به گزارش
خبرگزار صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پیروز حناچی موضوع مغایرتهای اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر قم (در دو محور الحاقات و انتزاعات خط محدوده و تغییرات شبکه معابر) را به این شرح ابلاغ کرده است :
ضمن تایید نظرات کمیته فنی در خصوص محدوده به مساحت 529 هکتار در جنوب شرقی شهر با افزایش محدوده مذکور مخالفت و مقرر شد اراضی مذکور در حریم شهر و تحت پهنه حفاظت بدون امکان تغییر کاربری تثبیت شود.
بدیهی است هرگونه اقدام در این اراضی متناسب با نیاز آتی شهر قم در چارچوب طرح یکپارچه و صرفا پس از مصوبه شورای عالی امکان پذیر خواهد بود.
با افزایش محدوده به مساحت جمعاً 21.58 هکتار در مجاورت خیابان جمهوری به جهت تدقیق محدوده بر معابر موجود با الحاق اراضی مدنظر صرفاً و منحصراً با کاربری فضای سبز و بدون هیچگونه کاربری مسکونی موافقت میشود.
ضمن تاکید بر عدم اختیار کمیسیون ماده پنج در خارج از محدوده، درخصوص الحاق اراضی واقع درجنوب جاده قنوات مقرر گردید چنانچه ساخت و سازهای مذکور به استناد مصوبه کمیسیون ماده پنج شهر قم انجام شده باشد به محدوده الحاق شود و در غیر اینصورت صرفاً اراضی که در طرح تفصیلی قبلی در داخل محدوده بودهاند به محدوده شهر الحاق شود.
مسئولیت کنترل مصوبات کمیسیون ماده 5 در این خصوص به عهده دفتر نظارت بر طرحهای توسعه و عمران دبیرخانه شورای عالی است.
با افزایش محدوده به مساحت 4.6 هکتار واقع در سه راهی خرمشهر در حد تدقیق خط محدوده بر لبه طرح هندسی اجرا شده موافقت میشود.
با افزایش محدوده به مساحت 7.3 هکتار در ورودی جاده قم اراک ، با توجه به اینکه بخشی از پلاک مورد نظر در این نقطه داخل محدوده قرار دارد، با الحاق باقیمانده آن در صورت تائید اداره کل راه و شهرسازی استان مبنی بر مالکیت دولتی اراضی موافقت میشود.
با افزایش محدوده به مساحت 39.6 هکتار واقع در ضلع غربی بلوار جمهوری با توجه به اینکه بخش عمده اراضی الحاقی در طرح تفصیلی قبلی بودهاند و به لحاظ انطباق خط محدوده طرح تفصیلی جدید بر محور جمهوری با الحاق اراضی مذکور موافقت میشود. کاربری بخشی از اراضی که در طرح تفصیلی قبلی داخل محدوده بودهاند مطابق طرح مذکور و کاربری سایر اراضی در این بخش فضای سبز تعیین می شود.
با الحاق اراضی به مساحت 23 هکتار در تقاطع محورهای فردوسی و جمهوری با توجه به اینکه ساخت و سازهای مذکور بدون ضابطه و خارج از هر گونه مقررات شهرسازی انجام شدهاند به جهت انتظام بخشی به مدیریت شهری و جلوگیری از تضییع حقوق شهروندانی که با رعایت مقررات شهرسازی اقدام به ساخت و ساز نمودهاند، با الحاق اراضی مذکور مخالفت میشود.
با افزایش محدوده به مساحت 89 هکتار واقع درحاشیه روستای جمکران به دلیل وجود اراضی زراعی مرغوب و لزوم صیانت از آنها، عدم نیاز شهر به اراضی الحاقی و امکان تهدید بیشتر اراضی زراعی مرغوب اطراف روستای جمکران، لزوم پرهیز از بارگذاری بیشتر مسکونی در اطراف مسجد جمکران به جهت رعایت ملاحظات پدافندی به ویژه در ایام خاص، مخالفت و مقرر شد با تغییر مسیر رینگ پیشنهادی در بخش جنوب غربی روستای جمکران و با رعایت حداکثر نزدیکیِ مسیر مذکور با بافت کالبدی روستا، حداقل اراضی زراعی در داخل محدوده قرار گیرند.
کاربری اراضی که به این ترتیب در داخل محدوده قرار میگیرند، کاربری فضای سبز (حفاظتی) بدون امکان تغییر آتی تعیین می شود.
با انتزاع از محدوده، در مجموع به مساحت 130.62 هکتار واقع در حاشیه شهر قم جهت تدقیق خط محدوده موافقت شد.
با کلیات مغایرتهای معابرشامل: بخش جنوبی خیابان جمهوری، خیابان شهید آوینی، خیابان جنب دانشگاه قم، انتهای شمال غربی خیابان جمهوری، خیابان حد فاصل 45 متری کشاورز و بزرگراه امام علی (ع) کمربندی اراک، به شرح نقشه پیوست موافقت میشود.
در خصوص محور پیشنهادی از ایستگاه راه آهن تا حرم مطهر ضمن مخالفت با مصوبه کمیسیون ماده 5 قم مقرر شد کل پیشنهادات طرح مذکور با ارزیابی همه جانبه (کالبدی، اجتماعی و اقتصادی) و بررسی گزینه های ممکن با حفظ یکپارچگی بافت در قالب یک پروژه طراحی فضای شهر به صورت کامل همراه با جزئیات لازم به کمیته تخصصی 3ارائه و تصمیم گیری شود.
تا قبل از تصویب طرح مذکور در کمیته فنی، هر گونه اقدام اجرایی اعم از توافق، صدور پروانه و ... ممنوع بوده و مسئولیت تعهدات احتمالی به عهده مدیریت شهری خواهد بود.
احداث و تکمیل رینگ جمکران در بخش غربی با عنایت به نقش موثر آن در تسهیل و توزیع ترافیک اطراف مسجد مورد تائید است.
احداث و تعریض محور حلقوی پیرامون هسته مرکزی در بخشی که با بافت تاریخی شهر تداخل دارد، با عنایت به مخالفت صریح سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، مورد تائید نیست .
بدیهی است محور جایگزین صرفاً پس از تایید سازمان مذکوردر طرح تفصیلی لحاظ خواهد شد.
مقرر شد ضوابط و مقررات طرح تفصیلی قم در انطباق با اهداف و سیاستهای کلی طرح جامع ساختاری – راهبردی مصوب حداکثر ظرف مدت یکماه پس از ارائه استان توسط کمیته فنی 1 بررسی و نتیجه آن به شورایعالی شهرسازی گزارش شود.