وی با بیان اینکه استان قم بیش 1704 هکتار بافت فرسوده دارد، افزود: طبق مطالعات انجام شده، 17 محله در بافت ناکارآمد شناسایی شد که از آن میان ، 11 محله به عنوان محله در اولویت اقدام تصویب شد.
پیشوایی روند مشارکت شهروندان برای نوسازی در بافتهای ناکارآمد شهری قم را کاهشی توصیف کرد و گفت: متاسفانه به دلیل افزایش نرخ سود تسهیلات، مالکین بافتهای ناکارآمد رغبتی برای دریافت تسهیلات و مشارکت در نوسازی ندارند و این استقبال، طی دو سال گذشته کاهش داشته و دلایلی مانند راکد بودن خرید و فروش ملک و همچنین اختصاص نیافتن سهم 50 درصدی دولت از دیگر دلایل کاهش مشارکت مردم در نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری به شمار میآید.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان قم در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی برای افزایش مشارکت واقع در بافتهای ناکارآمد شهری برای نوسازی انجام شده است، به تبلیغات محیطی در مناطقی که دارای بافتهای فرسوده و ناکارآمد اشاره کرد و افزود: از طریق صدا و سیما، مطبوعات و همچنین برگزاری دورههای آموزشی، سعی در جلب مشارکت شهروندان برای نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری داریم.
پیشوایی در بخش دیگر این گفتوگو با اشاره به جمعیت بالا و وجود اتباع خارجی در سکونتگاههای غیر رسمی استان قم گفت: در سرشماری که انجام شده نزدیک به 7300خانوار درحال سکونت در این سکونتگاهها هستند و این جمعیت به 271 هزار نفر میرسد که تعدادی از این افراد از هموطنان مهاجر به استان قم بوده و تعدادی نیز اهل قم هستند که به دلایلی به این مناطق مهاجرت کردهاند وبقیه نیز اتباع افغان و عرب هستند.
وی درباره سیاستهای توانمندسازی نیز اظهار کرد: احداث یک مدرسه، دو درمانگاه، دو اورژانس در جمکران و محله شیخآباد، یک کلانتری، چهار سالن چند منظوره ورزشی، فرهنگسرا، دو بوستان و همچنین انجام روکش و آسفالت به مساحت 50 هزار مترمربع با هفت میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار از جمله اقدامات انجام شده در 11 محله در اولویت اقدام در سکونتگاههای غیر رسمی استان قم است.
پیشوایی در تشریح اقدامات انجام شده در سال جاری در سکونتگاههای غیررسمی استان قم گفت: احداث یک مدرسه، دو درمانگاه و همچنین ساخت اسکلت بتونی فرهنگسرای شهریاری با هزینهای بالغ بر 35 میلیارد و 500 میلیون ریال برآورد شده که 49 درصد از این مبلغ به پیمانکار پرداخت شده است.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری قم در بخش دیگر این گفتوگو به محدوده تاریخی این شهر اشاره کرد و افزود: یکی از محدودههای تاریخی که در مرکز شهر قم قرار دارد محدوده اطراف حرم حضرت معصومه (س) است که در این محدوده، پارکینگ امام خمینی و کتابخانه به بهرهبرداری رسیده و همچنین نسبت به ساماندهی بازار نو و کهنه شهر قم اقدام شده است.
پیشوایی ادامه داد: ساماندهی محور باغ پنبه، بهسازی بلوار عمار یاسر تا خیابان 19دی، بهسازی گذر لبچال، پروژه جمعآوری آبهای سطحی محله شاد علی قلی خان از دیگر برنامههای انجام شده در محدوده تاریخی شهر قم است.