ارتقای فرهنگ مسئولیت ‌پذیری، عمده‌ترین هدف جشنواره مسئولیت های اجتماعی

دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس مسئولیت‌های اجتماعی گفت: عمده‌ترین هدف این جشنواره ارتقای فرهنگ مسئولیت‌پذیری در کشور است.
  • چهارشنبه 15 دی 1395 ساعت 18:34
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جشنواره احسان نمازی زاده افزود: مداومت بر ارتقای فرهنگ مسئولیت پذیری منجر ارتقای فرهنگ مسئولیت ‌پذیری، عمده‌ترین هدف جشنواره مسئولیت های اجتماعیبه تولید جریان فرهنگی مبتنی بر آموزه های دینی در خصوص مسئولیت افراد و سازمانها نسبت به محیط اطرافشان می شود.

وی با بیان اینکه همه شهروندان، سازمان‌ها و شرکت‌ها در کنار مسئولیتی که در زمینه مأموریت ذاتی و ماهیتی خود دارند، مسئولیتی هم در قبال جامعه خویش دارند، گفت: این مسئولیت در تعامل با طبیعت، جامعه و آحاد افراد جامعه تعریف می شود و حتی گاهی این مسئولیت محدودیت مرزی جغرافیایی هم نمی شناسد؛ مثل آنچه که ما در شرع مقدس درباره همیاری و کمک به مظلوم در هر جای دنیا داریم.

نمازی زاده افزود: آنچه امروز با عنوان مسئولیت اجتماعی در کشور شناخته می شود همان تعبیری است که در غرب تولید و به فرهنگ ما وارد  شده است و ما اعتقاد داریم با وجود مفاهیم مثبتی که در آن نهفته است باید در بخشی از ماهیت و روش های آن متناسب با شاخص های دینی و ملی ما تغییر ایجاد شود.

دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس مسئولیت‌های اجتماعی گفت: این جشنواره با همین هدف راه اندازی و البته محورهای جشنواره با موضوعات ریز تر ارائه شده است.

نمازی زاده افزود: جشنواره شامل 18 موضوع اصلی حفظ محیط زیست، توسعه پایدار اقتصاد سبز، توسعه و ترویج رفاه اجتماعی، توسعه و بهبود سلامت، محرومیت زدایی و اردوهای جهادی، تبیین و تبلیغ میراث معنوی و فرهنگی، ارتقای آموزش همگانی، ارتقای فرهنگ عمومی، توسعه و ترویج ورزش همگانی، مبارزه با مواد مخدر و دخانیات، گسترش فرهنگ فعالیت های مذهبی (خمس، زکات، جهاد و …)، مبارزه با فقر، ترویج حقوق شهروندی، ترویج فعالیت های داوطلبانه و امداد، ترویج فرهنگ بشردوستانه و صلح طلبانه، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی،ارتقای فرهنگ نظم و رعایت قوانین و ترویج فرهنگ کتابخوانی است.

وی همچنین درباره بخش ویژه با عنوان«مسئولیت اجتماعی و اقتصاد مقاومتی» عنوان داشت: این بخش نیز در6 محور کارآفرینی و ایجاد اشتغال، ترویج فرهنگ اصلاح الگوی مصرف، ترویج فرهنگ حمایت از کالاهای ایرانی، توسعه اقتصاد دانش بنیان، ترویج فرهنگ مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مدیریت جهادی برگزار خواهد شد.

نمازی زاده افزود: البته ما بخشی با عنوان «نگاهی دیگر» نیز خواهیم داشت که به بررسی شخصیت اجتماعی پارسای بی‌ادعا سردار شهید حسن طهرانی مقدم می‌پردازد.

وی با اشاره به اینکه شهید طهرانی مقدم شخصیتی علمی و  فعال حوزه اجتماعی بود، گفت: این دوره از جشنواره یادمان شهید والا مقام دکتر حسن طهرانی مقدم است و علاقه‌مندان در حوزه‌های مرتبط با این شخصیت برتر می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس مسئولیت‌های اجتماعی افزود: ما نخستین دوره جشنواره را در بخش‌های فیلم و عکس برگزار کرده‌ایم و قصد داریم در سال‌های آینده دامنه برگزاری جشنواره را گسترده‌تر کنیم چون اعتقاد داریم بهترین ابزار انتقال پیام، زبان هنر است.

نمازی زاده گفت: امسال آثار در بخش فیلم بلند، فیلم کوتاه و فیلم مستند و پویانمایی پذیرفته می شود و در بخش عکس نیز بر اساس مقررات منتشر شده محدودیتی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه فراخوان جشنواره و مقررات حضور در آن اعلام شده و دبیرخانه در حال دریافت آثار است، درباره زمان برگزاری جشنواره گفت: جشنواره در روزهای 18 و 19 اسفند برگزار خواهد شد و در حاشیه آن نیز تعدادی برنامه‌های جنبی و کارگاه آموزشی اجرا می شود.

نمازی زاده ادامه داد: مراسم پایانی جشنواره همراه با تقدیر از برگزیدگان با استعانت از خداوند متعال در روز 20 اسفند برگزار خواهد شد.

وی در پایان افزود: جشنواره مسئولیت اجتماعی 2 نوع مخاطب دارد، هنرمندانی که دعوت شده اند در این موضوع آثاری خلق کنند و دیگر آنکه شهروندان و سازمان‌هایی که باید این فرهنگ برایشان تبیین شود و از مسئولیت اجتماعی ایفا شده اثر ارسال می کنند.

دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس مسئولیت‌های اجتماعی گفت: به تعبیر دیگر یک بخش پذیرش آثاری با موضوع مسئولیت اجتماعی و یک بخش پذیرش آثاری از مسئولیت اجتماعی است.

نمازی زاده افزود: ضمن اینکه جشنواره‌های هنری موضوعی بسیاری برگزار می‌شود اما  فکر نمی کنم هیچ جشنواره موضوعی مانند این جشنواره دامنه محورهای گسترده ای به این سبک داشته باشد.

وی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی موضوع مهمی است و هرکسی بنا به شرایط خود می‌تواند در این حوزه  اثر بخش باشد،تصریح کرد: بخش مهمی از مسئولیت اجتماعی نیز  به شرکت‌ها و سازمان‌ها برمی‌گردد که باید به آن جامعه عمل بپوشانند.

نمازی زاده گفت: موضوعاتی مانند محرومیت زدایی و اردوهای جهادی که سال هاست در کشور آغاز شده نمونه ای از این حس مسئولیت اجتماعی است که توسط جوانان صورت می پذیرد و جای تقدیر بسیار دارد.




ثبت نظر

ارسال