متغیرهای بورسی دسته جمعی صعود کرد

امروز در بورس تهران شاخص کل بورس برای دومین روز متمادی رشد کرد.
  • یکشنبه 26 دی 1395 ساعت 17:34
متغیرهای بورسی دسته جمعی صعود کردبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) در نتیجه معاملات امروز شاخص کل 197 واحد بالا رفت و به 79هزار و 73 رسید.

سهامداران بیش از یک میلیارد و 958 میلیون برگه سهم و حق تقدم را دست به دست کردند که ارزش این معاملات بیش از 4 هزار و 187 میلیارد ریال بود و در 58هزار نوبت معاملاتی دست به دست شد.

همچنین در این روز نمادهای ارتباطات سیار، ایران خودرو، پتروشیمی مبین، فولاد مبارکه و کشتیرانی با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص باعث رشد این متغیر شد.
نمادهای گل گهر و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی بیشترین تاثیر منفی را بر این متغیر ثبت کرد.

در بازار روز جاری همه شاخص های بورس رشد کرد و شاخص های بازار اول و دوم به ترتیب 40 و 985 واحد بالا رفت.

گروه های خودرو، محصولات فلزی و کانه های فلزی با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروه های صنعت قرار گرفت.
صدرنشینی بازار نیز با بیشترین رشد قیمت متعلق به نمادهای سرامیک های صنعتی اردکان، آسان پرداخت پرشین، گسترش صنایع و خدمات کشاورزی، تولیدی مهرام، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، پارس پامچال و پیاذر بود.
در مقابل نمادهای سیمان غرب، بانک خاورمیانه، لامپ پارس شهاب، سیمان بهبهان، آبسال، کابل البرز و قند لرستان با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول معاملات قرار گرفت.
همچنین در معاملات روز یک شنبه سهام آسان پرداخت پرشین، اوراق مشارکت شهرداری سبزوار، سهام گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، پیاذر، واحدهای صندوق امین یکم، سهام سرامیک صنعتی اردکان و واحدهای صندوق پارند پایدار سپهر با بیشترین تقاضای خرید و صف مواجه شد.
در سوی دیگر بازار گروهی از سرمایه گذاران برای خروج از نمادهای واحدهای صندوق پارند پایدار سپهر، سهام فرآورده های نسوز آذر، اوراق صکوک بنا گستر کرانه، اوراق صکوک مرابحه سایپا، سهام سیمان قائن، اوراق مشارکت ملی نفت ایران و واحدهای صندوق زمین و ساختمان نگین شهر ری بیشترین عرضه ها و طولانی ترین صف های فروش را ثبت کرد.
نماد سرمایه گذاری ملی ایران با معامله بلوکی 613 میلیون سهم به ارزش یک هزار و 116 میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را ثبت کرد.
 

هیئت پذیرش از ارکان مهم در توسعه بازار سرمایه است

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ، هیئت پذیرش را از ارکان مهم در توسعه بازار سرمایه خواند و تصریح کرد: همواره این هیئت از خبرگان و افراد صاحب تجربه برای تقویت بازار سرمایه بهره گرفته است.

با حضور دکتر شاپور محمدی و اعضای هیئت‌مدیره سازمان بورس، مراسم تودیع و معارفه اعضای هیئت پذیرش شرکت بورس برگزار شد.

در این جلسه که در سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، از زحمات آقایان دانش کاظمی، دکتر محمدرضا رستمی و دکتر قدمی به عنوان اعضای سابق هیئت پذیرش تقدیر شد و آقایان اله قلی، دکتر فدایی نژاد، دکتر نعیمی رسما جایگزین ایشان در هیئت پذیرش شدند.

شاپور محمدی ضمن تشکر از زحمات اعضای هیئت پذیرش اظهار امیدواری کرد: شرکت ها با شرایط متفاوت و جدید نیز امکان پذیرش در بورس تهران را در دوره­ جدید هیئت پذیرش تجربه کنند.

همچنین سعیدی، به عنوان رئیس هیئت پذیرش با اشاره به مسئولیت سنگین هیئت پذیرش در بررسی شرکت های ارائه شده و حساسیت اعضا در خصوص رعایت حقوق هر دو طرف شرکت­ها و سرمایه گذاران، ورود صنایع جدید به بورس را یکی از نکات با اهمیت دوره قبلی هیئت پذیرش دانست که موجب گسترش بازار سرمایه می شود.

وی خاطرنشان کرد : حضور اعضا از بخش کارگزاران، شرکت­ های سرمایه­ گذاری و همچنین خبرگان مالی، امکان بررسی همه جانبه را به اعضای هیئت پذیرش می بخشد.

دکتر قالیباف اصل نیز در این جلسه ضمن تقدیر از اعضای هیئت پذیرش اعلام کرد: در دوره قبلی هیئت پذیرش 33 جلسه هیئت پذیرش با پذیرش 28 شرکت، 21 اوراق بدهی و 7 صندوق سرمایه گذاری تشکیل شده است.
مدیر عامل بورس تهران افزود: در سال جاری 13 جلسه هیئت پذیرش برگزار شد و اعضای هیئت پذیرش با بررسی و مطالعه پرونده‌های پذیرش و در نهایت پذیرش موارد واجد شرایط موجب توسعه بازار سرمایه شده اند. پذیرش درگاه ورودی بازار سرمایه است و یکی از وظایف اصلی بورس گسترش بازار است که اعضای هیئت پذیرش به درستی و با تأمل توانستند شرکت‌ها را به سمت بازار سرمایه سوق دهند.

افزایش تعامل موثر سازمان بورس با نهادهای بین‌المللی بازار سرمایه

ثبت صندوق سرمایه‌گذاری در سوئیس و جذب سرمایه بیش از 10 میلیون یورو، افزایش بیش از 100 درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در بازار سرمایه ایران از دستاوردهای اجرایی شدن برجام است.

علی سعیدی، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس گفت : بر اساس گزارش‌ های کارشناسی ، عواملی همچون کاهش نرخ سود و حضور سرمایه ‌گذاران خارجی می‌تواند در میزان حجم نقدینگی در بازار سرمایه نقش مهمی داشته باشد.

وی افزود : با توجه به این نکته، همزمان با اجرایی شدن برجام، شاهد آن بودیم که با پیدایش چشم‌اندازهای جدید در اقتصاد ایران، بازار اوراق بهادار نیز از رکود خارج شده و در مدار صعود قرار گرفت که همین موضوع از عوامل مهم افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به حضور در بازار سرمایه ایران شد.

علی سعیدی گفت : نکته اول تقویت تعامل موثر و عمیق سازمان بورس و اوراق بهادار با نهادهای بین‌المللی بازارهای سرمایه که متعاقب آن، مهمترین تأثیر پذیرش عضویت سازمان بورس و اوراق بهادار در سازمان بین‎المللی کمیسیون‎های اوراق بهادار (IOSCO) پس از هشت سال بود که در پی آن عضویت بورس‌های ایران در فدراسیون جهانی بورس‌ها(WFE) نیز به واسطه عضویت سازمان بورس در آیسکو تحقق پذیرفت و چشم انداز جدیدی را در مسیر بین‌المللی شدن بازار سرمایه ایران گشود.

وی افزود : نکته دوم نیز تعامل عمیق و سازنده و تعریف پروژه‌های مشترک با بازارهای سرمایه هدف که منتج به امضای تفاهم‌نامه‌ با نهاد ناظر بازار سرمایه یونان، تفاهم‌نامه سه جانبه با نهادهای ناظر بازار مالی کره‌جنوبی (FSS) و FSC))، موافقت‌نامه همکاری چهارجانبه بین سازمان بورس، بورس تهران و نهاد ناظر بازار سرمایه ترکیه و بورس استانبول، موافقت‌نامه همکاری با بورس کره جنوبی (KRX)، تشکیل کارگروه مشترک بین سازمان بورس و بورس کره‌جنوبی جهت بررسی چگونگی انتشار اوراق بدهی ایران در بازار سرمایه کره‌جنوبی، همکاری میان نهادهای ناظر بازار سرمایه و بورس‌های کالایی ایران و هند و نیز امکان‌سنجی و بررسی تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری مشترک در عمان و ترکیه با هدف جذب سرمایه‌گذاری خارجی به بازار سرمایه ایران را می‌توان ذکر کرد.

معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اظهار داشت : نکته سوم ؛ افزایش حضور مقامات و هیئت‌های اقتصادی و تجاری در بازار سرمایه کشور و تعامل آنها با نهاد ناظر بازار جهت بررسی زمینه‌های همکاری‌های دوجانبه و آشنایی با بازار سرمایه ایران با هدف سرمایه‌گذاری خارجی است.

حضور بی‌سابقه مقامات ارشد بین‌المللی سیاسی و مالی در دو همایش بزرگ بین‌المللی بازار سرمایه ایران از جمله مقامات نهادهای ناظر و بورس‌های کشورهای آلمان، کره جنوبی، عمان، یونان، ترکیه، روسیه و ... شاهدی بر این مدعاست.

ثبت نظر

ارسال