عقب‌نشینی بازارهای سهام جهان پس از صعود انتخاباتی

نمایه بانک : بازارهای سهام جهان روز جمعه بخشی از رشد هفتگی خود را واگذار کردند، در حالیکه بازده اوراق قرضه جهانی برای پنجمین روز افزایش یافت و از دلار آمریکا حمایت کرد، اما کالاها و بازارهای نوظهور را تحت فشار نزولی قرار داد.
  • شنبه 22 آبان 1395 ساعت 15:33

به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا، سرمایه‌گذاران انتظار دارند سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا شامل نرخ‌های مالیات پایین‌تر و هزینه زیرساخت بیشتر، رشد اقتصادی را تسریع کند، اما این سیاست‌ها کسری مالی بیشتر و نرخ تورم بالاتر را به دنبال خواهد داشت.

در وال استریت، شاخص داو جو اینداستریال اوریج هفته را در رکورد ۱۸۸۴۷.۶۶ واحد به پایان رساند. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، تحت تاثیر اُفت ارزش سهام انرژی،  ۰.۱۴ درصد کاهش یافت و در ۲۱۶۴.۴۵ واحد ایستاد، اما این شاخص برای کل هفته ۳.۸ درصد افزایش نشان داد. شاخص نزدک کامپوزیت هم بهترین هفته از سال ۲۰۱۱ را شاهد بود.

بخش‌های بازار سهام که از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سه‌شنبه هفته گذشته بیشترین سود را بردند، شامل بانک‌ها و شرکت‌های داروسازی بودند که ممکن است در دولت ترامپ شاهد تسهیل بیشتر مقررات باشند، در حالیکه سهام انرژی با سیاست‌های ضد انحصارطلبی و مختل شدن زنجیره تامین جهانی به دلیل اجرای سیاست‌های تجاری حمایت‌گرایانه، مورد تهدید بیشتری قرار گرفته اند.

شاخص سهام مالی استاندارد اند پورز روز جمعه ۰.۴ درصد افزایش داشت و برای کل هفته ۱۱.۳ درصد رشد کرد که بهترین عملکرد هفتگی از ماه می ۲۰۰۹ بود.

شاخص سهام بهداشت و درمان استاندارد اند پورز روز جمعه ۱.۵ درصد اُفت کرد، اما برای کل هفته ۵.۸ درصد رشد نشان داد که بهترین رشد هفتگی در بیش از دو سال گذشته بود.

شاخص زیست فناوری نزدک روز جمعه ۰.۶۴ درصد کاهش یافت، اما برای کل هفته ۱۰ درصد رشد نشان داد که بهترین رشد هفتگی از سال ۲۰۰۰ بود.

به گفته آلن گیل، استراتژیست سرمایه‌گذاری ارشد در شرکت ریج ورث، وال استریت به انتصاب‌ها و اعلام سیاست ترامپ چشم می‌دوزد تا درستی وعده‌های وی که باعث خوش‌بینی بازار در چند روز اخیر شده است را مورد ارزیابی قرار دهد.

سهام اروپایی روز جمعه تحت تاثیر کاهش قیمت‌های نفت و اُفت قیمت سهام کالاها عقب‌نشینی کرد. شاخص استاکس یوروپ ۶۰۰ روز جمعه ۰.۴ درصد کاهش داد، اما شاهد پان اروپن هفته گذشته ۲.۶ درصد رشد کرد  که بهترین عملکرد هفتگی از اواسط ژوییه به این سو بود.

شاخص نفت و گاز اروپا ۲.۲ درصد کاهش یافت که منعکس‌کننده کاهش شدید قیمت‌های نفت بود. شاخص بازارهای نوظهور MSCI به میزان ۲.۹ درصد سقوط کرد. شاخص همه کشورهای جهان MSCI روز جمعه ۰.۶ درصد اُفت کرد اما بهترین عملکرد هفتگی را در هفت هفته گذشته داشت.

بازارهای اوراق جهانی روز جمعه ریزش بیشتری پیدا کردند. معاملات اوراق خزانه آمریکا روز جمعه به پایین‌ترین سطح در ۱۰ ماه اخیر رسید.

در اروپا بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله ایتالیا برای نخستین‌بار از سپتامبر سال ۲۰۱۵ بیش از دو درصد صعود کرد در حالیکه بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله آلمان برای پنجمین روز افزایش یافت.

بر اساس گزارش رویترز، بازارهای اوراق قرضه جهانی هفته گذشته شاهد بزرگ‌ترین کاهش ارزش از سال ۲۰۱۳ بودند که بانک مرکزی آمریکا برای نخستین‌بار برنامه تعدیل خرید اوراق قرضه را اعلام کرده بود.

استنلی فیشر، نایب رئیس بانک مرکزی آمریکا روز جمعه اظهار کرد بانک مرکزی آمریکا در حال حاضر به دنبال افزایش هزینه استقراض دولتی بلندمدت بوده و در صورت لزوم سیاست پولی خود را وفق خواهد داد.

نایب رئیس بانک مرکزی آمریکا در نخستین اظهارات از زمان انتخاب دونالد ترامپ گفت: به نظر می‌رسد دورنمای رشد اقتصادی به اندازه کافی قوی شده تا به این بانک اجازه دهد روند تدریجی افزایش نرخ‌های بهره را دنبال کند.

در حالیکه بازده اوراق خزانه آمریکا افزایش یافت، دلار آمریکا بزرگ‌ترین رشد هفتگی در یک سال گذشته را ثبت کرد و بعضی از بانک‌های مرکزی بازار نوظهور ناچار شدند برای جلوگیری از خروج بیشتر سرمایه در بازار ارزی مداخله کنند.

شاخص دلار آمریکا روز جمعه ۰.۲۸ درصد رشد کرد و برای کل هفته بیش از دو درصد افزایش داشت. هر دو قیمت پایه نفت برنت و نفت خام آمریکا پس از این‌که اوپک از افزایش تولید در اکتبر خبر داد، بیش از دو درصد سقوط کردند.

قیمت مس پس از رشد چشم‌گیری که اوایل هفته داشت، روز جمعه اندکی عقب‌نشینی کرد و با ۰.۹ درصد کاهش، به ۵۵۴۹ دلار در هر تن رسید با اینهمه برای کل هفته بیش از ۱۱ درصد رشد قیمت داشت که بزرگ‌ترین افزایش هفتگی در پنج سال گذشته بود.

طلا با ۲.۸ درصد کاهش قیمت، به ۱۲۲۴.۷۶ دلار رسید و برای کل هفته بیش از شش درصد کاهش داشت که بزرگ‌ترین کاهش هفتگی در سه سال و نیم گذشته بود.


ثبت نظر

ارسال