ساخت مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری

در آخرین گردهمایی "پستانداران دریایی نیم کره شمالی"، آکادمی علوم روسیه اعلام کرد که قصد ساخت مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری در منطقه داغستان روسیه رادارد.
  • چهارشنبه 29 دی 1395 ساعت 15:12
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری آشوراده در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) گفت : در آخرین گردهمایی در آستاراخان کشور روسیه در آبان امسال که به عنوان کنفرانس پستانداران دریایی نیمکره شمالی نام گرفته بود، فعالیت های انجام گرفته گروه، طی سال های اخیر سبب شد تا در میان گونه های متعدد موجود در نیم کره شمالی، تصویر فوک خزری که سال های سال گونه ای فراموش شده و از یاد رفته بود، جای خود را در لوگوی کنفرانس بیابد و مورد توجه تمامی محققان از سراسر جهان قرار گیرد. 

وی افزود: دراین کنفرانس آکادمی علوم روسیه رسما اعلام کرد که قصد ساخت مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری در منطقه داغستان روسیه رادارد.

مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری آشوراده گفت : این اعلام در حالی صورت پذیرفت که گروهی از ذی نفعان تجارت محصولات به دست آمده از شکار فوک های خزر که البته همواره در طول جلسات مورد حمایت شیلات کشور روسیه بودند و سالانه مجوز خود را از این سازمان دریافت می کنند، تمامی تلاش خود را برای تغییر این تصمیم انجام دهند.

وی گفت : گروه حفاظت از فوک خزری ایران، این موفقیت را مهمترین دستاورد خود در فعالیت منطقه ای می داند و امیدوار است تا به زودی با کمک آکادمی علوم روسیه، نام فوک خزری وارد کتاب قرمز حیوانات در معرض خطر این کشور وارد شود.

صیاد شیرازی یادآور شد: رئیس این آکادمی از مشاوران محیط زیستی پوتین و مسئول فهرست کتاب قرمز کشور روسیه است.

وی تاکید کرد: هر چند مقابله با مافیای شکل گرفته در روسیه در حوزه شکار فوک های خزری کاری دشوار محسوب می شود اما به گفته رئیس آکادمی روسی، احداث مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری در این کشور می تواند بزرگترین گام در نیل به این هدف باشد.

وی در ادامه به همکاری ارگان های دولتی برای تسهیل فعالیت ها و بهره مندی از تجارب، امکانات و نفوذ آن ها در امور مختلف مربوط به فعالیت های گروه حفاظت از فوک خزری اشاره کرد.

به گفته دکترشیرازی، سازمان هایی مانند محیط زیست، شیلات، امور ماهیان خاویاری، نهاد های نظامی مرتبط به دریا، استانداری ها و شهرداری ها از قسمت هایی هستند که گروه حفاظت از فوک خزر همواره با این ارگان ها در ارتباط بوده است. 

وی خاطرنشان کرد : تبادل تجارب گروه با ارگان های مذکور و تکیه بر نکات مشترک فعالیت ها باعث شد تا گام های موثری در عرصه حمایت و حفاظت فوک خزر برداشته شود. 

مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری به برگزاری کارگاه های آموزشی برای پرسنل ادارات و سازمان های مختلف اشاره کرد.

مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری آشوراده اذعان داشت: همچنین طی سالهای اخیر نشست های متعددی برای بررسی همکاری های مشترک برگزار شده که در نهایت به اقدامات عملیاتی مثبتی در زمینه حفاظت از فوک خزری منجر شده است.

هم اکنون ادارات کل محیط زیست سه استان شمالی مازندران، گلستان و گیلان، مدیریت امور ماهیان خاویاری، شیلات و مرزبانی دریایی به 
ویژه در نیمه شرقی سواحل خزر همکاری مناسبی در بحث عملیات امداد و نجات، کشف لاشه حیوانات در ساحل، تشویق ماهیگیران برای همکاری با گروه حفاظت از فوک خزری دارند.

وی همچنین از همکاری ارگان های مذکور در راستای تسهیل تردد در مسیرهای دریایی و ساحلی و مناطق حفاظت شده خبر داد.

مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری آشوراده عنوان کرد: شکل گیری کار گروه سازمان های دولتی، یکی از اهداف اصلی گروه حفاظت فوک خزری بوده و همچنان رو به گسترش است.

شیرازی گفت : کارگاه های آموزشی ویژه سازمان های دولتی تا کنون ازسوی مرکز درمانی و تحقیقاتی فوک خزری در شهرستان های تهران، گرگان، بندر ترکمن، آشوراده، ساری، بابل و بابلسر برگزار شده است.


ثبت نظر

ارسال