به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، علی ربیعی در برنامه دست خط شبکه پنج سیما افزود: با آنان تعامل برقرار میکنیم و اعتراض ها را نیز می گیریم.
وزیر تعاون با بیان اینکه تحلیلهای زیادی پیرامون یارانهها وجود دارد افزود: من فکر میکنم یارانه ها مسیر درستی را نرفت.
ربیعی گفت: از سال گذشته 4 میلیون نفر از یارانه بگیران حذف شده اند.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تکلیفی که مجلس برای حذف 80 درصدی یارانه بگیران عنوان کرده بود به کجا خواهد رسید؟ افزود: حدود 7 الی 8 میلیون نفر در کشور ما درآمد بسیار بالایی دارند و بین 6 تا 7 میلیون نفر نیز درآمدها و رفتارهای غیرقابل کنترل اقتصادی دارند.
ربیعی به کامل شدن 80 درصدی اطلاعات مردم اشاره کرد و گفت: آقای رئیسجمهور تاکید کردند در اطلاعات مالی افراد سرک کشیده نشود؛ در کشور ما ناامنی روانی شدید است. جاهایی که نظام مالیاتی قوی دارند طرف وقتی در جایی مالیات خود را اظهار نکند از زندگی مالی و اقتصادی ساقط میشود.
وزیر تعاون در پاسخ به این پرسش که برخی می گویند دولت میخواهد از این شیب انتخابات ریاست جمهوری رد شود و سپس یارانهها را حذف کند، تصریح کرد: در ایران خیلی ها همه چیز را سیاسی تحلیل میکنند که این آسیب میزند.
ربیعی خاطرنشان کرد: فکر میکنم تا رسیدن به بلوغ مالیاتی که همه شهروندان ایرانی احساس کنند که مالیات حقی است که جامعه بر گردن هر فردی دارد، مسیر فرهنگی نسبتا طولانی باید طی کنیم.
11 هزار میلیارد تومان بدهی بیمه ها به بیمارستان ها
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه 11 هزار میلیارد تومان بدهی بیمه ها به بیمارستان هاست گفت: در نظر داریم 8هزار میلیارد را امسال تامین کنیم و 4 هزار میلیارد آن در سال بعد تامین شود.
ربیعی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه این درست است که قرار بود 5 میلیون نفر بیمه شوند اما 11 میلیون دفترچه بیمه گرفتند خاطرنشان کرد: هیچ جایی اسم 5 میلیون نفر نیست بلکه اینها نیازمندان بودند. پیش بینی میشد که افراد نیازمند 5 میلیون نفر باشند.
وی با اشاره به اینکه امسال در بیمه سلامت بیش از 16 هزار میلیارد نیاز داریم افزود: سرانه هر نفر در دفترچه بیمه 35 هزار تومان است. فرض کنیم 5 میلیون اضافه میکردیم آن کسری کجا و این کجا! نوعی آدرس غلط دادن است.
ربیعی ادامه داد: گفته بودند نیازمندان را بیمه کنیم و پیشبینی ما بین 5 و 7 میلیون بود. وقتی وارد عمل شدیم 11 میلیون، 10 میلیون شد؛ البته الان همپوشانیها را گرفتیم و همین جا اعلام میکنم که هیچ دفترچه همپوشانی دیگر وجود نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: با دریافت اطلاعات از بانک رفاه بین بیمه روستاییان و عشایر و بیمه تامین اجتماعی همپوشانی داشتیم.
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره طرح سلامت مبنی بر اینکه شما دو وزیر(تعاون و بهداشت) چرا مستقیم با یکدیگر درباره طرح بیمه سلامت صحبت نمیکنید؟ افزود: من اولا برای همه وزرای دولت احترام قائل هستم. بنده برای آقای قاضیزاده هم احترام زیادی قائل هستم. هر کسی که در این دوره تاریخی آمده برای کشور خدمت کند قابل احترام است. من به خودم اجازه نمیدهم در منظر افکار عمومی چیزی بگویم، اختلاف در شیوه کار ممکن است وجود داشته باشد.
ربیعی خاطرنشان کرد: من اعتقادی به طرح مسئله در اینجا ندارم و تجربه دیرین من در جاهای مختلف دولت که کار کردم، میدانم دوره های مختلف فشار هست و میگذرد. ممکن است افراد کمتر این تجربه را کرده باشند. اجازه دهید من اصلا وارد شخصیت کسی نشوم. من همه را دوست دارم آقای قاضی زاده هم برای من قابل احترام هستند.
ربیعی با بیان اینکه هیچگاه وزارت بهداشت در شورای عالی بیمه یکرنگ نبوده است گفت: من همیشه پشت وزارت بهداشت بودم و هیچگاه یکرنگ نبود. همه رأی دادیم به آن چیزی که فکر می کردیم باید کار درست شود.
وزیر تعاون خاطرنشان کرد: هزینه ماندن پزشکان در بیمارستانها را ما متحمل شدیم؛ تعرفهها را افزایش دادیم. من نمیخواهم بگویم کار بدی کردیم. مورد نیاز ساختار نظام سلامت بود. اشتباه در این بود که منابع و مصارف را یکسان نکردیم.
وی افزود: ما در دولت در هدفمندی گرفتار شدیم. پولی که به دست آمد روی آن گذاشتیم تا یارانه را بدهیم. ما از هدفمندی نتوانستیم پولی به طرح تحول بدهیم.
ربیعی با بیان اینکه در سه سال 1500 میلیارد تومان از هدفمندی برای طرح سلامت باید می گرفتیم که نشد گفت: خود وزارت بهداشت هم از هدفمندی نتوانست پولی بگیرد. قرار بود در بخشهایی از منبع ارزش افزوده دریافت کنیم که باز اتفاق نیفتاد. دولت هم با یک بحران مالی روبرو شد.
وی ادامه داد: وقتی مسئله ترسیم شد و نامههای مفصل نوشتیم، آقای رئیسجمهوردستور داد و 8 هزار میلیارد تومان برای ما تامین اعتبار کردند.
وزیر تعاون با تاکید بر اینکه در کشور پروژه های اجتماعی را سخت اجرا می کنیم در حالی که پروژه های عمرانی را سریع انجام می دهیم گفت: طرح سلامت یک پروژه اجتماعی بود.
وی در پاسخ به سئوالی که از ابتدا با طرح سلامت موافق بودید یا خیر گفت: ما در دورانی که در مرکز تحقیقات استراتژیک بودیم یکی از بحثهایی که مینوشتیم نظریه بیمه برای همه ایرانیان بود، من طرح تحول را از نگاه بیمه میدیدم. هنوز نوشتههایم وجود دارد.
امسال سال شکوفایی دولت است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امسال را سال پایه برای دولت میدانم گفت: امسال را واقعا سال صفر تعریف میکنیم و سال آینده را سال جهش میدانیم.
ربیعی افزود: خیلی از وزرای کار اظهار کردند که مسئول نیستند اما من شانه خالی نکردم. به عنوان اینکه سیاستهای بازار کار را باید دنبال کنم مسئولیت خود را قبول دارم منتها همه میدانند اشتغال یک پدیده فرا دستگاهی است و بالاتر از فرادستگاهی، فرا قوهای است.
وی با اشاره به چرایی وضعیت گفت: ما رکود طولانی مدت داشتیم از سال 80 به 91 منحنی اشتغال پائین میآید. این یک علت است. وقتی شما رکود طولانی دارید و سرمایهگذاری صورت نمیگیرد بیش از 80 درصد بودجه در بودجه جاری هزینه شد و منابع در بخشهایی سرمایهگذاری شد که اشتغال نداشت و جواب نداد.
ربیعی ادامه داد: معمولا دوره های تاریخی اقتصاد تا دو الی سه سال در دوره های بعدی خود تاثیر میگذارد. از 84 تا 87 هنوز منحنی وضع بدی ندارد و روبه بالاست.
وزیر کار خاطرنشان کرد: من امسال را برای دولت سال پایه و سال صفر تعریف میکنم؛ سال شکوفایی دولت است. سال آینده را سال جهش میدانم.
ربیعی افزود: رشد آثار کوتاه مدت ندارد. این واقعیتی است که هیچ برنامهرشدی بلافاصله به خصوص در اشتغال آثار کوتاه مدت ندارد.
وی با بیام اینکه با دورهای مواجه شدیم که موج دوم صنعت رو به افول است گفت: الان موج سوم، موج کوچک-متوسطهاست و موجی است که در حوزههای دانشی و فناوری است؛ این موج سوم صنعت است.
ربیعی افزود: نظریه اشتغالی که الان دنبال کردیم و آقای رئیس جمهور با فراست آنرا پسندید و گروه مشاوران رئیسجمهور به اتفاق، این نظریه اشتغال را پذیرفتند و مصوب اقتصاد مقاومتی هم شد.
وی درباره بیمه بیکاری نیز گفت: تقریبا دو میلیون نفر الان از خدمات بیمهی بیکاری استفاده میکنند. البته آنان ورود و خروج دارند.
هیچ موردی در صندوق های رای در انتخابات 84 نبود
وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی درخصوص بررسی صحت انتخابات سال 84 گفت: هیچ موردی در صندوق های رای نبود.
علی ربیعی در برنامه دستخط در شبکه پنج سیما در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه سال 84 از سوی رئیس جمهور وقت مامور بررسی صحت انتخابات شدید با خنده افزود: اینها را چه کسی به شما گفته است؛ شما دستبرد به شورای عالی امنیت ملی زدید.
ربیعی گفت : من روی فرایند ایراد داشتم،گزارش آنرا هم در شورای عالی امنیت ملی ارائه کردم ولی خود صندوق که فکر کنم آقای موسوی لاری آن زمان صحبت کردند، بدون تردید گفتم چیزی در صندوق نداشتیم.
ربیعی در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه اخرین باری که به مناطق محروم رفتید چه زمانی بود ؟گفت: زیاد به مناطق محروم می روم. شاید هر هفته که به استان ها می روم یک برنامه برای مناطق محروم سعی می کنم بگذارم.
وزیر تعاون درباره چرایی داشتن مناطق محروم بعد از 37 سال خاطرنشان کرد: وقتی برنامه ها و سیاست های توسعه غلط اجرا می شود و نابرابری را حل نمی کند نتیجه همین است، عوامل اقتصادی ما سبب افزایش حاشیه نشینی شده است، روستاها درگیر خشکسالی شده اند و خود روستاها شبیه حاشیه شهرها شده اند و ماهیت روستا را ندارند؛ اتفاقات اقتصادی و سیاست های غلط است.
***فیش های حقوقی
وی درباره انتشار فیش های حقوقی نیز گفت: یک عده ناعادلانه حقوق گرفتند که بخش اعظم آن برای ساختار ناسالم تصمیم گیری بود ، خود طرف تصمیم می گرفت چه میزان حقوق بگیرد، این اتفاقات بود که باید اصلاح شود.
ربیعی افزود: هر وقت ما هر موضوع مهم اجتماعی را بخواهیم حل کنیم آنرا سیاسی می کنیم و خراب تر می شود. هر وقت مبارزه با فساد را سیاسی کردیم ، فساد را عمیق تر کردیم. من به آن شفافیت ارتفاعی می گویم .
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه الان چرا دولت با آنها برخورد لازم را ندارد؟ اضافه کرد: اولا تخلف به چه معنا است؟ تخلف به این معناست که طرف چیزی را که نمی توانست بگیرد گرفته است، دیوان محاسبات این را اعلام کند و بگوید چند نفر بوده است، ساختار غلط بود که در آن تصمیم گرفته شد و ما آن را اصلاح کردیم ،در مسئله فیش های حقوقی ، ابهام قانونی یا زیادی قانونی بود.
ربیعی درباره مدیرعامل بانک رفاه نیز گفت: ما همه را پس گرفتیم، خوشبختانه آن 200 میلیارد تومان را برنداشته بود. روز اول جلویش را گرفتند و آن هم خلاء قانونی بود.