به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمود واعظی در صبحانه کاری اتاق بازرگانی ایران افزود: اجرای این طرح در گذشته 2 بار با شکست مواجه شد، از این رو کار را به صورت عمیق و جدی شروع کردهایم و در این باره هماهنگی خوبی با وزارت صنعت،معدن و ستاد مبارزه با کالای قاچاق و ارز انجام شده و تقریبا مقدمات آن فراهم است و برای خریداری تجهیزات نیز مناقصه انجام شده است.
وی اضافه کرد: طرح رجیستری گوشیهای همراه باید به گونهای انجام شود که مزاحمتی برای فروشندگان و مصرفکنندگان به وجود نیاورد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه خلاء قانون و مقررات در گسترش فعالیت های بخش فضای مجازی وجود دارد گفت: برخی میخواهند آنچه را که در فضای حقیقی موجود است به فضای مجازی نیز بیاورند که این امر مشکلاتی نیز به همراه خواهد داشت. از این رو کمیتهای در این خصوص باید با کمک هم تشکیل شود تا مواردی که نیاز به قانون دارد مورد توجه و بازنگری قرار گیرد.
واعظی اضافه کرد: دولت عنایت ویژهای به بخش خصوصی در این ارتباط دارد و باید اذعان داشت که در این خصوص شعار نمیدهد و شرایط لازم برای حضور بخش خصوصی در این بخش فراهم است.
رونمایی از فاز اول دولت الکترونیک در دهه فجر
واعظی در خصوص ایجاد شبکه ملی اطلاعات گفت: با همه امکانات موجود بستر لازم برای رونق کسب و کار فراهم شده است و مرحله اول دولت الکترونیک در دهه فجر رونمایی میشود که امیدواریم شرکتهای خصوصی بتوانند هر کدام بخشی از این امر را در اختیار گیرند.
وی با اشاره به سالگرد برجام گفت: در برخی رسانه ها میگویند برجام آمد و فرقی ایجاد نکرد و حتی وضع بدتر شده است، اما در حوزه ICT به ما فشار میآورند و حتی مجلس گذشته به ما کارت زرد داد. انتظار داریم که شما فعالان بخش خصوصی به میدان بیایید و بگویید که ما داریم شغل ایجاد میکنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در حوزه برجام از اتاق بازرگانی انتظار داریم که همانطور که قبل از برجام به میدان آمدند تا توفیقات لازم انجام شد اکنون کمک کنند دولت مخدوش نشود.
واعظی در خصوص خرید هواپیما گفت: آیا خرید هواپیمای نو، بد است؟ من حرف ناراضیها را نمیفهمم. در حالی که قبلا با آزار و اذیتها یک میلیون بشکه نفت میفروختیم این میزان ماه گذشته دو میلیون و 950 هزار بشکه رسیده و پول آن نیز در دست خودمان است.
وی درباره وضع سرمایهگذاری در حوزه ICT ( فناوری اطلاعات و ارتباطات) گفت: دولت وظیفه دارد تا شرایط و بستر لازم برای امنیت سرمایهگذاری در حوزه ICT را فراهم کند اما این شما فعالان بخش خصوصی هستید که باید شرایط لازم برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی را فراهم کنید.
واعظی درباره امضای دیجیتال گفت: برای تحقق امضای دیجیتال اکنون چندگانگیهایی وجود دارد و دستگاه های مختلف مانند بانک مرکزی و وزارت صنعت هر کدام مجوزهایی از مجلس گرفته اند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: 3 سال و نیم قبل می گفتیم در بانکداری الکترونیکی پیشگام هستیم اما اکنون می گوییم که درجا زدهایم و بانک ها در این خصوص احتیاط بیش از حد به خرج میدهند.
واعظی در پاسخ به پرسشی در خصوص مشکلات اختلال در شبکه تلفن همراه گفت: اپرتورها در حال تغییر وضع از نسل 3 به نسل 4 هستند و اختلالات موجود ناشی از این امر است هرچند این اختلالات بیشتر در شبکه همراه اول رخ میدهد.
وی همچنین درباره سرعت پایین اینترنت در کشور گفت: در کشور به ما از دو طرف فشار میآورند برخی میگویند چرا سرعت اینترنت پایین است و از افغانستان نیز عقبتر هستیم و برخی میگویند چقدر اینترنت را باز گذاشتهاید که مشکلات به بار آورده است اما باید اذعان داشت که ما آرام آرام در حال پیشروی هستیم.
واعظی در خصوص مجوزدهی به فعالان اقتصادی در فضای مجازی گفت: بخشی از فعالان این بخش حتی نمیدانند باید از کجا مجوز بگیرند بنابر این باید پنجرهای واحد برای مجوزدهیها درباره کسب و کارهای اینترنتی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه دولت معتقد است بنگاهها باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد افزود: تلاش ویژهای در بخش ICT برای واگذاری انجام شده تا این بخش بتواند امور را در دست گیرد اما باید در نظر داشت که در دو بخش مباحث امنیتی و زیرساخت ها امور باید در دست دولت باقی بماند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ما میخواهیم که رگولاتوری کمتر در امور دخالت کند اما بخشهای خصوصی خود با یکدیگر همکاری لازم را ندارند.
واعظی با بیان اینکه بخش خصوصی و دولتی باید به صورت هماهنگ با یکدیگر رشد کنند گفت: نمایشگاههای الکامپ و تلکام باید ازجانب بخش خصوصی واحد انجام شود و ما در پی متقاعد کردن فعالان امر در این باره هستیم.
وی با بیان اینکه به 300 شرکت وام وجوه اداره شده پرداخت شده است گفت: تاکنون بیش از 120 میلیارد تومان وام با بهره کم و خواب یک تا سه ساله برای حمایت از آن بخش پرداخت شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دولت در همه جلسات خود از حضور بخش خصوصی بهره میگیرد گفت: یکی از سیاستهای ما حمایت از استارتآپها است و 100 هزار شکل مستقیم و غیرمستقیم در این باره ایجاد شده است.
واعظی با اشاره به اینکه بیش از 110 هزار اپلیکیشن بومی در کشور نوشته شده است گفت: درباره تولید محتوا در فضای مجازی به تازگی نهضتی در کشور ایجاد شده است که دولت از آن حمایت میکند.
وی گفت: اگر گفته میشود که کانالهایی که بیش از 5 هزار نفر عضو دارند باید مجوز بگیرند این امر برای نظمدهی است و هدف ما از این کار صرفا آن نیست که مجوز بگیرند بلکه میخواهیم هویتشان را ثبت کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: وقتی یک روزنامه با تیراژ 1500 نسخه در روز مجوز دارد چرا یک کانال تلگرامی نباید ثبت شود. این امر اقدامی درست است زیرا باعث نظمدهی امور میشود زیرا در برخی از این کانالها شایعات و حرفهای بیربط مطرح میشود که اقدام ما باعث ساماندهی این امر خواهد شد.
وی همچنین درمورد نقشه راه برای حضور و توسعه بخش خصوصی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نقشه راه از ابتدا وجود داشته و در 3 سال گذشته دست بخش خصوصی را باز کردهایم و انحصار را کاملا شکستهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: شرایط برای دادن پروانه در FCP و در اپراتورهای مجازی و بخشهای مختلف را اعلام کردهایم اما این بلوغ باید در بخش خصوصی بوجود آید که اگر حوزهای،سرمایهگذاری زیادی طلب می کند سرمایهگذاران خودشان بتوانند از بانکها یا بنگاههای داخل و خارج سرمایه بیاورند یا اینکه راه دیگر این است که شرکتها با هم کنسرسیوم تشکیل دهند.
وی درمورد مشکل ایجاد شده در واگذاری سهام مخابرات گفت: این مساله میان سازمان خصوصیسازی و شرکت مخابرات هفته گذشته حل شد.
واعظی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته میشود 98 درصد کالاهای IT که در بخش تجارت آنلاین عرضه میشود، قاچاق است، گفت: اتفاقا همه آن کالاهایی که در این بخش عرضه میشود، قانونی است و شرکتهایی که تجارت الکترونیک میکنند، همه دارای شناسنامه هستند.
وی افزود: از اینکه نمایشگاههای ارتباطات و فناوری یک متولی ندارد، ناراحت هستیم و می خواهیم که برگزاری نمایشگاهها به بخش خصوصی واگذار شود اما همین الان با توجه به اینکه دو نمایشگاه الکامپ و تلکام را بخش خصوصی برگزار میکند اما نمیتوانیم آنها را مجبور کنیم که هر دو نمایشگاه را ادغام کنند.