هنوز در روابط بانکی آنطور که انتظار داشتیم اتفاق خاصی نیفتاده است

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی صنایع ایران و چین با بیان اینکه اقتصاد ایران از دو مشکل رشد پایین اقتصادی و بالا بودن بیکاری رنج می‌برد، گفت:بعد از لغو تحریم هنوز در برقراری روابط بانکی آنچنان که انتظار داشته‌ایم اتفاق نیفتاده است.
  • چهارشنبه 29 دی 1395 ساعت 12:36

به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس،‌ مجیدرضا حریری امروز در نشست مشترک اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه بخش عمده‌ای از روابط اقتصادی بین ایران و چین طی 30 سال گذشته بین بخش دولتی بوده،گفت: روابط اقتصادی بین بخش خصوصی ضعیف بوده است.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی صنایع ایران و چین تصریح کرد: البته طی 12  سال اخیر فعالیت اقتصادی بخش خصوصی چین بیشتر شده چنانچه امروز آقای وانگ دبیرکل اتاق بازرگانی بین‌الملل چین آماری را ارائه می‌دهند مبنی بر اینکه 60 درصد اقتصاد چین را بخش خصوصی تشکیل می‌دهد و امیدواریم این موهبت نصیب ایران هم شود.

حریری با بیان اینکه بیشترین حجم تجارت بین ایران و چین در سال 2014 به مبلغ 51 میلیارد و 800 میلیون دلار بود گفت: با افت قیمت نفت در دو سال اخیر این رقم به 32 میلیارد دلار کاهش یافت که این امر حکایت از آن دارد که تجارت با فروش مواد خام و انرژی تجارتی آسیب‌پذیر است.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی صنایع ایران و چین گفت: رابطه اقتصادی ایران با چین مبتنی بر فروش انرژی و رابطه اقتصادی چین با ایران مبتنی بر فروش کالا و تکنولوژی است.

وی بیان داشت: اگرچه بعد از تحریم‌ها اتفاقات خوبی افتاده اما بعد از تحریم هنوز در برقراری روابط بانکی آنچنان که انتظار داشته‌ایم اتفاق نیفتاده است.

حریری با بیان اینکه هنوز هم تحت تحریم هستیم و در بخش تجارت تحریم‌ها به طور کامل رفع نشده است گفت: در زمان تحریم یکی از روزنه‌های تنفس اقتصادی ما همکاری چین با ایران بود.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی صنایع ایران و چین بیان داشت: خیلی از مسائل در روابط اقتصادی ایران و چین حتی شاید در آینده‌ نزدیک بعد از تحریم‌ها بین دو طرف قابل بیان نباشد چرا که چینی‌ها در دور زدن تحریم‌ها دوست خوب ما بودند.

حریری با بیان اینکه بعد از برجام متاسفانه این دیدگاه برای چین بوجود آمد که ما نمی‌خواهیم با آنها رابطه اقتصادی داشته باشیم  و تمایل داریم تا با غربی‌ها روابط اقتصادی داشته با شیم گفت: این تصور تصور غلطی بود.

وی بیان داشت: نوع ارتباطات اقتصادی ایران و چین به گونه‌ای است که ما ناگزیر به همکاری با یکدیگر هستیم .

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی صنایع ایران و چین بیان داشت: ما شریک اول تجاری چین در خاورمیانه نیستیم و شریک اول تجاری چین در خاورمیانه عربستان سعودی است که اگر از منظر سیاسی به آن نگاه کنیم نباید این اتفاق بیفتد.

وی بیان داشت: ما برای اینکه با اولین اقتصاد بزرگ دنیا رابطه داشته باشیم ناگزیر هستیم که با دومین اقتصاد بزرگ دنیا ارتباط داشته باشیم.

حریری با بیان اینکه ارتباط اقتصادی بین دو کشور از اول به نفع دو طرف بوده و در آینده هم به نفع دو طرف خواهد بود بیان داشت: همواره روابط اقتصادی بین دو کشور رو به گسترش بوده است.

وی با بیان اینکه حجم تجارت بین‌المللی ایران صد میلیارد دلار است گفت: با برداشته شدن کامل تحریم‌ها این حجم باید به سه برابر یعنی 300 میلیارد دلار افزایش یابد و با افزایش این رقم قطعا هم برای ارتباط اقتصادی با کشورهای غربی فضا فراهم می‌شود و هم برای برقراری دو برابری تجارت با چین فضا خواهیم داشت.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی صنایع ایران و چین با اشاره به تفاهم‌نامه‌ای بین ایران و چین در سال گذشته تصریح کرد: طی ا ین تفاهمنامه مقرر شد تا ارتباطات تجاری بین دو کشور طی سال‌های 2015 تا 2025 سالانه به 60 میلیارد دلار برسد که این هدف‌گذاری غیرواقعی نیست و قابل دسترس است.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران از دو معضل بیکاری و نرخ رشد پایین رنج می‌برد گفت: قطعا اگر در بازار ایران قرار باشد یک دلار معامله شود ترجیح ما این است که به تولید ایرانی اختصاص یابد.

حریری خطاب به دبیرکل اتاق بازرگانی بین‌المللی چین اظهار داشت: سیاست ما خرید کالا از چین و هیچ جای دنیا نیست.

وی گفت: ما تکنولوژی، ماشین‌الات نیاز داریم و لی مصرانه از دوستان چینی که به عنوان نزدیک‌ترین دوستان در فعالیت‌های اقتصادی به ما هستند می‌خواهیم تا این تکنولوژی را به کشورمان بیاورند و با سرمایه‌گذاری در کشور و مدیریت پروژه‌ها و با کمک جوانان خودمان تولید کنیم.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی صنایع ایران و چین گفت: بخش دولتی ایران و چین در حوزه‌های مختلف مانند نفت، گاز و پتروشیمی با هم کار می‌کنند اما الان وظیفه ما و شما به عنوان بخش خصوصی این است که مردم دو کشور را به هم نزدیک کنیم و این بدست نمی‌آید مگر اینکه جوانان ما را درک کنید.

وی با بیان اینکه در ایران جوانان تحصیل‌کرده و متخصص بیکار وجود دارد و این یکی از معضلات اقتصاد ایران است گفت: فضای جامعه نسبت به کالای چینی مثبت نیست البته نه به دلیل بی‌کیفیتی آن چرا که در سال‌های اخیر کیفیت کالای چینی بهتر شده است.

حریری گفت: اما به هر حال ایران فکر می‌کند که کالای چینی که وارد ایران می‌شود فرصت کار کردن از او یا اقوامش گرفته است.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی صنایع ایران و چین بیان داشت: وظیفه ما و شما توسعه روابط است و باید بی‌خطرترین و درست‌ترین راه را برای توسعه فراهم کنیم و مطمئنا بخش خصوصی می‌تواند بهترین کمک را داشته باشد.

انتهای پیام/


ثبت نظر

ارسال