به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) محمد راستاد در حاشیه این بازدید بر ضرورت جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی به ویژه بهره گیری از توانمندی فعالان اقتصادی و تجار منطقه برای رونق بخشی به بنادر شرق هرمزگان تاکید کرد.
وی افزود: در بحث رونق بخشی به فعالیت های تجاری به ویژه در بندر جاسک می توان در بحث جذب کشتی های با تناژ پنج تن اقدام کرد ، در بخش مسافری نیز تقاضای خوبی وجود دارد که با بهره گیری از ترمینال این بندر و مذاکره با سرمایه گذاران داخلی و خارجی می توان شاهد تردد کشتی های با ظرفیت 200 صندلی در مسیر دریایی جاسک به عمان بود .
منصور آرامی ، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر و دریانوردی هم با اشاره به تدوین سند توسعه منافع انسانی بنادر کشور، درباره رفع مشکلات مربوط به کمبود نیروی انسانی و همچنین مزایای رفاهی نیروهای شاغل در بنادر شرق هرمزگان قول مساعد داد.
الله مراد عفیفی پور مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیر ضمن اشاره به تلاشهای صورت گرفته به منظور آماده سازی زیرساخت های توسعه دریایی و بندری در شهرستانهای شرق استان و سواحل مکران تاکید کرد: طی سالهای اخیر توسعه کشور در مباحث حمل و نقل بر سواحل مکران متمرکز شده که ما نیز مباحث مربوطه به سرمایه گذاری در این منطقه را پیگیری خواهیم کرد .
مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی ضمن بازدید از بنادر شهرستان های میناب ، سیرک و جاسک با مسئولان محلی با فعالان اقتصادی و دست اندرکاران حمل و نقل دریایی این منطقه گفت و گو کردند و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفتند.
در حاشیه بازدید از بندر سیریک و دیدار با جمعی از تجار، فعالان دریایی و مسئولان محلی، با اهدای لوح سپاس از سوی فرماندار این شهرستان از عفیفی پور مدیر کل بنادر هرمزگان تقدیر شد.
مروری بر وضعیت 3 بندر مهم در شرق هرمزگان
بندر جاسک با کاربری چند منظوره تجاری، صیادی و مسافری در منطقه شرق هرمزگان واقع است و تحت نظارت اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر اداره می شود.
این بندر حوضچه ای به وسعت 26 هکتار و 11 هکتار اراضی پسکرانه دارد که با اجرای طرح توسعه آن قرار است 6 هکتار به این اراضی اضافه شود عمده فعالیت انجام شده، صادرات تره بار و دام به مقصد کشور عمان است.
طول اسکله این بندر چند منظوره 50 متر و آبخور آن نیز 2/5 متر است ( پس از انجام لایروبی به 4.7 متر افزایش می یابد) که از امکان پهلوگیری شناورهای فلزی و لنج های تجاری و صیادی برخوردار است.
بندر چند منظوره سیریک با هدف توسعه فعالیتهای اقتصادی و صیادی در مرکز شهرستانی به همین نام واقع در 175 کلیومتری شرق بندر عباس احداث شده است که با 34 هکتار وسعت حوضچه ، پس از بندر شهید رجایی از بزرگترین حوضچه در محدوده سواحل استان هرمزگان برخوردار است.
طول بازوی اصلی این بندر 1400 متر و طول بازوی فرعی 879 متر است طبق مطالعات صورت گرفته ، با توجه به جایگاه سیریک در شرق هرمزگان و نزدیکی آن به بنادر کشور عمان، این بندر می تواند به رونق اقتصادی منطقه کمک شایانی کند و فرصت های زیادی در زمینه اشتغالزایی و رونق اقتصادی بویژه در بخش صادرات کالاهای غیر نفتی را فراهم کند.
بندر تاریخی تیاب مهمترین منطقه ساحلی شهرستان میناب است که گمرک آن طی دهه های اخیر از جمله فعال ترین گمرکات جنوب کشور بوده است . این بندر در گذشته یکی از بنادر مهم خطه جنوب ایران از لحاظ فعالیتهای تجاری، توریستی ، ماهیگیری و فعالیتهای وابسته به دریا محسوب می شده و همچنین فعال ترین مرز دریایی برای صادرات و واردات کالاها در منطقه شرق استان بوده است.
بندر تیاب طی دو سه دهه اخیر به دلیل بروز مشکلات ناوبری استفاده از ظرفیت های آن دچار موانعی شده بود بر همین اساس، طرح تبدیل این بندر کوچک به یک بندر مدرن چند منظوره سال 90 با تامین اعتبار از منابع داخلی سازمان بنادر در دستور کار اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان قرار رگرفته است.