حسن محتشم در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: خروج مسکن از رکود زمانی خواهد بود که اقتصاد کشور رشد کند و نرخ تورم به زیر 10 درصد برسد.
وی تصریح کرد: کندشدن چرخه اقتصاد و گردش نقدینگی باعث شده است ما با کاهش و توقف تولید در صنایع ساختمان در بازار مسکن مواجه شویم.
محتشم ادامه داد: تا زمانی که اقتصاد کلان تغییر نکند و گردش نقدینگی تقویت نشود، در حوزه مسکن شاهد تغییرات چندانی نخواهیم بود.
محتشم تاکید کرد: مسئولان وزارت راه و شهرسازی با اعطای وام برای خانه اولی ها امید داشتند در سال 95 شاهد تغییر در بخش مسکن باشند که در 5 ماه اول سال شاهد رشد معاملات بودیم اما این معاملات، ویژه مخاطبان خاص و واحدهای کوچک و متوسط بوده است.
وی با اشاره به اینکه بازار مسکن همچنان در رکورد بسر می برد ، تاکید کرد: بیشترین بحث دولت کنترل تورم بود که تک رقمی شدن باعث افزایش بیکاری، کاهش تولید و رکود مسکن شده است.
محتشم افزود : در سال های آینده شاهد تقاضاهای جدیدی در بازار مسکن خواهیم بود که با رکود 4 ساله ، عرضه جوابگوی تقاضا نخواهد بود.
وی تاکید کرد: سازمان های زمین و مسکن و شهرهای جدید با اراضی که در اختیار دارند با انبوه سازان تعامل کنند تا از طریق گرفتن زمین وارد چرخه ساخت و ساز شوند و تولید افزایش یابد.
محتشم با اشاره به تمایل شرکت عمران و بهسازی برای همکاری با انبوه ساران گفت: انبوه سازان برای ورود به بافت فرسوده در بخش ساخت وساز استقبال می کنند اما انتظار می رود وارد تملک نشوند.
وی تصریح کرد: اگر بلوک های مشخصی در اختیار ما قرار دهند آمادگی ورود به بافت فرسوده را داریم.
رکود مسکن در اینده دامنگیر خریداران خواهد شد
عضو هیئت مدیره انبوه سازان تهران هم گفت : کاهش ساخت و ساز در در دوره رکود در اینده به ضرر خریداران بازار مسکن خواهد بود.
محمد مهدی مافی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: نیاز واقعی بازار مسکن تزریق منابع مالی است تا تولید متوقف نشود و امکان ادامه روند تولید در بازار مسکن فراهم شود.
وی افزود: سازنده ها بعد از طی مراحل ساخت و اتمام پروژه ، مجبور به فروش واحدهای خود هستند تا بتوانند دوباره واحد خریداری کنند.
مافی تصریح کرد: بخش مسکن روند کاهش تولید را می گذراند و 4 سالی که رکود در این بازار حاکم است عرضه مسکن را با کاهش مواجه کرده و این به ضرر مصرف کننده نهایی است.
وی با اشاره به اینکه انبوه سازان وارد فاز رونق نشده اند ، افزود: افزایش وام ها سیاستی بود که باعث رونق در این بازار نشد اما اگر نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند ما شاهد رونق در بازار خواهیم شد.
مافی تاکید کرد: یکی از مهم ترین عامل در رونق بازار مسکن افزایش نقدینگی انبوه سازان است زیرا اگر نقدینگی وجود نداشته باشد تولیدی صورت نمی گیرد.
مافی افزود: اگر دولتها در بخش قوانین و مقررات اهتمام لازم را داشته باشند به روند ساخت و ساز کمک می شود ، زیرا بدون نگاه اقتصادی، تولید مسکن ازمشکلات بیرون نمی آید.
وی با اشاره به اینکه نگاه به مسکن و شهرسازی باید دگرگون شود ، تصریح کرد : یک سوم جمعیت در 8 کلان شهر متمرکز شده که در درازمدت به ضرر منافع ملی است زیرا شهرهای بزرگ ، پایدار و از نظر اقتصادی خودکفا نیستند.