عقب‌گرد ۱۶۳ واحدی شاخص کل بورس/ سقوط آزاد تقاضا در برابر عرضه سهام

معامله‌گران بورس تهران امروز در حالی با رویکردی مثبت معاملات نخستین روز این هفته را آغاز کردند که در میانه راه با افزایش عرضه سهام و بی‌مهری حقوقی‌ها با سقوط آزاد قیمت‌ها مواجه بود.
  • شنبه 18 دی 1395 ساعت 13:14

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه 18 دی‌ماه 95 با کاهش 163 واحدی روی رقم 78 هزار و 826 واحد ایستاد.

شاخص کل هم‌وزن اما با کاهش 55 واحدی روی رقم 15 هزار و 365 واحد متوقف شد. امروز همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش 219 واحدی به عدد 86 هزار و 492 واحد رضایت داد.

شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش 72 واحدی به عدد 55 هزار و 956 واحد رسید که شاخص بازار دوم با 595 واحد کاهش عدد 167 هزار و 733 واحد را تجربه کرد.

امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آی‌فکس) با کاهش 8 واحدی روی عدد 837 واحد متوقف شد.

براساس این گزارش، امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی 3 شرکت گروه سایپا با 43 واحد، ایران‌خودرو با 28 واحد و هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با 24 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را بر محاسبه شاخص کل بورس بر جای گذاشتند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی 3 شرکت فولاد خوزستان با 30 واحد، پتروشیمی جم با 26 واحد و مخابرات ایران با 21 واحد افزایش، بالاترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند. 

به گزارش فارس، ارزش کل معاملات امروز بورس تهران به بیش از 133 میلیارد و 500 میلیون تومان بالغ شد، در حالی که در بازار نقدی این بورس ارزش معاملات از 127 میلیارد تومان فراتر نرفت که ناشی از دست به دست شدن 986 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 59 هزار و 99 نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات امروز، نماد معاملاتی شرکت‌های کشت و صنعت پیاذر، گسترش صنایع و خدمات کشاورزی، توسعه معادن روی ایران، گروه سایپا، سیمان شمال، صنایع پتروشیمی تخت جمشید، اوراق اجاره تأمین سرمایه لوتوس پارسیان، گواهی سپرده عام گردشگری از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و نماد معاملاتی شرکت‌های بیمه آسیا، حق تقدم خرید سهام گروه صنعتی بارز، لابراتورهای سینا دارو، قند هگمتان، پارس سرام، صکوک اجاره «صامیا» متوقف شدند.

به گزارش فارس، امروز اندکی بیش از 34 میلیون سهم کشت و صنعت شهداب ناب خراسان به ارزش کمتر از 4.5 میلیارد تومان از سوی سهامداران عمده کد به کد شد. در صنعتی دریایی  ایران اما کمتر از 30 میلیون سهم به ارزش کمتر از 8 میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده منتقل شد.

16 میلیون سهم گسترش صنایع انرژی آذارب نیز به ارزش بیش از 4 میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده روبرو بود. اندکی بیش از 6 میلیون سهم صنایع فولاد آلیاژی یزد به ارزش بیش از 1.5 میلیارد تومان در کدهای درون گروهی سهامدار عمده تجمیع شد.

امروز همچنین کمتر از 3 میلیون سهم بیمه تعاون به ارزش بیش از 400 میلیون تومان در کدهای درون گروهی سهامدار عمده تجمیع شد.

به گزارش فارس، امروز معامله‌گران بازار سهام در حالی شاهد شروع معاملاتی مثبت و رنج‌شدن معاملات در سقف قیمت با رهبری گروه معدنی‌ها بود که در میانه بازار امروز با افزایش عرضه سهام و عدم اقبال خریداران روندی منفی در کلیت بازار حاکم شد.

بازاری که علاوه بر بی‌مهرری دولت، این روزها با بی‌تحرکی حقوقی ها و بازیگران بزرگ این بازار مواجه شده است.

در این بین وجود پاره‌ای اعتراض‌ها به نحوه عملکرد متولیان بازار سرمایه و نبود چاره‌جویی برای حمایت از بازار سهام باعث شده تا اعتراض‌هایی امروز در تالار شیشه‌ای بالا بگیرد.

معترضانی که این روزها شاهد تبخیر سرمایه خود در سبدهای سرمایه‌گذاری بوده و راهی جز اعتراض را برای آنها باقی نگذاشته است.

براساس این گزارش امروز در گروه فلزات اساسی در حالی اقبال خریداران اغلب حقوقی سهام به معاملاتی متعادل در نماد فولاد خوزستان و در دامنه نوسان مثبت قیمتی انجامید که شرکت‌های کوچک فولادی در این گروه از جمله «هرمز»، «فروس» و «زنگان» همچنان با اقبال خریداران روبرو هستند.

در گروه خودروی‌ها اما با وجود بازارگردانی سهام اما حجم عرضه سهام بر تقاضا غلبه دارد. در گروه معدنی‌ها نیز امروز با رهبری دوقلوهای سنگ آهنی اگرچه تلاش شد، تا برای بازار جهت مثبت حاکم شود، اما فشار عرضه نتوانست بر تلاش حقوقی‌ها برای حمایت از این سهم‌ها آشکار کند.

امروز همچنین در گروه پتروشیمی‌ها با وجود افزایش انتظارها برای تعدیل‌های مثبت درآمدی با اهمیت به ویژه در گروه‌های اوره‌ساز اما امروز این گروه نیز قرمزپوش بود.

در گروه مخابرات نیز بازارگردانی ضعیف سهام با هدف حمایت از شاخص در محدوده صفر تابلو دنبال شد که در نهایت افزایش عرضه از سوی حقیقی‌ها را در این بین به دنبال داشت.

به گزارش فارس، امروز بازار سهام بازاری کم حجم و بی‌رمق بود که با غلبه عرضه بر تقاضا در اغلب نمادهای معاملاتی حال و حوصله همه سرمایه‌گذاران را سر برد. بازاری که حتی با رایزنی میان کف بازاری‌ها و متولیان بازار سرمایه نیز طاقتی برای سهامداران باقی نگذاشته و هر تحرکی را فرصتی برای خروج می‌دانند.

انتهای پیام/ب


ثبت نظر

ارسال