به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ جعفر سرقینی در همایش توسعه ، طرح و اجرای جاده ها با رویه های بتنی افزود: هم اکنون 74 طرح سیمانی در کشور در دست اجرا داریم که 12 طرح از این تعداد با ظرفیت تولید حدود 10 میلیون تن از پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد برخوردار است.
وی گفت: مطابق اهداف سند چشم انداز ، صادرات 32 میلیون تن سیمان در سال 1404 پیش بینی شده است و بر این اساس ظرفیت تولید سیمان کشور طی سالهای 80 تا 90 با رشد سالانه 10 درصد (3.5 درصد) بالاتر از متوسط رشد جهانی از 30 میلیون تن به 75 میلیون تن افزایش یافت.
سرقینی افزود: باتوجه به پیش بینی متوسط رشد 8 درصدی اقتصاد برای کشور در ان سالها ، رشد ظرفیت سیمان منطقی به نظر می رسید ، نمی دانستیم این رشد در اینده منفی هم خواهد شد و امروز کار به جایی رسیده است که بدنبال مصرف کننده می گردیم .
وی با بیان اینکه سهم ارزش افزوده سیمان از صنعت 3.5 درصد و سهم اشتغال این بخش از صنعت 2 درصد در افق 1404 دیده شده است گفت : حدود 5 کارخانه دسترسی به گاز ندارد و هزینه های ما در بخش حمل و نقل جاده ای ، ریلی ، دریایی و امور بندری بالا است و ما برای رسیدن به بازارهای جهانی نیازمند حمایت وزارت راه و شهرسازی هستیم .
سرقینی افزود: عدم ساماندهی صادرکنندگان سیمان از مشکلات دیگر ما در این بخش است بطوریکه اکنون 29 کارخانه سیمان تنها 600 هزار تن صادرات انجام می دهند که بازار صادراتی ما را دچار اخلال می کند همچنین در داخل کشور هم تولیدکنندگان سیمان علیه هم دامپینگ انجام می دهند.
وی گفت: باتوجه به مثبت شدن رشد اقتصادی و طرح های بر زمین مانده این امیدواری وجود دارد که رشد مصرف سیمان در کشور مثبت شود.