به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس، محمود واعظی امروز در حاشیه نشست صبحانه کاری که با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران و فعالان اقتصادی برگزار شد، اظهار داشت: سرمایهگذاریها در گذشته در حوزه مخابرات بود، اما امروز بخش IT فضای بسیار خوبی را برای سرمایهگذاری بخش خصوصی به وجود آورده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود:با توجه به اینکه حوزه IT فضای کسب و کار جدیدی است، قطعا این حوزه نیازمند حمایت دولت است.
وی تصریح کرد: در این حوزه خلاء قانونی وجود دارد و شورای عالی فضای مجازی و دولت باید آییننامهها و مقررات جدید برای فعالیت تجاری در این حوزه ایجاد کنند، تا کسانی که سرمایه به این بخش میآورند از سرمایهگذاریشان مطمئن باشند.
واعظی تصریح کرد: این حوزه در آینده در بخشهای کشاورزی ، بانکداری، تجارت، صنعت، سلامت و آموزش تحول بزرگی بوجود میآورد.
وی همچنین درمورد نقشه راه برای حضور و توسعه بخش خصوصی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: نقشه راه از ابتدا وجود داشته و در 3 سال گذشته دست بخش خصوصی را باز کردهایم و انحصار را کاملا شکستهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: شرایط برای دادن پروانه در FCT و در اپراتورهای مجازی و بخشهای مختلف را اعلام کردهایم اما این بلوغ باید در بخش خصوصی بوجود آید که اگر در حوزهای امکان سرمایهگذاری زیادی وجود دارد سرمایهگذاران خودشان بتوانند از بانکها یا بنگاههای داخل و خارج سرمایه بیاورند یا اینکه راه دیگر این است که شرکتها با هم کنسرسیوم تشکیل دهند.
وی درمورد مشکل ایجاد شده در واگذاری سهام مخابرات تصریح کرد: این مساله بین سازمان خصوصیسازی و شرکت مخابرات هفته گذشته حل شد.
واعظی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته میشود 98 درصد کالاهای IT که در بخش تجارت آنلاین عرضه میشود، قاچاق است، گفت: اتفاقا همه آن کالاهایی که در این بخش عرضه میشود، قانونی است و شرکتهایی که تجارت الکترونیک میکنند، همه دارای شناسنامه هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد اینکه آمار 98 درصدی عرضه کالاهای IT که از فروشگاههای آنلاین از مبادی قاچاق تامین میشود، را رئیس صنف فناوری خبر داده است گفت: من این آمار را ندارم.
وی بیان داشت: شرکتهای الکترونیکی هویت کاملا مشخصی دارند و دستگاههای نظارتی هم بر آن نظارت دارند.
واعظی درمورد طرح رجیستری گوشیهای همراه اظهار داشت: این طرح در گذشته 2 بار با شکست مواجه شد، اما ما کار را به صورت عمیق و جدی شروع کردهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان داشت: برای این منظور هماهنگی خوبی با وزارت صنعت،معدن و ستاد مبارزه با کالای قاچاق و ارز انجام شده و تقریبا مقدمات آن فراهم است و برای خریداری تجهیزات نیز مناقصه گذاشته شده است.
وی با تاکید بر اینکه طرح رجیستری گوشیهای همراه باید به گونهای انجام شود که مزاحمتی برای فروشندگان و مصرفکنندگان به وجود نیاورد، گفت: این کار فنی است اما با توجه به اقدامات انجام شده فکر میکنیم که انجام آن تیر ماه سال آینده نهایی شود.
انتهای پیام/ب