به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا نعمت زاده پیش از ظهر پنجشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک اظهار داشت: به منظور تحقق تاکیدات مقام معظم رهبری درباره سیاستهای اقتصاد مقاومتی و حمایت از صنایع کوچک و متوسط از ابتدای امسال برای حل مشکلات این صنایع بسیج شدیم.
وی افزود: آمار ارائه شده از سوی استاندار مرکزی نشانگر حرکت خوبی در این راستا در استان است فرایند حرکت به سوی رونق واحدهای تولیدی و صنعتی آغاز شده است.
رشد پنج درصدی صنعت کشور
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: هم اکنون شاهد رشد حدود پنج درصدی در صنعت کشور هستیم و با وجود همه محدودیتهایی که گریبانگیر صنعت است برای رفع مشکلات مشروط به اتحاد همگانی حرکت میکنیم.
نعمت زاده گفت: نمایندگان استان نیز در زمینه حمایت از صنایع و کمک به رفع مشکلات همکاری خوبی داشته و اقدامات پیگیرانه ای انجام داده اند و همه باید در راستای رونق تولید و صنعت در کشور در تعامل با یکدیگر تلاش کنیم.
وی خاطرنشان ساخت: سابق بر این همکاری بانک ها در راستای اعطای تسهیلات رونق تولید رضایت بخش نبود اما طی سال جاری این مساعدت و همکاری افزایش یافته و در استان مرکزی شاهد اعطای بیش از ۴۵۰میلیارد تومان تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: علاوه بر واحدهای صنعتی کوچک، صنایع بزرگ و سنگین استان نیز باید مورد توجه قرار گیرند و مشکلات آنها رفع شود.
اگر مالکین یک صنعت دلسوزی نکنند هیچ مشکلی رفع نمی شود
نعمت زاده افزود: سهامداران واحدهای صنعتی بزرگ در جلسات مربوط به بررسی مشکلات این واحدها متاسفانه حضور نمی یابند و پیگیر حل مشکل خود نیستند و اگر مالکین یک صنعت دلسوزی نداشته باشند هیچ مشکلی رفع نخواهد شد.
وی تصریح کرد: برخی از سهامداران صنایع بزرگ خود بانکدار هستند اما حاضر نیستند برای رفع مشکل واحد صنعتی خود قدم بردارند و به دنبال دریافت تسهیلات از دیگر بانک ها هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان ساخت: این مالکین و سهامداران اگر علاقه ای به رفع مشکل واحد صنعتی خود ندارند کار را به دیگری و اهل آن واگذار کنند تا هر چه سریعتر برای رفع دغدغه ها و چالش ها اقدام شود.
مالکیت برخی واحدهای صنعتی بزرگ به دست اهل آن سپرده نشده است
نعمت زاده ابراز داشت: اگر مالکیت این واحدهای صنعتی بزرگ به دست اهل آن سپرده شده بود امروز شاهد این مشکلات نبودیم و برخی کار را رها کرده اند تا دیگران وضعیت را درست کنند که چنین چیزی شدنی نیست، بلکه باید با همفکری و تعامل قدم برداریم.
وی گفت: دو دهه قبل کشور ما صادرکننده واگن بود و امروز تبدیل به واردکننده واگن شده ایم و واحدهای واگن سازی در کشور تعطیل و نیمه تعطیل شده، بسیاری واحدهای بزرگ صنعتی تسهیلات بانکی و حمایت های دیگر را دریافت کرده اما در جهت رونق تولید به کار نگرفته اند و همچنان با وضعیت قبل ادامه می دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: پرداخت مطالبات دستگاه های خدماتی همچون آب، برق و گاز و بازگرداندن تسهیلات بانکی دریافتی از سوی برخی از این صنایع بزرگ، بیش از حد با تاخیر و تعویق مواجه شده و دولت هم در این زمینه تا حدی اختیار دارد و بیش از حد نمی تواند به بانک ها و دستگاه های خدماتی فشار بیاورد.