به گزارش نمایه بانک ، به نقل از ایسنا ، تا ابتدای سال ۱۳۹۵ برای آزمون گواهینامههای حرفهای بازار سرمایه ایران بر اساس نمرهای که داوطلبان همان آزمونِ خاص، اخذ میکردند حد نصابی نسبی در نظر گرفته میشد که کف آن ۲۰ درصد بود اما در دو آزمون گذشته فارغ از عملکردی که داوطلبان آن آزمون خاص داشتهاند برای هر درسی حدنصابی مطلق با کف ۳۵ درصد و برای میانگین دروس حد نصابی مطلق با کف ۵۰ درصد در نظر گرفته شد. یعنی داوطلبان باید حداقل به نیمی از سوالات پاسخ درست داده و به باقی سوالات پاسخ اشتباهی ندهند تا در صورت اخذ حد نصاب در تک تک دروس، بتوانند گواهینامه مربوطه را اخذ کنند.
با توجه به اینکه برای اشتغال در بازار سرمایه ایران اخذ این گواهینامهها به نوعی از دید کارفرمایان در شرکتهای مختلف واجب است، این حد نصاب باعث شده تعداد زیادی از افراد نتوانند در این آزمونها نمره قبولی کسب کنند و تعداد مردودیها به مراتب افزایش یافته است. همین امر باعث شده بین افرادی که در دورههای گذشته در این آزمونها قبول میشدند، با افرادی که اکنون قبول میشوند از نظر علمی تفاوت فاحشی وجود داشته باشد.
این موضوع اشتغال در بازار سرمایه را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است، به طوری که دیده شده افرادی که از دانشگاههای برتر کشور هم در این رشته فارغ التحصیل میشوند نمیتوانند حد نصاب آزمون را کسب کنند.
دلیلی که مسئولان امر درباره بالا رفتن این حد نصاب بیان میکنند، چندان منطقی به نظر نمیرسد. یکی از دلایل مطرح شده این است که «میخواهند آزمون به صورت الکترونیک و ماهانه برگزار شود». با فرض اینکه این دلیل را موجه بدانیم، هنوز بعد از گذشت دو دوره از این آزمونها، آزمون اصول بازار سرمایه به صورت الکترونیک برگزار نشده است.
مسئولان مربوطه در سازمان بورس میتوانند در سال جدید برای تحقق اهداف نام سال ۱۳۹۶ که از سوی مقام معظم رهبری «اقتصاد مقاومتی، تولید - اشتغال» نامگذاری شده است، در حد نصاب آزمون گواهی نامههای حرفهای بازار سرمایه بازنگری کرده و این مشکل را با دید کارشناسانه حل و فصل کنند.