شگرد جدید تاجر نماهای میوه، بخت سیب‌های سرخ را سیاه کرد

سیب‌های که بر اساس طرح جدید وزارت کشاورزی مبنی بر بخشودگی تعرفه واردات موز در قبال صادرات سیب، قرار بود راهی بازارهای خارجی شوند، در مقام عمل به علت کارشکنی دلال ها با موانعی روبه‌رو شده است و یا به دریا ریخته یا در بیابان‌ها رها می‌شوند.
  • پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت 9:57

به گزارش عیارآنلاین، برنامه رادیویی پیک بامدادی در گزارشی در تاریخ ۲۹ دی‌ماه به موضوع، طرح وزارت جهاد کشاورزی در خصوص بخشودگی تعرفه واردات موز برای صادر کنندگان سیب پرداخته است. متن گزارش مذکور به شرح زیر است:

مدتی است باغ داران سیب کشور برای فروش محصولات خود با مشکل مواجه هستند. وزارت جهاد کشاورزی برای حل این معضل طرح صادرات سیب در ازای واردات  موز را کلید زده اما این طرح در مقام عمل به علت کارشکنی دلال ها با موانعی روبه‌رو شده است.

شگرد جدید تاجر نماها برای چیدن میوه، جوایز صادراتی و ارز دولتی باعث شده است که بخت سیب‌های سرخ همچنان سیاه بماند. طرح وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات سیب‌های بدون مشتری هم شده نمدی که تاجر نماها از آن برای خودشان کلاه می‌بافند. سیب‌های که بر اساس این طرح قرار بود راهی بازارهای خارجی شوند یا به دریا ریخته یا در بیابان‌ها رها می‌شوند.

دراین میان صحبت‌های سیدرضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی هم جای تامل دارد که می‌گفت، دهه ۷۰ هم همین اتفاق افتاد، زمانی بود که مازاد سیب در کشور داشتیم به همین دلیل می‌گفتند اگر سیب را به خاور دور بفرستید در ازای یک کیلو صادرات سیب دو کیلو موز می‌توانید بدون تعرفه وارد کنید. همان موقع هم سیب‌ها را به دریا می‌ریختند و فقط به دنبال سند سازی بودند.

امروز هم یک شبه می‌گویند آنهای که سیب صادر می‌کنند ۵درصد وآن‎های که صادر نمی‌کنند ۲۶درصد باید برای واردات موز تعرفه بدهند، یعنی ۲۱درصد تخفبف تعرفه موز به صادر کننده‌های سیب می‌دهند. آیا واقعا صادر کننده سیب وارد کننده موزه است؟ اینها همگی غیر تخصصی فعالیت می‌کنند و فقط از رانت این قانون سود می‌برند.

با توجه به اینکه، سرانه مصرف موز در کشور سالانه ۴۰۰هزار تن می‌باشد با یک چرتکه ساده می‌توان گفت که برای واردات این میزان موز باید ۶۰۰هزار تن سیب از کشور صادرمی‌شد اما حسین مهاجران، رئیس اتحادیه میوه وسبزی معتقد است که این مقدار سیب از کشور صادر نشده است و در حال حاضر، سردخانه‌های میوه کشور، مملو از سیب می‌باشند که دست نخورده باقی مانده‌اند.

سعید احمدخانی، مدیر کل روابط عمومی گمرک هم با بیان اینکه گمرک دراین زمینه تخلفاتی از جمله، صادرات سیب‌های بی‌کیفیت و گندیده را در لطف‌آباد خراسان رضوی و هرمزگان مشاهده کرده‌‌ و از صادرات آنها جلوگیری بعمل آورده است گفت، متاسفانه اکثر این صادر کننده‌ها از وزارت جهاد کشاورزی برای سیب‌های گندیده و فاسد خود مجوز قانونی داشتند که به همین دلیل باید نظارت‌ها بیشتر شود.


ثبت نظر

ارسال