به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمد علی طهماسبی گفت: برخی واردکنندگان این محصول در مرز قصد داشتند کماظهاری کنند، اما گمرک با هوشیاری با آنان برخورد کرد.
طهماسبی اظهار داشت : با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان تعزیرات حکومتی برای برخورد با قاچاق در بخش میوه همکاریهای گستردهای انجام شد و باید از فعالیتهای آنها در این خصوص قدردانی شود.
وی افزود: با این کار حجم قاچاق میوه در کشور به شدت کاهش یافت و مانند گذشته دیگر این محصول به راحتی به کشور نمیآید.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: فرآیند مبارزه با قاچاق میوه مثبت است و در نهایت با وجود اینکه این محصولات دوباره به کشور وارد شده، اما روند رو به رشدی ندارد ، رسانهها نیز در این زمینه حضور گستردهای داشتند و باعث ناامن شدن محیط برای قاچاقچیان میوه شدند.
طهماسبی تصریح کرد: امیدوارم که سازمان میادین میوه و ترهبار ورود میوه قاچاق را به میادین مرکزی میادین میوه و ترهبار مانع شود که این امر از ورود میوههای غیرقانونی به مصرف خردهفروشی جلوگیری به عمل میآورد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره عرضه میوه قاچاق از سردخانههای اطراف تهران گفت: شما چطور به عنوان یک شهروند (خبرنگار) این موضوع را خبر دارید اما مسئولان خبر ندارند؟ اخیرا محموله 150 تنی موز قاچاق در مرز بازرگان توقیف شد که این امر نیز حرکت مثبتی به حساب میآید.
طهماسبی افزود: برخی از واردکنندگان (قاچاقچیان) در هنگام ورود محصول کماظهاری کرده بودند که گمرک با هوشیاری توانست جلوی آنها را بگیرد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به اخباری مبنی بر ریخته شدن سیب ایران در دریا و بیابان اظهار داشت د: این موارد توسط برخی افراد مطرح شده است و ممکن است برخی مواقع جعل اسناد نیز برای واردات موز در مقابل صادرات سیب صورت گیرد اما باید توجه داشت کسانی که میگویند سیب موجود سردخانههای ارومیه صادر نشده است باید بگویند که چه بلایی سر آنها آمده است، آیا بخش خصوصی حاضر میشود که محصول خود را جلوی گاو بریزد و باید در نظر داشت که این بخش به سادگی از سرمایه خود نمیگذرد.
بنابر گزارش روابط عمومی گمرک ایران ؛ محموله قاچاق 150 تنی موز با هوشمندی سامانه جامع گمرکی کشف شده است به نحویکه در بررسی سیستمی و الکترونیکی اسناد ارائه شده ترخیص کار در گمرک مشخص میشود که ترخیص کار برای انجام تشریفات گمرکی از شیوههای متقلبانه استفاده کرده و قصد داشته است با انجام اقدامات متقلبانه حقوق و عوارض گمرکی را پرداخت نکند.
مامورأن گمرک بازرگان نسبت به رصد الکترونیکی صاحب کالا اقدام و در بررسیهای بعدی مشخص میشود ترخیص کار از شیوههای متقلبانه برای انجام تشریفات گمرکی این محموله استفاده کرده است.
در اولین اقدام دستور توقف محمولههای موز در جریان است و موجودی صاحب کالا صادر شده و در اقدامات بعدی دستور قضایی دریافت و پرونده قاچاق توسط گمرک بازرگان تشکیل و جهت پیگیری به مراجع قضایی ارجاع می شود.
کشف یک کانتینر لوازم آرایشی قاچاق به کمک سامانه مانیتورینگ ترانزیت
همچنین یک کانتینر لوازم آرایشی قاچاق به کمک سامانه مانیتورینگ ترانزیت و هوشیاری مأموران گمرک کشف و ضبط شد.
یک شرکت حملونقل بینالمللی اقدام به اظهار ترانزیت داخلی یک کانتینر کالا با عنوان کارتن خالی در یکی از گمرکات ورودی به مقصد یکی از گمرکات داخلی میکند که مأموران گمرک با رصد این محموله از اتاق مانیتورینگ دفتر نظارت بر ترانزیت مستقر در ستاد مرکزی گمرک ایران به مغایرت اطلاعات ورودی ، مشکوک می شوند و مراتب را جهت بررسی و فک پلمپ کشور مبدأ و ارزیابی دقیق کالا به گمرک مبدأ اعلام می کنند.
پس از ارزیابی کامل محموله توسط گمرک مبدأ مشخص می شود که قسمت جلو ورودی کانتینر به طرز ماهرانهای با کارتن خالی پوشانده شده اما در ردیفهای انتهایی کارتنهای حاوی لوازم آرایشی جاسازی شده است.
با توجه به رویه ترانزیت و به استناد ماده 61 قانون امور گمرکی و اظهار خلاف واقع توأم با اسناد خلاف، این کالا مشمول قاچاق شده و پرونده قاچاق تشکیل و جهت سیر مراحل قانونی به مراجع ذیصلاح ارجاع میشود.