به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی صالح آبادی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ؛ هدف از راه اندازی این انجمن را ناظر بر ترویج حوزه مالی اسلامی در سطوح آموزش و پژوهش بیان کرد و گفت : دستاورد این انجمن در بازار سرمایه، بیمه، بازار پول و حوزه حسابداری و حسابرسی تعریف می شود.
وی درباره کارکردهای این انجمن غیر انتفاعی اظهار کرد: محوریت همایش امسال مبنی بر نقش بازارهای مالی اسلامی در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی بود که به ارائه نظرات کارشناسی منجر شد.
صالح آبادی با اشاره به تولید 34 مقاله مرتبط در همایش مالی اسلامی گفت: در میزگرد صبح، موضوع بانکداری اسلامی و ارتباط سنجی این حوزه با اقتصاد مقاومتی مطرح شد و درمیزگرد بعد از ظهر، نقش ابزارهای مالی اسلامی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس انجمن مالی اسلامی ادامه داد: این حوزه نیازمند سرمایه گذاری 100 تا 200 میلیارد دلاری در سال های آتی است و محققان حوزه مالی اسلامی و صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به ارائه طرح و راهکارهای تخصصی پرداختند.
صالح آبادی با اشاره به طراحی شیوه های اسلامی و بومی بانکداری در کشور گفت :
برخی ابزارها در بازارهای غربی با شرع مغایرت ندارد که در کشورمان مورد استفاده قرار می گیرد ولی در قبال ابزارهایی که با شرع اسلام مغایر هستند، اقدام به اصلاح یا تعریف ابزارهای جدید می کنیم.
وی در توضیح این مطلب افزود: به عنوان مثال حوزه بیمه یک امر عقلایی است که در صورت مغایرت با موازین شرعی، نیازمند شفاف سازی و رفع ابهام است.
صالح آبادی با اشاره به فعالیت کمیته فقهی در بازار سرمایه گفت: فقها و متخصصان مالی، حقوقی و اقتصادی عضو این کمیته هستند و نظرات مشورتی خود را ارائه می دهند و به طراحی ابزارهای مالی اسلامی و انطباق ابزارهای غربی با شرع می پردازند.
رئیس انجمن مالی اسلامی این نهاد را بازوی مشورتی سازمان بورس، بانک و بیمه مرکزی و سازمان حسابداری کشور و همچنین بانک ها، شرکت های تامین سرمایه و کارگزاری ها خواند و ادامه داد: نتایج کار را به کمیته فقهی سازمان بورس یا کمیته فقهی بانک مرکزی ارائه می دهیم و کمیته ها پیشنهاد انجمن را بررسی می کنند و به جمع بندی می رسند.
دبیر علمی همایش مالی اسلامی هم در مصاحبه با "روی خط اقتصاد" رادیو اقتصاد با اشاره به تعیین موضوع همایش در کنفرانس مالی اسلامی اظهار کرد: کمیته علمی همایش متشکل از اساتید کلیه دانشگاه های کشور، مقالات منتخب را برگزیدند.
رهنما درباره راهبردهای عملی این همایش گفت: نقش بازار و ابزارهای مالی اسلامی را در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تبیین و نقش بیمه و بازارهای پول و سرمایه تشریح شد.
وی ادامه داد: به فعالان این حوزه توصیه می کنیم یافته های علمی این همایش را مورد توجه قرار دهند که قطعا سودمند خواهد بود.
رهنما افزود: به عنوان نماینده بخش دانشگاهی وظیفه خود را انجام دادیم و امیدواریم این یافته ها به تولید بسته اجرایی سیاست های اقتصاد مقاومتی منتج شود.