به گزارش نمایه بانک ، به نقل از اداره کل روابط عمومی و تبلیغات بانک انصار در این همایش ابتدا دکتر ابراهیمی مدیرعامل بانک انصار به ارایه گزارش از فعالیت های بانک در حوزه فاوا پرداخت و گفت: استفاده از شبکههای اجتماعی در دنیای امروز اجتنابناپذیر و در دهههای گذشته تلفن همراه و شبکههای اجتماعی به جزیی از زندگی روزمره و تجاری مردم تبدیل شدهاند.
مدیرعامل بانک انصار پس از آن، به نفوذ روزافزون این شبکه ها در عرصه های گوناگون و به ویژه شبکه بانکی اشاره کرده و گفت: چرخش شبکه بانکی به سوی بانکداری مجازی و بانکداری اجتماعی هرروز پرشتاب تر میشود و موضوعاتی مانند بانکداری اجتماعی، پول مجازی و بانکداری مجازی به کلیدواژه های این عرصه تبدیل شده اند.
دکترابراهیمی در فراز دیگر سخنان خود به تهدیدهای امنیتی این حوزه اشاره کرد و افزود: باوجود همه این پیشرفتها ودگرگونیها وصرف هزینههای بسیارزیاد در ایجاد زیرساختهای فناوریاطلاعات، تهدیدها، مخاطرات و آسیبهای موجود در بانکداری الکترونیک و این شبکهها ازجمله موضوع مهم «احرازهویت» بسیار جدی است و ما باید برای امنیت خود در شبکههای اجتماعی و بسترهای مالی و پولی اولویت قائل شویم.
وی اضافه کرد: هر روز صدها و هزاران میلیارد تومان تراکنش در شبکه ها انجام می شود و این زمینه سوءاستفاده را برای مجرمان و قانون گریزان فراهم می کند. هرچه بانک ها درعرصه بانکداری الکترونیک و اجتماعی به صورت گسترده تر وعمیق تر وارد می شوند و میزان داده ها و اطلاعات آن ها افزونتر میشود، مخاطرات و تهدیدها و احساس ناامنی بیشتر شده و لزوم سرمایه گذاری در حوزه امنیت را مبرمتر میکند.
دکترغلامرضا جلالی رییس سازمان پدافندغیرعامل کشور دومین سخنران مدعو همایش بااشاره به عناصر ومفاهیم کلیدی در نظام پدافند غیرعامل کشور ، حفاظت، مصون سازی و پایداری در برابر تهاجم را به عنوان مراحل مهم در پدافند غیرعامل دانست. او همچنین با اشاره به مقوله پول و تغییرماهیت آن، پولسایبری و بیتکویین را حوزه جدیدی در پدافندغیرعامل نامید و از تغییرماهیت تهدیدها سخن به میان آورد وگفت: در گذشته تکنولوژی نظامی مهمترین تهدید برای کشورها بود و امروز تکنولوژی اطلاعات مهمترین برگ برنده کشورها و بزرگترین تهدید برای آنها به شمارمیآید.
دکترجلالی در فراز دیگری از سخنان خود، اقتدار، عزت و پرستیژملی را سرمایه معنوی کشور خواند که برای حفظ و ارتقای آن نیازمند روشها وابزارهای خاصی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی هستیم، اما فضای سایبری آنچنان در حوزههای مختلف جامعه نفوذکرده است که حتی امورمادی، فیزیکی، دفاعی و امنیتی کشور را نیز بدون تدبیر درچارچوب نظامهای امنیت اطلاعات و اقتضائات فضای مجازی نمیتوان موردحفاظت قرارداد.
دکترسیدابوالحسن فیروزآبادی دبیرشورایعالیمجازی و رییس مرکزملی فضایمجازی دیگر سخنران این همایش نیز ضمن اعلام خبر اصلاح نظام احرازهویت در فضای مجازی کشور که در شورای عالی فضای مجازی در دستور کار قراردارد به پدیده شبکهایشدن عرصههای مختلف جامعه و ظهور شبکههایاجتماعی اشاره کرد که باعث تحولات اساسی در رفتار شهروندان و سازمانها شدهاند و بانکداریمجازی و شبکهای را به عنوان بانکداری عصرجدید از نظر شکل وعملکرد متحول کردهاند.
دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور، در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سند پیشنهادی تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات مواردی همچون اصلاح نظام احراز هویت در فضای مجازی کشور، تقسیم کار ملی و طرح نظارت بر شرکت های خارجی ارائه دهنده سخت افزارها و نرم افزارها درج شده است که به تدریج در شورای عالی فضای مجازی بررسی و تصویب خواهند شد. وی افزود: شورای عالی فضای مجازی به اتفاق آرا مصوب کرد که تمامی مشترکین ارتباطات ثابت و موبایلی کشور در همه حوزه های فضای مجازی، ظرف یک ماه آینده به طورکامل احراز هویت شوند، درغیر این صورت ارتباط آنها قطع میگردد.
رئیس مرکزملی فضای مجازی کشور در پایان تأکیدکرد که سازوکار طراحی و اجرای نظام احرازهویت در تمام کشورهای دنیا مطرح است و با توجه به اینکه امنیت فضای مجازی به زیرساختهای حیاتی آن وابسته است، باید هرچه زودتر در زمینه ایجاد امنیت پایدار در این حوزه اقدام کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین دکترحمیدشهریاری معاون آمار و فناوری قوهقضاییه یکی دیگر از سخنرانان همایش بود که ضمن اشاره به ظهور نسلهای گوناگون وب، سرعت بالای شبکهایشدن و اهمیت احرازهویت در شبکههای مجازی به تشریح تهدیدها وآسیبهای جدی در این شبکه پرداخت وگفت که دشمنان ما مدام درحال توطئه و رصدجریان اطلاعات مربوط به افراد و سازمانهای موجود در استانهای مختلف کشور در شبکه مجازی و تصمیمگیری برعلیه ما براساس ربایش این اطلاعات هستند.
دبیرشورای عالی اطلاعرسانی کشور سپس به عادات و شیوههای غیرحرفهای کاربران ایرانی در شبکه مجازی پرداخت و از سوءاستفاده از این عادات نادرست توسط متخلفان ومجرمان سخن گفت و افزود: عدم احرازهویت کاربران در این شبکه و نیز سیستمهای بانکی باعث افزایش تهدیدها و سوءاستفاده متخلفان شده است که به عنوان یک راه حل اساسی باید سازوکارهای احرازهویت تدوین و به مورداجراء درآید.