افزایش چک های برگشتی باعث کاهش اعتماد شده است

وقتی آمار چک های برگشتی افزایش پیدا می کند ، نشان می دهد که سرمایه های اجتماعی مانند اعتماد کمتر شده است.
  • سه شنبه 21 دی 1395 ساعت 8:26
افزایش چک های برگشتی باعث کاهش اعتماد شده استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ ایمان زنگنه - اقتصاددان- با تصریح بر اینکه اعتماد در مبادلات ، لازمه گسترش فعالیت های اقتصادی است، اظهار داشت : قطعا برای اقتصادی که در صدد رشد است، کاهش سرمایه های اجتماعی به عنوان یک مولفه منفی مطرح می شود.

وی افزود: فعالان اقتصادی امروز به قابلیت نقد شوندگی چک اعتمادی ندارند و اگر این اعتماد از بین برود، قطعا مبادلات مان کاهش پیدا خواهد کرد و سرمایه های اجتماعی در بلند مدت کاهش پیدا خواهد کرد.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت : 1.7 درصد از تعداد مبادلات تجاری از طریق چک انجام می شود که زیاد نیست ، اما اگر به بعد مبلغ چک ها اشاره کنیم؛ 38 درصد کل مبادلات اقتصادی مان از طریق چک انجام می شود که نشان می دهد چرا افزایش چک های برگشتی می تواند موجب نگرانی باشد که قانون گذار و بانک مرکزی باید به آن واکنش نشان دهند.

دکتر وحید شقاقی کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه هم به ابزارهای پولی و مالی اشاره کرد و گفت : هر قدر بتوانیم ابزارهای پولی و مالی را گسترش دهیم و به خوبی در اقتصاد به کار ببندیم می توانیم عاملی برای رونق فعالیت های اقتصادی و خروج از رکود تاثیرگذار باشد.

کارشناس اقتصادی با اشاره به چک به عنوان یکی از ابزارهای پولی و مالی ادامه داد: این ابزارها باید در بازارهای سرمایه و پولی به خوبی طراحی شوند و با ادبیات روز اقتصادی گسترش پیدا کنند.

وی افزود : دومین محوری که مهم است، رابطه دو طرفه بین اقتصاد و صدور چک است و رکود اقتصادی می تواند عاملی برای برگشت چک ها باشد و از این طرف برگشت چک نیز می تواند به رونق اقتصادی ضربه بزند ، بنابراین یک رابطه دو سویه بین رونق و رکود اقتصاد با ابزارهای مالی مانند چک وجود دارد.

این استاد دانشگاه پشتیبان و لازمه رونق اقتصادی را اعتبار و اعتماد دانست و گفت : اقتصاد اگر می خواهد رونق پیدا کند باید اعتبار و اعتماد داشته باشد و هر چقدر به این مهم ضربه وارد شود، طبیعتاً اقتصاد کلان متزلزل خواهد شد و مشکلات زیادی در اقتصاد خواهیم داشت.

این حجم بالای چک های برگشتی یکی از دلایل کاهش اعتماد فعالان اقتصادی به ابزارهای مالی و پولی مانند چک است.

وی افزود: ابزارهای اقتصادی مانند ابزارهای مالی و پولی می توانند شرطی برای رونق فعالیت های اقتصادی و مولد باشند اما اگر نتوانیم الزامات و ساختارها و قوانین پشتیان آنها را به خوبی تنظیم کنیم، همین ابزار مفید می تواند مشکلاتی را برای اقتصادمان ایجاد کند که در حال حاضر می بینیم این ابزار کارآمدی لازم را نداشته است.

ثبت نظر

ارسال