ابزاری می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در همایش تخصصی معاونان و روسای ادارات مبارزه با سرقت پلیس آگاهی افزود: آیا مسایل طبقه بندی شده را در هر مرحله ای می شود باز کرد؟ آیا شورای عالی امنیت ملی همه مصوبات خود را اعلام می‌کند؟ یا دولت همه قراردادهای خود را اعلام می‌کند؟ این درست نیست که موضوعی مربوط به خودم باشد هزار تا توجیه می آورم که شفاف سازی لازم نیست اما برای دیگران ادعا می کنم باید شفاف سازی صورت بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: ما در برجام چقدر حرف هایی را داشتیم که در اول کار نزدند، فرد آمریکایی که آمد منکر شدند اما بعدش اعلام کردند چه کسی بود، در مورد فیش های حقوقی، مردم از همه ما به ویژه دولت سوال دارند، مثلا می گویند همه بانک های دولتی ما سود ده هستند یا زیان ده؟ هیچ کس پیدا نمی شود بگوید همه سود ده هستند. کسانی که از این شرکت ها و بانک هایی که سودده نبودند پاداش  چند صد میلیونی گرفتند از کجا گرفتند؟ البته درباره پرونده های نفتی هم وضع اینگونه است.
محسنی اژه ای تاکید کرد: باید مستقیم به مردم بگوییم چه مسائلی طبقه بندی شده باید اطلاع رسانی شود و چه مطالبی را نباید بگوییم و باید غیرعلنی باشد و اینکه چرا محتویات پرونده ها محرمانه است باید صداقت را همراه با واقعیت ها مطرح کنیم ولی اگر می خواهیم جذب رای داشته باشیم آن حرف دیگری است.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به خبر ایرنا به نقل از رییس جمهور درباره شفافیت حساب های قوه قضائیه گفت: کسی که می داند و حرف دیگری می زند جای بحث دارد مسائل مالی قوه بسیار شفاف است. نمایندگان مجلس همه مدارک را دیده اند و دولتی ها از سال های پیش در جریان ماجرا بوده اند از سال 74تا امروز همه در جریان هستند.
وی ادامه داد:به نظر می رسد یک فشار مضاعفی را علیه ناجا، سپاه و بسیج و قوه قضائیه شروع کرده اند و تا زمان انتخابات این فشار وجود دارد علت این است که قوه دارد با مفسدان دانه درشت و آقازاده های متخلف و صاحب منصبان برخورد می کند ببینید همین هفته و هفته گذشته چه کسانی بازداشت شدند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: این افرادی که بازداشت می شوند به نظر من باید معرفی بشوند به مردم و مردم باید آنها را بشناسند ما باید عدد صحیح بدهی دولت به بانک ها را شفاف بگوییم بدهی بانکها به بانک مرکزی باید اعلام شود.
وی تصریح کرد: فشاری که بر قوه هست نشان می دهد که قوه با دانه درشت ها برخورد می کند و می خواهند به قوه فشار بیاورند. چون کارش را درست انجام می دهد این برخوردها فقر را بیشتر می کند یا سارق خورده پایی که ضبط ماشین می دزد؛ فشار روی قوه از داخل و خارج از این که هست بیشتر می شود.
معاون اول دستگاه قضا افزود: شما نگاه کنید طی هفته های گذشته چه کسانی بازداشت شدند، بسیاری از تخلفات از سیستم بانکی است به جای اینکه آن را درست کنند این حرف ها را می‌زنند. برخی از همین آقایان که اخیرا بازداشت شدند 600 تا هزار میلیارد بدهی دارند، یک نفر که الان پرونده اش باز است در چند ماه بیش 600 چک برگشتی داشته است.
محسنی اژه‌ای پرسید: چرا نباید اسامی اینها اعلام شود، حیف که قانون اجازه نمی‌دهد اسم ببرم.چرا بدهی بانک ها به دولت و دولت به بانک مرکزی را شفاف نمی‌کنید؟ اینها منابع ما را از بین می برد یا یک سرقت ضبط ماشین؟ سرقت ضبط ماشین بد است و آن فرد مجرم است و باید با او برخود شود اینها بد نیست؟
وی با اشاره به اینکه ایرنا به نقل از روحانی نقل کرده ما حاضریم یک سامانه برای دخل و خرج دولت راه اندازی کنیم گفت:پس چرا انجام نمی دهید؟ چه کسی جلوی شما را گرفته است البته فرد دیگری ادعا کرده حاضریم منابع انتخاباتی مان را شفاف کنیم. به شرط اینکه بقیه هم این کار را کنند چرا شرط می گذارید  خودتان پیش قدم شوید.
معاون اول قوه قضاییه افزود: می خواهند دستگاه قضا را تحت فشار قرار دهند تا دست از مبارزه با دانه درشتها برداریم؛ شما اگر هزار سارق معمولی را بگیرید صدای هیچ کسی در نمی اید ولی وقتی یک بدهکار 600 یا هزار میلیاردی را می گیرید قضیه فرق می کند بنابراین فشارها از داخل و خارج بیشتر خواهد شد و احتمالا تا انتخابات ادامه خواهد داشت.
اژه‌ای در پایان با طرح این پرسش که هزینه انتخابات یک کاندیدا برای ریاست جمهوری معمولا چقدر است افزود: ممکن است در ذهن افراد یک، پنج، ده یا بیست میلیارد باشد اما بسیار بیشتر از این رقم هاست.



ثبت نظر

ارسال