هر روستا در ایران؛‌ کانون تولید ثروت

هر یک روستا در ایران یک هدف مهم برای توسعه اقتصادی و پایدار محسوب می شود.
  • پنجشنبه 16 دی 1395 ساعت 15:58
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ هدف نهایی باید "ارتقای بهره وری منابع و افزایش تولید ثروت" باشد تا مسیر توسعه اشتغال هموارتر شود.
‌این رویکرد باید در چارچوب توسعه ملی و تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله باشد.

در روستاهای ایران 2 مشکل و چالش اساسی "بهره وری پایین منابع (به ویژه آب) و ضایعات بالا" وجود دارد که باید با بکارگیری روش های علمی، نظام آبیاری در کشور بهینه شود.

‌اگر در فرآیند توسعه اقتصادی روستاها ،تولیدثروت و بهره وری منابع زیاد شود، با افزایش تولید، زنجیره ای از دستاوردهای مثبت مانند افزایش اشتغال، افزایش درآمدها، تعالی اجتماعی و رفاه ساکنان، شکوفایی و رشد اقتصادی، رسیدن به توسعه بادوام و علمی و پایدار ایجاد می شود.
‌با این رویکرد، بستر توسعه و رشد همه جانبه اقتصاد ایران نیز فراهم خواهد شد و به راحتی می توان الگوی توسعه اسلامی - ایرانی را در روستاها شاهد بود. 
افزایش کارآیی و تقویت اثربخشی مدیریت توسعه هم باید در اولویت کار برنامه ریزان باشد.

اگر از همه ظرفیت های ان برای جذب جمعیت، توسعه دامداریهای سنتی، ارائه تسهیلات مالی و بانکی استفاده شود علاوه بر کمک به جذب جمعیت و اقتصاد به توسعه عادلانه جغرافیایی هم کمک می کند.

حدود 60 هزار روستا در کشور داریم اگر بستر جذب 10 خانوار در هر روستا فراهم شود و اقتصاد فضای روستایی توسعه یابد، تولید محصولات کشاورزی، دام و طیور برای تامین و تنظیم بازار کافی خواهد بود.

توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و صنایع دستی روستاها از دیگر فرصت ها برای اقتصاد افرینی است و قدرت جاذبه اقتصادی روستاها را برای جمعیت تقویت و امنیت غذایی را تضمین می کند.

ثبت نظر

ارسال