به گزارش نمایه بانک ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک صنعت و معدن ، سید رضا عمادی بیان داشت: دریافت مدارک متقاضی و بررسی های لازم مطابق ضوابط و دستورالعملهای ذیربط؛ معرفی متقاضی به مشاور؛ درخواست انعقاد قرارداد تسهیلات بر اساس نمونه قراردادهای مورد تایید مدیریت حقوقی و با رعایت ضوابط و دستورالعملهای ذیربط؛ دریافت دوره ای گزارش ها و سایر مستندات از مشاور و متقاضی و بازدید دوره ای از طرحهای تحت نظارت؛ تحلیل نتایج حاصل از گزارشهای تهیه شده (مانند گزارش درصد پیشرفت فیزیکی و ...) و ارائه پیشنهاد در خصوص طرح ها (اعطای تسهیلات مالی تکمیلی، ابطال تسهیلات و ...)؛ تحلیل نتایج حاصل از اقدامات صورت گرفته جهت پرداخت تسهیلات یا اعلام اتمام پروژه؛ارزیابی، انتخاب و ارزشیابی عملکرد شرکتهای مهندسی مشاور حوزه نظارت بر طرحها و بازرسین فنی با همکاری واحدهای سازمانی ذیربط مطابق با ضوابط و دستورالعملها؛ کنترل و نظارت بر بروزرسانی مستمر داده ها و اطلاعات سیستمهای مرتبط با شرکتهای مهندسی مشاور و بازرسین فنی؛ تهیه و ارائه انواع گزارشهای تحلیلی از عملکرد شرکتهای مهندسی مشاور حوزه نظارت بر طرحها و بازرسین فنی به مراجع ذیربط درون و برون سازمانی؛ ثبت اطلاعات کلیه اقدامات در سیستمهای ذیربط و نگهداری سوابق کلیه اقدامات صورت گرفته؛ تحلیل و اظهارنظر کارشناسی و تهیه انواع گزارشهای تخصصی لازم در زمینه نظارت بر اجرای طرحها برای مراجع درون و برون سازمانی از جمله وظایف این مدیریت است.
عمادی بیان داشت:مدیریت نظارت در حال حاضر با چهار رئیس اداره، 17 کارشناس نظارت و 5 متصدی امور اداری مشغول انجام امور محوله است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با تشکیل دپارتمان تحقیق و توسعه در این مدیریت مشتمل بر 5 کارگروه ممیزی داخلی، بهبود فرآیند نظارت، ریسک، فاینانس و تعامل با مشاورین بهبود مستمر و رفع مشکلات طرحها در بانک در دستور کار کارشناسان این واحد است.
عمادی درباره چگونگی فرآیند نظارت بر طرح ها بیان داشت: فرآیند نظارت بر یک طرح پس از دریافت مصوبه ارکان اعتباری و ابلاغ آن به متقاضی طی برگزاری یک جلسه مشترک در بانک آغاز می شود و درصورت موافقت متقاضی با شرایط مصوبه تسهیلات خود، شرایط به امور قراردادهای بانک برای انعقاد قرارداد تسهیلات ارسال می شود.
مدیر امور نظارت بر طرحها تصریح کرد: متقاضی نسبت به امضای قرارداد رسمی اقدام و سپس امور نظارت بر طرح وارد فاز اجرایی خود می شود. همچنین متقاضی با انعقاد قرارداد با یکی از مهندسین مشاور حایز شرایط در فواصل دوماهه گزارش پیشرفت طرح مشتمل بر وضعیت پیشرفت فیزیکی و گزارش جریانات نقدی پروژه را به بانک ارائه کرده و با تامین سهم آورده خود متناسب با سهم تسهیلات و اقدامات انجام شده، تسهیلات با نظر کارشناس نظارت و تائید مدیران به پیمانکاران اجرایی طرح پرداخت می شود.
وی عنوان داشت: اسناد و مدارک طرح مرتبا توسط کارشناس نظارت بانک کنترل و تامین مالی از محل تسهیلات و آورده متقاضی تا تکمیل طرح انجام می پذیرد. پس از تکمیل تعهدات، قرارداد نهایی که مشخص کننده تعهدات متقاضی در رابطه با پرداخت اقساط است با درخواست واحد نظارت تنظیم و منعقد شده و پروند طرح جهت وصول اقساط به مدیریت امور وصول مطالبات ارسال میگردد.
عمادی در ادامه افزود: اگرچه سابق بر این، ادارات نظارت تخصصی بوده و کارشناسان هر صنعت مشخص بود لیکن در حال حاضر طیف مختلفی از طرحها در صنایع مختلف توسط هر کارشناس نظارت، کنترل می شود.
این مدیر بانکی برگزاری دوره های آموزشی برای کارشناسان نظارت را از مهمترین اهداف مدیریت خود توصیف کرده و خاطرنشان ساخت: از وظایف رؤسای ادارات و کارشناسان نظارت تعامل با متقاضیان و ارائه مشورتهای لازم است که در این راه از مشاورین تخصصی بانک هم بهره گرفته میشود.
این موضوع از تاکیدات برنامه چهارم راهبردی بانک است و امور نظارت با برگزاری دوره های آموزشی برای کارشناسان نظارت و تعامل با مشتریان موفق و بازدید مستمر از طرحها، سازندگان ماشین آلات و تجهیزات و شرکت در کنفرانسهای تخصصی در این راه قدم بر می دارد.
وی درباره برنامه عملیاتی بانک صنعت و معدن در سال96 تصریح کرد: این برنامه عملیاتی تکالیفی همچون انعقاد قرارداد به میزان 2500 میلیارد تومان، پرداخت تسهیلات به میزان 2970 میلیارد تومان را برای واحد نظارت تعیین کرده که برنامه پنج ماهه نخست سال 96 بصورت کامل توسط امور نظارت تحقق پیدا کرده است.
وی عنوان داشت: همچنین 3 میلیارد یورو برای طرحهای فولادی همچون فولاد روهینا جنوب، فولاد مادکوش، ذوب آهن پاسارگاد، فولادهای استانی(میانه، سپیددشت، قائنات، سبزوار، شادگان، نیریز، بافت) و 900 میلیارد تومان برای طرحهای سیمان همچون سیمان غرب آسیا، سیمان خاکستری نی ریز، سیمان مهر ماکو، سیمان سفید زاگرس، سیمان خاور پارسیان تسهیلات پرداخت شده است.
عمادی در پایان گفت: امیدواریم مجموعه نظارت بانک هر روز در جهت بهبود مستمر تامین مالی و نظارت بر اجرای درست و بموقع طرحها بمنظور نیل به وظایف محوله مدیریت ارشد بانک و اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی برای بهره برداری از طرحها و تولید و ا شتغال در چارچوب اقتصاد مقاومتی قدم بردارد.