مپنا 7 هزار مگاوات به ظرفیت شبکه برق می افزاید

مدیرعامل شرکت تولید برق پرند مپنا گفت: با تبدیل واحدهای گازی نیروگاهی به سیکل ترکیبی 7 هزار مگاوات به ظرفیت شبکه برق بدون مصرف سوخت اضافه می شود.
  • جمعه 17 دی 1395 ساعت 10:21
سیدمحمدرضا شریفی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه این تلاش به معنای افزایش راندمان در قالب اقتصاد مقاومتی است ، افزود: 5 هزار مگاوات از این ظرفیت از نیروگاه های دولتی و نیروگاه هایی که خصوصی سازی شده است و 2 هزار مگاوات دیگر از نیروگاه هایی که مالکیت آن در دست مپنا قرار دارد به دست می آید.

شریفی تاکید کرد : برای تبدیل 5هزار مگاوات واحدهای نیروگاه های گازی به بخار (سیکل ترکیبی) حدود 3 سال زمان نیاز است به شرط آنکه از نظر مالی مشکلی نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت تولید برق پرند مپنا گفت: در قالب طرح اقتصاد مقاومتی 3 نیروگاه پرند، عسلویه و توس که هر سه در مالکیت مپناست ، قبل از ابلاغ وزارت نیرو و بستن قراردادی برای تبدیل این نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی مپنا اقدام به تبدیل نیروگاه ها به سیکل ترکیبی کردیم که در حال حاضر بخش بخار نیروگاه پرند 60 درصد، نیروگاه توس یا فردوسی مشهد 16 درصد و نیروگاه عسلویه 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

شریفی گفت : هرکدام از این نیروگاهها 6 واحد گازی دارد و ظرفیت تقریبی هر کدام 1000 مگاوات است که با تبدیل آن به نیروگاه سیکل ترکیبی به ازای هر دو واحد گازی یک واحد بخار ساخته می شود و 50 درصد ظرفیت نیروگاه افزایش می یابد.

مدیرعامل شرکت تولید برق پرند مپنا با اشاره به اینکه با تکمیل بخش بخار نیروگاه پرند و تبدیل آن به سیکل ترکیبی قبل از پیک سال 96 این نیروگاه به مدار می آید ، گفت : به فاصله 2 ماه بعد واحدهای 2 و 3 آن نیز وارد مدار می شود.

وی افزود: نیروگاه توس یا فردوسی مشهد نیز با تکمیل بخش بخار اول آذر 96 به مدار می آید و نیروگاه عسلویه هم قبل از پیک سال 97 وارد مدار می شود.
شریفی با اشاره به اینکه هر نیروگاه گازی در قالب 6 واحد نیروگاهی 30 ماه زمان نیاز دارد تا به سیکل ترکیبی تبدیل شود ، افزود : بیش از 95 درصد تجهیزات نیروگاهی در داخل کشور ساخته و بهره برداری می شود.

وی درباره 5 هزار مگاوات نیروگاه دولتی یا نیروگاه هایی که به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: در حال حاضر نیروگاه شیروان، جهرم، سبلان، علی آباد، خرمشهر، چابهار و خلیج فارس درحال تبدیل به سیکل ترکیبی است.

البته نظارت بر همه نیروگاه ها، چه دولتی چه خصوصی براساس اصل حاکمیتی برعهده دولت است.
 
 

با تکمیل بخش بخار ، راندمان نیروگاه توس 17 درصد افزایش می یابد

مدیر عامل شرکت تولیدی برق پرند مپنا در ادامه  گفت : با تکمیل بخش بخار نیروگاه گازی توس یا فردوسی مشهد که 16 درصد پیشرفت فیزیکی دارد ، 50 درصد به ظرفیت تولید افزوده می شود و راندمان آن نیز از 33 درجه به 50 درصد می رسد.

شریفی افزود : بزرگترین توربین سازان دنیا برای افزایش 2 درصد افزایش راندمان میلیاردها دلار هزینه می کنند در حالیکه این ظرفیت با وجود نیروگاههای گازی در کشور ما به راحتی فراهم است و می توانیم 20 درصد راندمان نیروگاههای گازی را با تبدیل به سیکل ترکیبی افزایش دهیم.

وی با تاکید بر اینکه بخش بخار نیروگاه فردوسی با جدیدترین فناوری ساخته می شود، گفت: مصرف آب نیروگاه توس در بخش بخار با سرمایه گذاری در بخش پساب فاضلاب مشهد در حال ساخت است چون بخش بخار نیروگاهها آب قابل توجهی نیاز دارد.

وی درباره استفاده از سیستم خنک کننده ACC نیز گفت: با استفاده از هوا این سیستم را خنک می کنیم در حالی که در نیروگاههای قدیمی با آب آن را خنک می کنند.

فن های بزرگی برای خنک کردن استفاده می شود که این سیستم در سه نیروگاه پرند ، توس و عسلویه استفاده و ساخت آن نیز در کشور بومی شده است.

شریفی با اشاره به اینکه سوخت بخش گازی نیروگاه ؛ گاز طبیعی و گازوئیل است و فقط در مواقع ضروری که اولویت با تامین سوخت خانگی است از گازوئیل استفاده می شود ، گفت: نیروگاههایی که در نیمه جنوبی کشور قرار دارند حتی یک روز از گازوئیل استفاده نکردند اما در نیمه شمالی برخی از نیروگاهها در مواقع ضروری که نیاز به گازرسانی بخش خانگی اولویت داشت از گازوئیل استفاده کردند.

نیروگاه گازی توس به روش BOO  و در 6 واحد 159 مگاواتی ساخته شده است که سالانه  6 میلیون 491 هزار و 255 مگاوات ساعت ، برق تولید می کند.
این نیروگاه در سال 87 تکمیل و وارد مدار شد.

مپنا 7 هزارمیلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارد

مدیرعامل شرکت تولید برق پرند مپنا همچنین گفت : این شرکت از محل فروش برق هفت هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو طلبکار است که برای پیشبرد طرح های تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی به این نقدینگی نیاز مبرم دارد.

سید محمد رضا شریفی با اشاره به اینکه اخیرا وزارت نیرو با پرداخت بخشی از طلب خود به غیر از رقم یاد شده از طریق اوراق و اسناد خزانه اقدام کرده است ، افزود : پرداخت این میزان بدهی تنها بخش کوچکی از طلب مپناست.

وی گفت : مپنا هشت هزار و 480 مگاوات ظرفیت نیروگاهی در مالکیت دارد.

مدیرعامل شرکت تولید برق پرند مپنا افزود : از این تعداد نیروگاه سه نیروگاه عسلویه، پرند و توس و فردوسی مشهد در مرحله اجرای سیکل ترکیبی است و هر کدام به ترتیب 10 درصد، 60 درصد و 16 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و دو نیروگاه فارس و اصفهان نیز که به شیوه bot ساخته شده و بعد از 20 سال قرار است مالکیت آن به دولت واگذار شود ؛ نیز به سیکل ترکیبی تبدیل خواهد شد.

شریفی گفت: سه نیروگاه سنندج ، پره سر و گناوه نیز سیکل ترکیبی است و بقیه نیروگاهها نیز به سیکل ترکیبی تبدیل می شود.


 

ثبت نظر

ارسال