واکسن تب برفکی روغنی وارد بازار می شود

رئیس موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی از تلاش برای تولید صنعتی واکسن تب برفکی خبرداد و گفت : واکسن تب برفکی روغنی از اواخر سال آینده وارد بازار می‌شود.
  • پنجشنبه 16 دی 1395 ساعت 14:2
واکسن تب برفکی روغنی وارد بازار می شودبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، دکتر حمید کهرام گفت: سالانه حدود 32 تا 35 میلیون دز واکسن تب برفکی باید درکشور مصرف شود ولی درحال حاضر مصرف این واکسن 18 تا 20 میلیون دز است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون 13 میلیون دز واکسن تب برفکی تحویل سازمان دامپزشکی شده و بخش زیادی از این واکسن که توسط بخش خصوصی تولید شده در انبارها باقی مانده است.

کهرام افزود: خوشبختانه تولیدات موسسه رازی و شرکت روناک جوابگوی نیاز داخلی واکسن تب برفکی است و هیچ لزومی به واردات این واکسن از خارج نیست. 

وی با بیان اینکه بودجه سازمان دامپزشکی برای خرید واکسن کم است ، افزود: بودجه سازمان دامپزشکی سال گذشته 30 میلیارد تومان بود اما هزینه‌ واکسیناسیون دام های کشور سالانه 55 تا 60 میلیارد تومان هزینه دارد.

کهرام اظهارکرد: نباید به بهانه اینکه بودجه لازم برای خرید واکسن از شرکتهای داخلی تامین نمی‌شود، به سمت واردات واکسن و خرید این محصولات استراتژیک از برخی شرکتهای خارجی برویم .

وی دربخش دیگری از صحبت های خود به تولید واکسن تب برفکی اشاره کرد وگفت: با تلاش های صورت گرفته محققان این موسسه موفق به تولید واکسن تب برفکی 6pd50 شدند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

رئیس موسسه رازی با اشاره به تلاش برای صادرات واکسن تب برفکی تصریح کرد: در نظر داریم تا پایان سال آینده واکسن تب برفکی را به برخی از کشورها صادر کنیم.

کهرام درادامه به برنامه ریزی برای تولید صنعتی واکسن تب برفکی روغنی اشاره کرد و افزود: درحال حاضر تولید این واکسن در مرحله نیمه صنعتی قرار دارد و امیدواریم تا پایان سال آینده فاز تولید صنعتی این واکسن نیز به پایان برسد.

وی به آمادگی موسسه رازی برای انتقال تکنولوژی تولید واکسن به بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: این موسسه هیچ مشکلی برای انتقال تکنولوژی تولید واکسن به بخش خصوصی ندارد و ازاین روند استقبال می‌کند. 


تبریک نود و دومین سالگرد تاسیس موسسه رازی
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی فرا رسیدن نود و دومین سالگرد تاسیس موسسه رازی را طی پیامی به دانشمندان و کارکنان فرهیخته این مجموعه تبریک گفت. 

به گزارش روابط عمومی موسسه رازی ؛ دکتر حمید کهرام افزوده است :

16 دی ماه 1303 با تصویب قانون تاسیس موسسه دفع آفات حیوانی و سرم سازی، بذری در تاریخ بیولوژیک کشور کاشته شد که با تلاش و همت والا و شبانه روزی کارکنان و دانشمندان این مجموعه ارزشمند، به درخت تناوری بدل گشت که سلامت کشور را همواره در سایه ایمن خود حفظ کرد.

بومی سازی دانش تولید انواع واکسن و مواد بیولوژیک مورد نیاز کشور، هدیه خانواده رازی به ملت شریف ایران است که پیامدش استقلال و توانمندی ایران عزیز در این عرصه مهم و استراتژیک جهانی است.

بدین مناسبت اینجانب ضمن پاسداشت تلاش های تمامی همکاران گرامی خود در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، نود و دومین سالگرد تاسیس موسسه رازی را تبریک عرض می کنم و توفیق روز افزون از خداوند منان برایشان آرزومندم.


افتخار البرز 
رییس مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شورای شهرکرج هم گفت: تولیدات موسسه رازی نقش به سزایی در تضمین سلامت مردم دارد. 

مجید کاویانی در نشست مشترک بارییس وکارشناسان روابط عمومی این موسسه اظهارکرد: موسسه رازی یکی از ظرفیت های مهم تولیدی، تحقیقی و پژوهشی کشور بوده و یکی از افتخارات استان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: افتخار وجود موسسه رازی تنها به البرزنشینان محدود نمی‌شود چون این موسسه گنجینه ای است که تمام مردم ایران از ظرفیت های آن بهره مند می شوند.

در این نشست، حبیب عبودی رییس روابط عمومی موسسه رازی نیز به تشریح فعالیت ها و ظرفیت های این موسسه پرداخت وگفت: این موسسه با تولید واکسن های دام، طیور و انسانی‌، از خروج صدها میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می کند.

وی ابرازکرد: ریشه کنی یا درشرف ریشه کن بودن بسیاری از بیماری هایی که زمانی بومی کشور بودند، تنها بخشی از خدمات این موسسه محسوب می شود.

وی توضیح داد: موسسه رازی به دلیل حجم تولید، تنوع محصول و وظایف محوله، در خاورمیانه و جهان کم نظیر است.

وی افزود: بدون شک معرفی محققانی از موسسه رازی به عنوان چهره های ماندگار و مفاخر علمی، از اعتبار و جایگاه علمی این موسسه حکایت می کند.

درادامه این نشست عضو شورای شهرکرج با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی درخصوص خدمات موسسه رازی افزود: متاسفانه بسیاری از مردم از نقش موثر موسسه رازی در تضمین سلامت جامعه مطلع نیستند به همین دلیل باید شرایط معرفی این موسسه به عموم مردم بیشتر فراهم شود.

این مسئول گفت: موسسه رازی با تولید واکسن های استراتژیک انسانی ، دامی و طیور نقش به سزایی در خودکفایی کشور و تحقق سیاست های اقتصاد مقاوتی دارد.

وی توضیح داد: برنامه ریزی برای بازدید اعضای شورای شهر از موسسه رازی صورت گرفته و به زودی انجام می‌شود.

رئیس روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی همچنین گفت : برنامه های جدید روابط عمومی موسسه رازی به مناسبت نود و دومین سالروزر تاسیس این موسسه، اجرایی شد. 

حبیب عبودی اظهارکرد: روابط عمومی این موسسه در طول سال و طبق وظایف ذاتی خود برای اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم در خصوص فعالیت ها و خدمات بخش های مختلف این موسسه تلاش می کند اما تعدادی از برنامه های نود و دومین سالروز تاسیس این موسسه برای اولین بار اجرا شده است.

وی ادامه داد: موسسه رازی یکی از قدیمی ترین موسسات تولیدی و تحقیقاتی کشور است که از گذشته تا کنون، نقش به سزایی در تامین سلامت مردم ایفا می‌کند.

وی افزود: بدون شک معرفی بهتر موسسه رازی نقش به سزایی در تبیین جایگاه واقعی این گنجینه بزرگ در جامعه خواهد داشت.

موسسه سرم سازی رازی 
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با قریب به 90 سال سابقه فعالیت یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور شناخته می‌شود.

این مؤسسه فعالیت خود را در سال 1303 تحت نظارت وزارت فلاحت و فوائد عامه (وزارت کشاورزی وقت) با تحقیقات پیرامون راههای مبارزه با بیماری خانمانسوز طاعون گاوی که با تلف کردن صدها هزار راس گاو حیات دامی کشور را مورد تهدید قرار داده بود آغاز کرد و پس از مدت کوتاهی با تولید و عرضه واکسن موثر علیه بیماری مزبور دوره نوینی از مبارزه علیه بیماریها در کشور پایه گذاری نمود. 

به فاصله کوتاهی پس از این موفقیت کار بر روی تولید انواع واکسن‌ها و سرم‌های مصرف پزشکی در دستور کار مؤسسه قرار گرفت. 

مسئله‌ مهم این است که دوران شکوفایی و رشد و توسعه مؤسسه تحقیقات رازی مربوط به دوران پس از واگذاری مدیریت مؤسسه به متخصصان داخلی در سال 1329 می‌باشد و خوشبختانه بخش عمده‌ای از واکسن‌ها و دیگر فرآورده‌های بیولوژیک در این سال‌ها مورد تحقیق و تولید قرار گرفته‌اند.

در سال‌های پس از انقلاب اسلامی روند فعالیت‌ها در مؤسسه تحقیقات رازی از لحاظ کمی و کیفی گسترش پیدا کرد به طوری که تحقیق و تولید عمده ای از واکسن‌های دامی و انسانی از جمله واکسن‌های اوریون ،سرخجه وسه‌گانه (سرخک، سرخچه واوریون) در این سالها انجام گرفت.

ثبت نظر

ارسال