به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس، ناصر مقدسی قائممقام سازمان جنگلها پیش از ظهر امروز در نشست خبری کمپین احیای جنگلهای باستانی ایران با عنوان یادگاری زمین، اظهار داشت: طبق اعلام فائو طی 2 قرن اخیر 50 درصد جنگلهای دنیا در فرآیند صنعتی شدن و سطح محرومیتهای واحدهایی همچون آفریقا و آمریکای لاتین از بین رفته است و سالانه سطح جنگلزدایی در دنیا 12 میلیون هکتار است که میتوان آن را فاجعهبار عنوان کرد.
وی اضافه کرد: اکنون 4 میلیارد هکتار جنگل در سطح دنیا وجود دارد و باید گفت بعد از انرژی جنگلزدایی با 22 درصد تولید گاز گلخانهای دومین علت افزایش گاز گلخانهای در دنیاست.
مقدسی با ا شاره به تخریب جنگلها طی سالهای اخیر به ویژه در شمال کشور تصریح کرد: کشور ما تنها 7 تا 8 درصد پوشش جنگلی جهان را دارد که باید در احیای آنها بکوشیم و رسانهها میتوانند با اطلاعرسانی و یادآوری مسئولیت اجتماعی بنگاهها آنها را برای ورود به احیا و حراست از جنگلها ترغیب کنند.
وی با اشاره به ورود شرکت سامسونگ برای کاشت 120 هزار نهال در جنگلهای منطقه جواهرده مازندران، افزود: شرکتهای خودروساز نیز یکی از منابع تولید گاز گلخانهای هستند که امیدواریم در همین راستا نهضت جنگلکاری را تقویت کنند.
به گفته مقدسی، 250 هزار هکتار از جنگلهای هیرکانی در منطقه مازندران امکان توسعه دارند که با توجه به آنچه در دوره گذار هستیم، باید 7 معیار را برای ماندگاری جنگل و تغییر آن از سنتی به کلاسیک رعایت کنیم.
قاممقام سازمان جنگلها به توافق این سازمان با وزارت جنگلداری کره جنوبی اشاره کرد و گفت: سال گذشته با این کشور توافقی داشتهایم تا بتوانیم کار مشترکی را انجام دهیم که احتمالاً اجرای طرح پایلوت شرکت سامسونگ و کاشت 121 هزار نهال در منطقه جنگلی میتواند ادامه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار فارس، به دلیل تغییر اقلیم کمبود آب شیرین و بیابانزایی، سازمان جنگلها به دنبال جلب حمایت بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی سازمانها و شرکت سامسونگ با ما و ایجاد کمپینی با محوریت محیط زیست سعی کرد تا با طی 3 ماه گذشته و با همکاری سازمان جنگلها در منطقه جواهرده نهالهای درختان افرا شیردار، کاج سیاه ، ون، بلوط ایرانی، پیسه آ، گیلاس وحشی و گلابی وحشی را در حفره جنگلی منطقه جواهرده بکارد.
به گفته سرافرازی مجری طرح کاشت نهال 50 درصد نهالها از نوع سوزنی و 50 درصد پهنبرگ هستند و این شرکت به مدت 2 سال برای رشد نهالها تعهد نگهداری آنها را بر عهده دارد و سپس آن را به عرصه منابع طبیعی تحویل خواهد داد. این تعداد نهال در زمینی به مساحت 110 هکتار از اراضی جنگلی کاشته شده است.
بنا بر اعلام سازمان جنگلها 250 هزار هکتار از جنگلهای هیرکانی امکان توسعه و کاشت درخت را دارند.
نکته قابل توجه اینکه قرار است تا 7 نقطه از این جنگلها در یونسکو ثبت جهانی شود که اکنون در مراحل نهایی قرار دارد و به گفته مقدسی قائممقام سازمان جنگلها نقاطی انتخاب شده که بیشترین حجم تراکم و بکر بودن را داشته باشند.
انتهای پیام/ب