به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پاون، حمید چیتچیان وزیر نیرو در ادامه سفر خود به ژاپن صبح امروز (جمعه) در صبحانه کاری با شرکتهای بزرگ صنعت آب و برق ژاپن که با هماهنگی شورای تبادل دوستی ملتها (FEC ) برگزار شده بود، اظهار داشت: مردم و دولت ایران احترام زیادی برای دولت و مردم ژاپن قائل هستند. سوابق همکاری بین دو کشور مثبت و حاکی از احترام متقابل به یکدیگر بوده است.
وی افزود: در سالهای اخیر بهدلایلی از جمله موضوع تحریمها، فعالیتها و مبادلات اقتصادی و فنی میان دو کشور تا حد زیادی کاهش پیدا کرد، اما امیدواریم توافق هستهای بتواند نقطه آغازی برای همکاریهای دوجانبه باشد.
وی تصریح کرد: امیدواریم این همکاریها دوباره به بالاترین سطح خود رسیده و بتواند زمینه ساز توسعه و رضایت شهروندان دو کشور باشد و هر دو از ثمرات آن بهره کافی ببرند.
چیتچیان تاکید کرد: ایران در زمینه برق دارای بیش از ۷۶ هزار مگاوات ظرفیت اسمی نصب شده است و مصارف انرژی هر ساله در کشور در حال بالا رفتن است به همین خاطر ما هر سال نیاز به توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور داریم.
وی ادامه داد: در زمینه آب نیز بهدلیل تغییر اقلیم و کمبود بارشها نیازمند احداث زیرساختهایی از جمله سدسازی، شیرین کردن آب دریا و ساخت تصفیه خانههای فاضلاب، برای تأمین آب برای مصارف مختلف در کشور هستیم و از شرکتهای مجرب ژاپنی که تمایل به همکاری و سرمایه گذاری در این بخشها را داشته باشند، استقبال میکنیم.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به نگرانی معاون انجمن دوستی دو ملت ایران و ژاپن در مورد انتخاب رییسجمهوری جدید آمریکا و بر هم زدن روند با ثبات کنونی میان دو کشور، گفت: در مورد دوره جدید ریاست جمهوری آمریکا فعلاً نمیتوان اظهارنظر صریحی داشت، اما بهرغم نظرات جنجالی وی در دوره انتخابات باید گفت که روندهای جهانی امروز به سمتی رفتهاند که دیگر یک نفر نمیتواند به تنهایی جلوی آنها را بگیرد.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال مساله تغییر اقلیم که مورد مخالفت وی قرار گرفته، اجماع جهانی در پشت آن وجود دارد. بعید میدانم نظر یک سیاستمدار بتواند نظر دانشمندان و سازمانهای بینالمللی متخصص در این زمینه را تغییر بدهد.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به ظرفیتهای موجود در زمینه صنعت برق در ایران جهت سرمایه گذاری شرکتهای ژاپنی، اظهار داشت: اخیراً برنامه ای تنظیم شده تا برای ۴۰۰ پست انتقال برق و پستهای فوق توزیع مناقصههایی برگزار شود، تاکنون برای ۷۰ پست مناقصههایی برگزار شده و خوشحال خواهیم شد که شرکتهای ژاپنی نیز در این مناقصهها مشارکت داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه ساخت تجهیزات نیروگاهی نیز چنانچه همراه با انتقال تکنولوژی به کشور باشد از شرکتهای ژاپنی استقبال خواهد شد.
انتهای پیام/ب