هشدارهای ایمنی در استفاده از وسایل گاز سوز

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از شهروندان خواست به هشدارهای ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز توجه کنند.
  • چهارشنبه 10 آذر 1395 ساعت 11:42

هشدارهای ایمنی در استفاده از وسایل گاز سوزبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مجید بوجارزاده با تاکید بر تامین گاز مصرفی مشترکان از شهروندان خواست حتما به نکات ایمنی توجه کنند و از فرایند دریافت و استفاده گاز و کارایی وسیله گازسوز مطمئن شوند. 

 
 سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت : گاهی در یک سال حدود 300 نفر جان خود را در اثر استفاده ناایمن از لوازم گازسوز از دست داده اند.

وی افزود : شهروندان در فصل سرما حتما از سالم بودن وسایل گازسوز مطمئن شوند چون بیشتر حادثه ها معمولا در این دوره زمانی ایجاد می شود.

بوجارزاده با اشاره به افت چشمگیر دما و فراگیری سرما در نقاط مختلف کشور، بر استفاده بهنیه و منطقی گاز تاکید کرد و گفت : صرفه جویی منطقی در مصرف گاز، همچنین رعایت توصیه های ایمنی و استفاده از وسایل گازسوز استاندارد عاملی مهم در خدمت رسانی هرچه بهتر این بخش است.

بوجارزاده با بیان این که در فصول سرد سال (پاییز و زمستان) استفاده از وسایل گازسوز و مصرف گاز افزایش قابل توجهی می یابد، افزود: "مدیریت مصرف" و"رعایت توصیه های ایمنی" ضمن افزایش ضریب سلامت مشترکان ، به کاهش گازبها و تقویت اقتصاد خانواده کمک می کند.
بوجارزاده با بیان اینکه هنگام نصب وسایل گازسوز به ویژه بخاری، اطمینان از باز بودن مسیر دودکش، مهم است و در نصب کلاهک H در پشت بام نیز دقت شود.

آبی نبودن شعله بخاری، رطوبت زیاد اتاق و نامطبوع بودن فضای منزل از نشانه های خطر است ، هنگام مشاهده این نشانه ها لازم است مسیر دودکش و ارتفاع آن کنترل شود، ضمن آن که تماس با سامانه تلفن 194 (امداد گاز) و بهره گیری از افراد مطلع و کارشناس هم می تواند کمک کند.

وی سرد بودن لوله بخاری روشن را نشانه دیگری از نقص وسیله گازسوز و خارج نشدن گازهای آلاینده از محیط دانست و گفت: در این هنگام لازم است بی درنگ بخاری خاموش و با هدایت هوای تازه به محیط، ارتفاع و مسیر دودکش بخاری کنترل و رفع عیب شود.

بوجارزاده استفاده از لوله های فنری و آلومینیومی برای بخاری را خطرآفرین خواند و گفت : مشترکان خانگی برای ایمنی بیشتر باید از لوله های فلزی بدون منفذ استفاده کنند و اتصالات لوله ها نیز باید به قدری محکم باشد که قابل جدا شدن نباشد.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران درباره خطرهای استفاده از بخاری های بدون دودکش گفت: استفاده از این گونه بخاری ها تنها در مکان هایی مانند دفاتر و مغازه هایی که تبادل هوا به آسانی انجام می شود، مجاز است و استفاده از آنها برای گرم کردن منازل به هیچ وجه توصیه نمی شود.

بوجارزاده همچنین نصب آبگرمکن و دیگر وسایل گازسوز در حمام را خطرآفرین و ممنوع خواند و گفت: دودکش آبگرمکن و هود آشپزخانه ها نیز نباید از یک لوله یا کانال مشترک عبور داده شود.

وی بر پرهیز از دودکش مشترک هم تاکید کرد و گفت : بیشتر حوادث معمولا در اوایل دوره سرما ایجاد می شود.

ثبت نظر

ارسال