روحانی بار انتظاراتی که خودش از برجام ایجاد کرده را به دوش می‌کشد/ اقتصاد ایران مشکل دارد

رادیو آزاد اروپا گزارش کرد که یکسال از زمان اجرای برجام و تلاش رئیس جمهور ایران برای عرضه این توافق هسته‌ای به مردم ایران می‌گذرد اما رونق اقتصادی که دولت ایران آن را پیش‌بینی کرده بود محقق نشد.
  • سه شنبه 28 دی 1395 ساعت 22:28

به گزارش بولتن نیوز، رادیو آزاد اروپا در گزارشی در سالگرد یکسالگی برجام نوشت که «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران موجی از خوشبینی را به راه انداخت. توافق هسته‌ای ایران که مذاکره بر سر آن برای مدت‌ها میان ایران و 1+5 (انگلیس، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه بعلاوه آلمان) ادمه داشت و روحانی آن را بعنوان هدفی برای رفع مشکلات اقتصادی به مردم ایران عرضه کرده بود، در نهایت به مرحله اجرا درآمد.
رادیو آزاد اروپا با این مقدمه ادامه داد، اما در اولین سالگرد اجرای برجام، روحانی بار انتظارات بالایی را که به وجود آورده بود را به دوش می‌کشد زیرا اقتصاد ایران همچنان درگیر مشکل است و رونق بزرگ در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی و دیگر مزایایی که تابحال پیش‌بینی شد، محقق نشد.
طبق این گزارش، دولت روحانی با ایران یکبار دیگر تلاش می‌کند تا مزایای برجام را به مردم ایران عرضه کند.
اقتصاددان‌های خارج از کشور تصریح کردند که تهران هنوز به طور کامل نتوانسته است از مزایای برجام بهره ببرد.
رادیو آزاد اروپا نوشت که روحانی به منتقدان برجام می‌گوید که برجام یک توافق برد-برد بوده است و برای عرضه کردن این توافق هسته‌ای به مردم ایران می‌گوید که همچنان صبور باشند و قول داده است که مزایای برجام ظاهر می‌شود.
این گزارش نوشت، ارزش ارز ایران که همان ریال استدر هفته‌های اخیر به پایین‌ترین میزان خود رسید و این نگرانی را به وجود آورد مکه تلاش برای صادرات کالاهای صنعتی با مشکل روبرو شود و کالاهای خارجی پیش‌بینی شده تا حد زیادی پرهزینه می‌شود.
بر اساس این گزارش، نرخ بیکاری در ایران همچنان رو به افزایش است و در سال 2016 به 11.3 درصد افزایش یافت و این در حالی است که در سال 2015 معادل 10.8 درصد بود.
این گزارش ادامه می‌دهد، گرچه آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل بسیاری از تحریم‌های هسته‌ای ایران را لغو کردندف اما واشنگتن همچنان تحریم‌های یکجانبه خود علیه برنامه موشک بالستیک و قضیه حقوق بشر را علیه ایران حفظ کرده است و همین امر بسیاری از شهروندان و شرکت‌های آمریکایی را از تجارت با ایران منع می‌کند.
«اسکات لوکاس» کارشناس ایران در دانشگاه بیرمنگام انگلیس می‌گوید که تحریم‌های باقیمانده، به شدت دسترسی ایران به روابط تجاری، دسترسی به سرمایه گذاری خارجی و امور مالی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به آن آسیب می‌زند.

این تحریم‌ها، بانک‌های بزرگ و شرکت‌های چند ملیتی را در خصوص تجارت با ایران نگران کرده است و بنا به گفته لوکاس، به همین دلیل است فروش هواپیماهای بوئینگ و ایرباس به ایران با مشکل مواجه شده است.


ثبت نظر

ارسال