به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حامد مظاهریان پس از سخنرانی در سومین کنفرانس بناهای بلند در جمع خبرنگاران با بیان سیاستهای بازار مسکن و رونق بازار گفت: وظیفه دولت سیاستگذاری و تسهیلگری است و دخالت دولتها در بازار مسکن که همیشه مبتنی بر ساخت و ساز توسط مردم بوده به وسیله دولت سفارش نمیشود.
مظاهریان افزود: شاخصهای پیشنگر در 9 ماهه اول امسال امیدبخش است. در حال حاضر ما شاهد حدود 9 درصد افزایش مبایعهنامهها هستیم و حدود 5 تا 8 درصد افزایش قیمت در بازار مسکن رخ داده که زیر قیمت تورم گزارش میشود.
وی ادامه داد: در 6 ماه نخست سال جاری افزایش 5 درصدی صدور پروانههای ساختمانی را داشتیم که این شاخصهای پیشنگر نشان میدهد که سیاست دولت تقویت عرضه و تقاضاست که این سیاست به شروع رونق در بازار کمک فراوانی کرده است.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی اظهار امیدواری کرد تا با ثبات سیاسی-اقتصادی در کشور روند رونق نسبی در بازار مسکن بتواند در سالهای آینده به نتیجه دلخواه برسد.
مظاهریان گفت: ما در حال حاضر بالاترین میزان کمک به خانه اولیها و زوجهای جوان را در کشور داریم و آمارها نشان میدهد که استقبال در این حوزه به حدی بوده که 160 هزار نفر در این حسابها پسانداز کردهاند و حدود 2 هزار و 600 میلیارد تومان در بانک مسکن سپردهگذاری شده است.
این مقام مسئول افزود: دو برابررقم سپردهگذاری شده در بانک مسکن در سال اینده به بازار مسکن تزریق میشود و همه اینها نشاندهنده علایم خوبی برای سازندگان است تا برای سال آینده به بازار مسکن ورود کنند.
مظاهریان در سومین کنفرانس بناهای بلند هم با تاکید بر همگامی ایران با جامعه جهانی در مسیر ایجاد شهرهای سبز، گفت: تداوم کنفرانس بناهای بلند نشان میدهد که ما در اهداف برگزاری کنفرانسهای پیشین موفق عمل کردیم.
دبیر علمی سومین همایش کنفرانس بناهای بلند در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس با اشاره به دستاوردهای دوره های پیشین کنفرانس بناهای بلند، گفت: ما در سومین گام از برگزاری کنفرانسی با موضوع بناهای بلند هستیم. اینکه این کنفرانس تداوم پیدا کرده به ما این امیدواری را میدهد که در اهدافی که دنبال میکردیم موفق عمل کردیم.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در کنفرانس اول برنامه بر این بود که متواضعانه به ضرورتها و چالشهای بناهای بلند بپردازیم. در کنفرانس دوم نیز اثر بناهای بلند در حیات پایدارشهری مورد توجه قرار گرفت و هدفش این بود تا توجه ها را به زندگیپذیرکردن شهرها جلب کند.
مظاهریان در بیان هدف سومین کنفرانس بناهای بلند به اسکان در شهرهای سبز اشاره کرد و گفت: سومین کنفرانس بناهای بلند زمانی دارد برگزار میشود که دنیا در مسیر شهرهایسبز گام برمیدارد.
وی با اشاره به اینکه چندین ماه پیش، اجلاس هبیتات در اکوادور که هر 20 سال یکبار تشکیل می شود با حضور سران و گروه های متعددی از انجمن های مردم نهاد در سال
2016 برگزار شد، گفت: سومین کنفرانس بناهای بلند بر اهداف سومین کنفرانس اسکان بشر تمرکز دارد و به موضوع مهم ساماندهی اسکان بشر میپردازد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تشکر از هیات علمی کارگروههایی که در این کنفرانس حضور داشتند از تک تک آنها نام برد و از این مجموعه علمی تقدیر بهعمل آورد.
مظاهریان با اشاره به اینکه در سال جاری، 6 کارگروه به فعالیت میپردازند، گفت، دکتر حافظی در کارگروه معماری، دکتر زبردست در کارگروه شهرسازی، دکتر عبدهتبریزی در کارگروه اقتصادی و مالی، احمد مسجدجامعی در کارگروه اجتماعی و فرهنگی، دکتر شیبانی اصل در کارگروه قوانین و مقررات و همچنین دکتر گلابچی در کارگروه سازه و مهندسی ساختمان، صمیمانه گامهای موثری برداشتند که جا دارد از همه آنها تشکر کنم.
وی گفت: بیش از 500 مقاله در سومین کنفرانس بناهای بلند ثبت نام شده بود که 207 مقاله پذیرفته شد و 40 مقاله نیز در نهایت به عنوان مقالههای برتری که شفاهی در کارگروهها ارایه خواهند شد.
مظاهریان اظهار امیدواری کرد تا این کنفرانس بتواند در پایان به یک کمیسیون دائمی و غیردولتی برای پیگیری ساخت بناهای بلند تبدیل شود و از همفکری اعضای متخصص، تبعات مثبت و منفی ساخت بناهای بلند در ایران مورد ارزیابی صحیح قرار گیرد تا در نهایت شهرهایی سبز داشته باشیم.
صدا و تصویر دارد