به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، اقتصاد ایران دو منبع درآمد اصلی برای خود تا به امروز تعریف کرده که از آنها میتوان به فروش نفت خام و فرآوردههای نفتی و درآمدهای مالیاتی اشاره کرد که البته از فروش فرآوردههای نفتی، مالیات اخذ میشود.
با توجه به اطلاعات به دست آمده، در هشت ماهه نخست سالجاری از منابع حاصل از نفت و فرآوردههای نفتی 36 هزار و 730 میلیارد تومان درآمد عاید کشور شده که البته طبق مصوبات دولت این درآمد باید در هشت ماهه نخست سالجاری 50 هزار و 210 میلیارد تومان میبوده که تا به امروز محقق نشده است.
در این بین از طریق صادرات و فروش نفت خام، 27 هزار و 40 میلیارد تومان درآمد برای کشور در هشت ماهه نخست سالجاری رقم خورده که رقم مصوب برای این مدت زمان 49 هزار و 120 میلیارد تومان تعیین شده است.
همچنین دولت در هشت ماهه نخست سال 1395 از طریق صادرات فرآوردههای نفتی و میعانات گازی 7 هزار و 720 میلیارد تومان درآمد داشته که هیچ مبلغی به عنوان مصوبه دولت برای این بند از درآمدهای نفتی تعیین نشده است.
همواره بخشی از تولیدات صنعت نفت به ویژه حوزه گازی کشور در داخل به مصرف میرسد که در هشت ماهه نخست سالجاری میزان فروش داخلی میعانات گازی 40 میلیارد تومان بوده است که البته برای این موضوع نیز دولت مبلغ مصوبی در نظر نگرفته است.
اما در قانون مبلغ دو درصد از میزان فروش نفت خام برای مناطق نفت خیز و محروم در نظر گرفته شده که میزان مصوب آن در هشت ماهه نخست سال 1 هزار و 90 میلیارد تومان بوده که تنها 850 میلیارد تومان از آن مصوب شده است.
در کنار این موارد مالیات بر فروش فرآوردههای نفتی جزئی از درآمدهای دولت به حساب میآید که دولت مصوب کرده در هشت ماهه نخست سالجاری 3 هزار و 50 میلیارد تومان مالیات بر فروش فرآوردههای نفتی اخذ شود که عملکرد هشت ماهه خبر از درآمد مالیاتی 3 هزار و 840 میلیارد تومانی دارد.
یک حساب سرانگشتی ساده نشان از آن دارد که در هشت ماهه نخست سالجاری تنها 73 درصد از منابع حاصل از نفت و فرآوردههای نفتی که دولت در هشت ماهه مصوب کرده محقق شده اما از سوی دیگر 125 درصد از مالیات بر فروش فرآوردههای نفتی در طی هشت ماه محقق شده است.
فایل وضعیت بودجه عمومی دولت را از
اینجا دانلود کنید.
انتهای پیام/