به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ این بسته حمایت از تولید و صادرات گمرک در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی اجرا می شود.
یکی از مهم ترین بندهای بسته حمایتی گمرک، ثبت الکترونیکی اطلاعات شرکتهای تولیدی در سامانه جامع گمرکی و ارائه خدمات هوشمند به تولیدکنندگان در سریعترین زمان ممکن است.
با توجه به راه اندازی کارشناسی مجازی (متمرکز) واردات از طریق سامانه جامع گمرکی، حدود 250 شرکت تولیدی شناسایی و مقرر شد اظهارنامه های مرتبط با شرکتهای مذکور در مسیر سبز قرار گرفته و بلافاصله و بدون هرگونه کارشناسی به مرحله صندوق و پرداخت هزینه های مربوط هدایت شوند.
پس از صدور پروانه الکترونیک محموله های مرتبط با اظهارنامه در درب خروج مورد بررسی اجمالی قرار گرفته و بدین ترتیب در حداقل زمان ممکن تشریفات گمرکی پایان می پذیرد. این فهرست اولیه بوده است و در صورت تمایل، هر یک از شرکت های تولیدی می توانند جهت بهره مندی از تسهیلات هوشمند سامانه جامع گمرکی مدارک و مستندات خود را به معاونت فنی و امور گمرکی ارائه کنند تا پس از بررسی و تایید از تسهیلات سامانه جامع گمرکی بهره مند شوند.
همچنین براساس نسخه جدید بسته حمایت از تولید گمرک، مهلت سررسید ضمانتنامه های بانکی برای مواد اولیه، ماشین آلات خط تولید، قطعات منفصله(CKD) و قطعات مورد نیاز واحدهای تولیدی، انواع دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی، ماشین آلات راهسازی، تجهیزات کارگاهی و معدنی افزایش یافته و تا اواسط بهمن ماه سالجاری تعیین شده است.
نگهداری بخشی از کالا به عنوان وثیقه حقوق ورودی کالای ترخیصی از دیگر تسهیلات گمرک به واحدهای تولیدی است.
اعطای تسهیلات بانکی در اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور برای پذیرش حداقل اسناد گمرکی نیز از دیگر تسهیلاتی است که برای حمایت از تولیدکنندگان پیش بینی شده است.
در این بسته حمایتی تسهیلاتی هم برای صادرکنندگان در نظر گرفته شده که مواردی از آن قبلاً اجرایی شده بود و تسهیلات جدیدی در این نسخه به آن اضافه شده است.
امکان صدور کالاهای دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر بدون نیاز به اخذ مجوز موردی از سازمان استاندارد میسر شده است.
همچنین بررسی پرونده های استرداد حقوق ورودی به موجب مکاتبات متعدد به برخی گمرکات تفویض اختیار شد که عبارتند از : گمرک شهریار(تهران)، یزد، مشهد، قزوین، اصفهان ،زنجان ، سهلان ، ارومیه ، بندرانزلی، نوشهر ، شیراز، تبریز، بندرامام خمینی(ره) ، زاهدان ، جلفا ، بیرجند، سمنان، شهیدرجایی بندرعباس،اراک و فرودگاه امام خمینی (ره).
یکی از مهمترین برنامه های راهبردی گمرک در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارائه تسهیلات به فعالان اقتصادی مجاز(AEO) است، به طوری که اگر اشخاص حقیقی و حقوقی در خدمت تولید بوده و فعالیتهای اقتصادی شفافی دارند مشمول تسهیلات 17 گانه خواهند بود که در این بسته حمایتی به تفصیل در خصوص این تسهیلات توضیح داده شده است. چگونگی عضویت در فهرست فعالان مجاز اقتصادی گمرک و تسهیلات 17 گانه به تفصیل در سایت گمرک ایران آمده است.
با توجه به این بسته حمایتی امکان صدور کالاها بدون نیاز به مجوز موردی از سازمان در خصوص ،صادرکنندگان دارنده گواهی صادرکننده برتر از سازمان استاندارد و کالاهای دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر فراهم شده است.
دسترسی آزاد به آمار و اطلاعات خدمت دیگری از گمرک برای حمایت از تولید و صادرات اینکه چه کالایی با چه ارزشی و به کجا صادر می شود خدمت جدیدی از گمرک به صادرکنندگان است تا هر یک از تولیدکنندگان و صادرکنندگان به صورت آنلاین این اطلاعات را دریافت و در صورت امکان نسبت به برنامهریزی جهت صادرات به همان کشورها اقدام کنند.
همچنین اطلاعات واردات هر گروه کالایی به تفکیک وزن، ارزش و کشور هم به صورت آنلاین در سایت گمرک قرار داده شده است تا تولیدکنندگان اگر امکان تولید همان کالا را دارند پیشنهاد تغییرات تعرفه ای یا دریافت تسهیلات گمرکی برای تولید همان کالا در داخل کشور را ارائه کنند.
سامانه گزارش های روزانه آمار تجارت خارجی در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و شفاف سازی اقتصاد و سالم سازی آن و راه اندازی پنجره واحد تجارت فرامرزی تهیه شده است و گمرک جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار با هدف شفاف سازی امر تجارت و امکان تصمیم گیری آگاهانه مدیران ، مسئولان ذیربط و تجار و ... به صورت روزانه اقدام به انتشار اطلاعات آمار مقدماتی تجارت خارجی می کند.
برای اطلاع از متن کامل بسته حمایت از تولید و صادرات در گمرک و تسهیلات ویژه ای که گمرک ایران برای حمایت از تولید کنندگان و صادر کنندگان در نظر گرفته است می توانید به سایت گمرک مراجعه کنید.
گمرک الکترونیک، حمایت از تولید و صادرات غیرنفتی مهم ترین برنامه های ما در چارچوب اقتصاد مقاومتی است.
گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل برنامههایی را دنبال میکند که یکی از مهمترین آنها، توجه به تسهیلگری حمایت از تولید و صادرات است.
تلاش شده است تا به فعالسازی سایر بخشهای اقتصادی نیز توجه شود تا شاهد رشد اقتصادی کشور باشیم.
مبارزه با قاچاق کالا در گمرک هم یکی از برنامههایی دانست که به طور جدی در سال جاری پیگیری میشود و تا امروز نیز توفیقات خوبی در این حوزه حاصل شده است.
گمرک یکپارچه و الکترونیک امروز نیاز کشور است و از اینرو، پروژه اصلی گمرک ایران در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل مزین شده، پیگیری جدی این طرح است.
با استقرار چنین طرحی، انجام کار به صورت سیستمی انجام میگیرد و دخالت انسان در روند کارها بسیار کم شده است.
با اجرای این طرح، شاهد شفافسازی هر چه بیشتر در فعالیتهای گمرکی، افزایش سرعت و دقت کار و کمرنگتر شدن نقش عامل انسانی در فرایندها خواهیم
بود که در بهبود وضع بسیار مؤثر خواهد بود.
بررسی مدیریت ریسک و ارتباط با سایر دستگاهها باید به دقت در استقرار گمرک یکپارچه و الکترونیک مورد توجه قرار گیرد و این فعالیتهای در دست اقدام است.
الکترونیکی شدن سامانه جامع امور گمرکی و هوشمندسازی تمامی امور و عدم دخالت دست و نیروی انسانی از دست آوردهای دولت تدبیر و امید است که منجر به بهینه شدن فرایند مربوط به ترانزیت کالا و در نتیجه کاهش چشمگیر قاچاق شده و این موفقیت از طریق رصد الکترونیک، قابل رهگیری و شناسایی است.