ضرورت توسعه سواحل مکران با موج چهارم فناوری

مشاور دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت : به دلیل توجه بسیار زیاد به خلیج فارس ؛ از توسعه سواحل مکران غفلت شده است.
  • جمعه 17 دی 1395 ساعت 19:22
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ جعفر آهنگران با بیان اینکه در سواحل مکران به لحاظ زیرساختی غفلت شده است ، گفت : متاسفانه به دلیل غفلت هایی که کردیم آنجا خالی از زیرساخت است ، باید زیرساخت ها آماه شود و سرمایه گذاران به دلیل اهمیتی که سواحل مکران دارد آماده هستند حتی در زیرساخت ها نیز مشارکت داشته باشند.

مشاور دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه سواحل مکران تحت تاثیر توجه بسیار زیاد ما به خلیج فارس قرار گرفته است، گفت : توجه بیش از حد ما به خلیج فارس باعث شد تا از مزیت هایی که در سواحل مکران از بندر عباس تا بندر گوآتر در منتها الیه جنوب شرقی ایران در پاکستان داریم ، غافل شویم ، این مسیر حدود 1200 کیلومتر است.

وی با اشاره به پتاسیل های سواحل مکران، بیان کرد: مزیت اصلی که سواحل مکران دارد، دسترسی به آب های خروجی از سرزمین و آب های آزاد است و از سوی دیگر به مخازن و میادین بزرگ انرژی متصل است.

اهنگران اظهار داشت : برای اینکه بتوانیم صنایع انرژی را بر این قسمت مستقر کنیم و بتوانیم سیر جمعیت را به سمت سواحل جنوبی خودمان در حاشیه دریای عمان بکشانیم، جای کار دارد.

مشاور دبیر شورای عالی مناطق آزاد خاطرنشان کرد: دولت تدبیر امید نیز تمام همّ خودش را گذاشته تا نظر مقام معظم رهبری را در این زمینه که از سواحل مکران به عنوان گنج پنهان یاد کرده اند، محقق کند و مهمترین کاری که می توان انجام داد، جهت دادن اعتبارات به این سواحل است.
فرزان زیادلو کارشناس توسعه هم به ساختار جغرافیایی و اقتصادی سواحل مکران اشاره کرد و گفت : سواحل مکران 627 کیلومتر طول دارد و از پسا بندر و از نقطه ساحلی گوآتر شروع می شود که مدخل ایران در اقیانوس هند است و امتداد پیدا می کند و سواحل دریای عمان را می پیماید و در نزدیکی بندرعباس به سیرک می رسد.

وی افزود: در بین این طول خط ساحلی گسترده که عرض متوسط آن 20 کیلومتر است به مساحت تقریبا 12 هزار متر مربع می رسیم که این مقدار از خیلی از کشورهای دنیا بزرگتر است.

زیادلو به ظرفیت های جغرافیایی این منطقه پرداخت و در خصوص برنامه هایی که قرار است در این منطقه اجرا شود متذکر شد: این ظرفیت جغرافیایی عظیم از دشت های ساحلی و جلگه ای و ماسه و کوه ها پوشش داده شده است.

وی افزود: ظرفیت های زمینی برای توسعه کم است و زمین های جلگه کمی دارد و به لحاظ مسایل زیست محیطی منطقه حساس و شکننده ای است. با توجه به این نکات ما نقاط محدودی را داریم برای اینکه بتوانیم طرح های توسعه صنعتی و اقتصادی را در این نقاط پیاده کنیم ، بنابریان باید برنامه هایی را انتخاب کنیم که دارای بازده اقتصادی باشند.

این کارشناس حوزه اقتصاد، پسا بندری بودن این منطقه را از جمله مهمترین ظرفیت های سواحل مکران برشمرد و اظهار داشت: باید ظرفیت های ژئو اکونومیک منطقه را بشناسیم و یکی از مهمترین این ظرفیت ها پسابندر است.

پسابندر می تواند به یکی از پارک های لجستیکی بزرگ منطبق با فنآوری موج چهارم تبدیل شود.

وی ادامه داد: فناوری موج چهارم در حوزه دریا و کشتیرانی، الان کشتی های باربری که با ظرفیت 600 هزار تن یعنی سالی بیش از 5 هزار کانتیر را حمل کند نیاز به ظرفیت های بندری بزرگ دارند و تنها دو نقطه در منطقه اقیانوس هند است که آبخورش اجازه پهلوگیری این کشتی ها را می دهد و این نقطه پسا بندر یکی از آن پتانسیل ها است.
زیادلو خاطر نشان شد: ما می توانیم یک بندر بزرگ اقیانوسی داشته باشیم و یک پارک لجستیکی تا اجازه دهد کشتی های بزرگ در اینجا پهلو بگیرند و از آنجا پایگاه صادرات مجرد به کل منطقه ترانزیت شود.

ثبت نظر

ارسال