پرواز کبک کانادایی در دنای ایران / تولید ماهانه 30 هزار تخم نطفه دار

سجاد مظفری ماهانه 30 هزار تخم نطفه دار تولید می‌کند و از این راه توانسته است در فصل شکار 20 نفر را به کار مشغول کند.
  • دوشنبه 27 دی 1395 ساعت 11:58
پرواز کبک کانادایی در دنای ایران / تولید ماهانه 30 هزار تخم نطفه داربه گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، سجاد مظفری‌پور دو سال است که با یکی از دوستانش همراه شده و به کار پرورش کبک و ماکیان مشغول است، البته دوستش 5 سال پیش از او شروع کرده و از سال 88 پیگیر کارهای مقدماتی و اخذ مجوزهای مختلف بوده، ولی واحد پرورش کبک آنان عملا دوسال است که راه‌اندازی شده است.

رشته تحصیلی وی مهندسی کامپیوتر است و مدتی هم در این حوزه مشغول به کار بوده، اما پس از مدتی کار خود را رها کرده و به دلیل جذابیت‌های ذاتی کار تولیدی، مشغول پرورش کبک شده است.

سجاد مظفری‌پور که پیش از ورود به پرورش کبک، کار باغداری نیز کرده است، چهار نفر از همشهریان خود در شهر دنای استان کهکیلویه و بویر احمد را نیز مشغول به کار کرده است. البته وی توضیح می‌دهد: به دلیل اینکه در واحد ما کشتارگاه هم وجود دارد، در فصل کشتار تعداد شاغلین ما به 20 نفر هم می‌رسد.

ساخت دستگاه جوجه‌کشی صنعتی، تولید محصول با کیفیت با کمترین امکانات، آباد کردن مناطق محروم و دور افتاده از طریق اشتغال‌زایی و صبر و تحمل در برابر شرایط سخت کاری و محیطی ویژگی‌های بارزی است که همواره در رزومه کاری سجاد مظفری دیده می‌شود.

به گفته سجاد، دو گله کبک 5000 تایی در واحد او وجود دارد که یکی از گله‌ها روزی 1000 تخم و دیگری روزی 800 تخم می‌گذارند و همه تخم‌ها هم نطفه دار هستند. در گله‌های او به ازای هر 4 کبک ماده، یک کبک نر وجود دارد. با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید که در واحد تولیدی او ماهانه 30 هزار تخم نطفه‌دار تولید می‌شود.

وی افزود: تا به حال تمام درآمدهایی که کسب کرده اند، برای صاف کردن بدهی‌های وامشان رفته، اما پیش‌بینی می‌کنند که از امسال به طور میانگین سالیانه بین 500 تا 600 میلیون فروش داشته باشند که از این عدد 400 میلیون آن سود خالص است.

نژاد کبک‌های این کارآفرین چوکا است که خاستگاه اصلی این نژاد، کشور کاناداست. البته این کبک از نوع کبک‌های وحشی محسوب نمی‌شود.

به دلیل اینکه برای کبک‌های دوره‌های مصنوعی درست می‌کنند، در تمامی طول سال تخم‌گذاری می‌کنند. 54 روز دوره تاریکی و 54 روز دوره روشنایی برای کبک‌ها وجود دارد. دوره تاریکی بدین صورت است که در 24 ساعت، 8 ساعت روشنایی وجود دارد و 16 ساعت تاریکی. و دوره روشنایی هم عکس این حالت است. این دوره مصنوعی باعث می‌شود که کبک‌ها همیشه تخم بگذارند.

سجاد علت انتخاب کبک برای پرورش را اینگونه توضیح می‌دهد: کبک‌ها نسبت به دیگر پرندگان، مخصوصا مرغ‌ها مقاومت بیشتری در برابر بیماری‌ها دارند و همچنین از لحاظ فروش و درآمد نیز پسند بیشتری نسبت به سایر پرندگان دارند. بلدرچین و شترمرغ فضای زیادی را اشغال می‌کنند و مناسب پرورش در استان ما نیستند.

وی افزود: به کمک بسیج سازندگی تا کنون 200 میلیون تومان وام گرفته که محرک خوبی برای شروع کارش بوده است. او منکر سختی زیاد کار تولیدی نیست، اما می‌گوید سختی این کار بسیار شیرین است و قابل مقایسه با یکنواختی و خمودی کارهای پشت میزی نیست.

مظفری‌پور اظهار کرد: خوشبختانه در واحد خودمان کشتارگاه داریم و در فصل کشتار، خودمان این کار را انجام داده و سپس به خریدار عمده می‌فروشیم .سجاد در پایان می‌گوید که استان کهکیلویه و بویر احمد، استان کبک است و هر کسی در طبیعت این استان چند دقیقه‌ای را بگذارند، حتما یک جفت کبک وحشی می‌بیند.

انتهای پیام/

ثبت نظر

ارسال