به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ رشد 8.7 درصدی درآمدهای مالیاتی، 10 درصدی حقوق کارمندان، سهم 110 هزار میلیارد تومانی نفت ، نرخ دلار 3300 تومانی و نفت 50 دلاری در هر بشکه ؛ از ویژگی های لایحه بودجه سال 1395 کل کشور است.
بر اساس اظهارات رئیس جمهور سقف منابع عمومی بودجه 320 هزار میلیارد تومان است همچنین رقم پیش بینی شده برای درآمدهای دولت به 159 هزار میلیارد تومان می رسد که از این میزان 113 هزار میلیارد تومان مالیات و حقوق ورودی و 46 هزار میلیارد تومان مربوط به سایر درآمدهاست.
این میزان از درآمدها نسبت به پیش بینی عملکرد 12 ماهه بودجه 95 از رشد 23 درصدی برخوردار است و از مجموع این درآمدها حدود 71 درصد را درآمدهای مالیاتی و 29 درصد را سایر درآمدها تشکیل می دهد.
مجموع منابع عمومی دولت در سال 1396 معادل 320 هزار میلیارد تومان برآورد شده است که نسبت به ارقام قانون بودجه و پیش بینی عملکرد سال 95 به ترتیب از رشدی معادل 9 درصد و 13 درصد برخوردار است.
مجموع اعتبار تملک دارایی های سرمایه ای در سال آتی به میزان 62 هزار میلیارد تومان خواهد بود و رشد اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای نسبت به پیش بینی عملکرد سال 95 حدود 26 درصد در نظر گرفته شده است و به این ترتیب سهم دارایی های سرمایه ای در کل مصارف عمومی دولت به 19 درصد خواهد رسید.
رشد اعتبارات هزینه ای جاری برای سال 96 نسبت به پیش بینی عملکرد سال 95 معادل 13 درصد برآورد شده است ، بعلاوه تملک دارایی های مالی در سال 96 با کاهش 17 درصدی نسبت به پیش بینی عملکرد 95 همراه خواهد بود که بخش مهمی از آن بازپرداخت سود و اصل اوراق سررسید شده در سال 96 خواهد بود.
در مجموع از کل حدود 320 هزار میلیارد تومان مصارف عمومی دولت 236 هزار میلیارد تومان به هزینه های عمومی، 62 هزار میلیارد تومان به تملک دارایی های سرمایه ای و 22 هزار میلیارد تومان به تملک دارایی های مالی اختصاص یافته است.
شفافیت مالی و مقابله جدی با فساد اداری از مهم ترین ویژگی های سال 96 اعلام شده است و دولت در بودجه عمومی امسال تبصره ای را گنجانده است که طی آن تمام درآمدهای عمومی دولت باید در قالب بودجه و با نظارت نمایندگان مجلس شورای اسلامی هزینه شود و امکان دسترسی عمومی برای آحاد مردم به اطلاعات آن فراهم خواهد شد.
سرمایه گذاری در بخش های آب، فاضلاب ، محیط زیست و توسعه حمل و نقل ریلی 4 اولویت سرمایه گذاری در بودجه سال آینده است.
همچنین به منظور جلب مشارکت بخش خصوصی در ارائه خدمات در بخش های آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در بودجه سال آینده پیش بینی شده است به منظور ارتقای کیفیت ارائه خدمات در این بخش ها تا 10 درصد خدمات آموزشی و بهداشتی به جای ارائه مستقیم از طرف دولت به صورت قرارداد خرید خدمت از بخش غیردولتی انجام شود.
بنابراین گزارش پس از تقدیم لایحه بودجه ، بر اساس بند 1 ماده 186 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی بلافاصله چاپ و توزیع لایحه بودجه 96 و پیوستها و سوابق آن آغاز میشود و نمایندگان مجلس پس از توزیع لایحه 10 روز فرصت خواهند داشت تا پیشنهادهای خود را در مورد بودجه سال آینده به کمیسیون های تخصصی مجلس ارائه دهند.
کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز 15 روز زمان خواهند داشت تا گزارش خود را به کمیسیون تلفیق که برای بررسی لایحه بودجه تشکیل میشود، ارسال کنند.
همچنین کمیسیون تلفیق مجلس به مدت 15 روز لایحه بودجه و گزارشهای دریافتی را بررسی میکند و در پایان این مهلت که البته با موافقت هیات رئیسه قابل تمدید نیز است، باید گزارش خود را در مورد این لایحه صحن علنی مجلس ارائه کند.