به گزارش خبرنگار حوزه سیاسیون در فضای مجازی گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛سرشماری آمار جمعیت از 3 مهرماه سال 95 از طریق اینترنتی آغاز شده و از خانواده ها درخواست میشود تا اطلاعات خود را تکمیل کنند. همچنین 23 تا 24 مهرماه آمارگیران با تبلت به درب منازلی خواهند رفت که دسترسی به اینترنت، جهت تکمیل مشخصات خود ندارند. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم با انتشار پستی در اینستاگرام خود در خصوص اهمیت داده های جمعیتی، آمار و سرشماری گفت.
جعفر زاده نوشت:
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران از اهمیت دادههای جمعیتی، آمار و سرشماری میگوید: «اساس و پایه برنامهریزی بر مبنای آمار و اطلاعات است. نتیجه این آمارها در زمان تنظیم و تدوین برنامههای 5 ساله توسعه، بودجه عمرانی، طرحهای مجلس و لوایح دولت مورداستفاده قرار میگیرد.»
او در پاسخ به اینکه چقدر در عمل به این دادهها و اطلاعات آماری برای برنامهریزی رجوع میشود؛ پاسخ داد: «در سیستم حرفهای جهانی، آمایش سرزمین یا برنامهریزی شهری و منطقهای آمار از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ پایه این برنامهریزی منطقهای، آمار و اطلاعاتی است که از مردم تهیه میشود. بر اساس این اطلاعات است که دولت و سیاستگذارها متوجه شرایط منطقهای و نیازهای کشور میشوند. این آمار واقعاً در عمل به ما کمک میکند.»
به گفته جعفرزاده ایمنآبادی از آمارهای تهیه شده، مجلس و دولت متوجه مشخصه جمعیت شناختی، تراکم جمعیتی، نوع اشتغال جمعیت در مناطق و شهرهای مختلف، میزان تحصیلات و نوع تحصیلات، تعداد مدارس و مراکز فرهنگی و غیره میشود.
او در پاسخ به اینکه آیا از این آمارها برای اجرای مرحله دوم یارانهها هم استفاده میشود یا نه؟ میگوید: «قرار نیست از این آمارها برای حذف یا ادامه یارانهها استفاده شود؛ البته مشکل یارانهها دسترسی به آمار یا پایگاه اطلاعاتی نیست. خطا در یارانهها به دلیل نبود آمار و اطلاعات نیست بلکه به دلیل عدم اجرای درست قانون است.»
او تصریح میکند: «ما نمیتوانیم به آمار بیتفاوت باشیم و وجود آن را در برنامهریزیهای خود نادیده بگیریم. دنیا از زمان جنگ جهانی دوم به آمار توجه دارد؛ برای همین پژوهشکدههای بزرگی برای تولید بانک اطلاعاتی دارند و تغییرات اجتماعی، سیاسی، جمعیت شناختی، عمرانی، اقتصادی و همه موارد دیگر در کشور خود را بر اساس این آمارها میسنجند و ارزیابی و برنامهریزی میکنند.» به گفته جعفرزاده ایمنآبادی بعد از استخراج این اطلاعات دولت باید بتواند برنامهریزی دقیقی را بر اساس نیاز منطقه و ظرفیت منطقه داشته باشد. بالاخره آمار در سیاستگذاری عمومی نقش اساسی دارد. اما سیاستهای تشویقی بر صحت و سقم اطلاعات ما حاکم نیست. دولت باید با مکانیسمی صحتوسقم این آمار را ارزیابی کند.
گفتنی است:سرشماری عمومی نفوس و مسکن ایران بزرگترین سرشماری است که در این کشور انجام میگیرد. این سرشماری هر ده سال یک بار با هدف تعیین مشخصّات جمعیتی کشور ایران توسط مرکز آمار ایران انجام میگرفت اما از سال ۱۳۸۵ به بعد هر پنج سال انجام میگیرد.
انتهای پیام/